Pagrindines diskusijos > Savigyna
Kaip elgtis tokiose situacijose?
Pūgžlys:
Pilnai sutinku, kad tokiose ekstrimaliose situacijose psichologinis pasiruošimas daug ką reiškia. Kiek kartų teko matyti, kaip silpnesnis, bet žymiai agresyvesnis bičas muštynes laimėdavo. Teko matyti, kaip "auka" net rankų nepakeldavo veidui uždengti...
Man pasitikėjimo pridavė kovos menų studijavimas. Nors tikrai ūžsigrūdinama, mano manymu, tik realiose kovose.
Manau, kad panašių situacijų reiktų mėginti išvengti. Na, bet ta tema buvo gan išsamiai išangrinėta sename forume, gali pasižiūrėti.
Pūgžlys:
Mūsų mokytojui irgi buvo situacija su švirkštu iškilusi kartą buvo. Dirbdamas naktiniame klube, jis su kitais apsauginiais išmetinėjo pro galines duris besišakojantį bičą. Taip būtų ir paleidę, bet bičas ėmė ir švirkštą išsitraukė.
Praėjus pirminiam šokui, apsauginiai pasigriebė nuo šalia stovinčių šiukšlių dėžių dangčius, kuriais pasinaudojo kaip skydais. Tais pačiais dangčiais narkomanas po to ir buvo ilgai, bei nuobodžiai daužomas...
Saxum:
Tokiais atvejais geriausia yra naudotis papildomais daiktais ar įrankiais. be specialaus pasiruošimo plikomis rankomis prieš švirkštą (ar kitokį ginklą) sunkoka pulti, tiek psichologiniu, tiek techniniu aspektu. Va jei netoliese kur galima koki pagalį (jei mieste, tai atvejis sunkus), akmenį (esu panaudojęs žiaurioje kovoje...), nu bile kokį daiktą surast...
Patį pirmą reikėjo skinti be žodžių. Abiem iš karto. Likę trys ant jūsų metasi. Jei jūs kartais pasportuojate, esate ilgi, lengvi, tai turetumėte bėgti kaip vėjas. Jie jus vejasi. Bet ar ilgai? Juk kaip Pugzlys pastebėjo, jie narkomanai. Nu jei koks vienas ar du bus ištvermingi (tikrai ne visi) ir jus prisiveja, galite staigiai apsisukę kontratakuoti. Netikėtumo faktorius. Tik žaibiškai ir greitai, po to vėl bėgti. Galų gale žalos jiems nepadarysite, bet tikrai pristabdysite. Svarbu nesileisti pargriaunamam, tada jau teks kovoti iki galo...
Danny:
prieš kokius 3 metus Dariaus ir Girėno gatvėje, netoli čigonų taboro (šalimais dirbau) nutiko panaši situacija. du narkomanai grasindami skalpeliu (berods) reikalavo pinigu. buvau puikios fizinės formos, neperseniausiai grįžęs iš kariuomenės 178cm/79kg. pirmiausiai žiauriai išsigandau ir kažkuriai akimirkai labai pasimečiau. vėliau susitvardžiau ir pabandžiau juos "paparint": tipo, ka jūs vyrukai, kokie pinigai, pats be babkių sėdžiu ir t.t. ir pan. bet jie buvo visiškai apsidolbinę, aš net nesu visai tikras ar jie susivokė ką jie veikia. vienžo, supratau, kad jie manes vytis nepajėgs ir dėjau į kojas. po to ilgai svarsčiau ar teisingai pasielgiau, bet nusprendžiau, kad nors žinau ne vieną "prijomą" prieš peilį, visiškai nenoriu bandyti jų realiose situacijose.
Asia:
Jei jau susigalvosi "kirst" narkomanui ar siaip pagerusiam - zinok, kad tai turi buti uztikrintas smugis, nes apsinese jie - kaip zombiai.... Jei neisvirs is klumpiu, tai isikabina kaip erkes... O pribegus likusiems - gali ir nelabai gerai baigtis...
As buciau:
1. Buciau pabeges. Jei per arti buvo - galima pirmaji stumteleti link kitu. Atsiranda siokia tokia sumaistis ir jus laimit 2-3 sek...
2. Veikes greitai ir astriai. Vaizduodamas atiduodanti mobiliaka, kai zvilgsnis nukreipiamas i virsutine kuno dali - smugis is kojos i klyno-pilvo sriti (Mae geri kekomi). Paskui pagal situacija. Ne visi 3 kartais ryztusi pult 2, kurie ka tik sekundziu begyje susidorojo su ju arsiausiu draugu...
Daznai tokie susidurimai tuom ir baigdavosi.
3. Naudojes lauzimo technika. Ziauraus lauzimo - t.y jei jau pasigavai ranka, tai BUTINAI ja nulauzk. Ziauru, bet veiksminga. Kitiem noras pulti praeina dar greiciau negu uzejo.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją