Buvo vėlu, ėjome vakare namo. Vedė mane Mama už rankos. Man buvo gal 3-4 metukai.
Iki namų buvo like gal keli šimtai metrų , kai pasirodė vienas pilietis ir pradėjo "kabintis prie mamos" ...
Mama paspartino žingsnį, tempia mane "greičiau greičiau einam" ... įeinam į laiptinę, o tas iš paskos...
Mama man "lipk į viršų ir jei kas pradėk šaukti, belskis ir skambink kaimynams į duris" ...
Aš Mamai: "mama einam"...
Mama: "aš tuoj" (tuo metu pilietis jau baigė pasivyti mus laiptinėje)
Situacija tokia: aš laiptinės viršuje stumiamas, kad eičiau toliau... o pilietis viena ranka bando sulaikyti Mama
Man baisu

...
Bet mano Mama... kažką pasakiusi per petį tam piliečiui, pasisukdama visu kūnų (viena ranka nuvesdama į šalį piliečio ranką) su kita PLUMPT per paausę

... piliečiui kojas pakirto ir vyrukas atsitrenkes į sieną, triukšmingai nusirito laiptais žemyn... "sužaidė kaskadininką"
Va taip pirmą kartą patekau į "kovinę situaciją".
Kai atsidūrėme namuose... Mama pasipiktinusi ir įsiaudrinusi man pasakojo apie mano Senelį ir sakė, kad už tokį elgesį jos Tėtis tam vyrukui būtu "dantis išmales", arba "taip būtu tėškes į sieną, kad tas kaulų būtu nesurinkes"... Tada pirmą kartą išgirdau, koks stiprus buvo mano Senolis ir kokių dalykų jis mokė savo dukrą-mano Mamą.
Man buvo papasakota, kaip reikia tvoti su ranka ir kur taikyti... na neužilgo man tai pravertė
... po savaitės kitos, vaikų darželyje-lopšelyje... "visi žaislai buvo mano"

...

Va taip aš gavau pirmąja

"kovinių veiksmų pamoką"

ir tokia buvo mano pirmoji pažintis su "Kovos menais"