Pagrindines diskusijos > Savigyna

Kaip elgtis tokiose situacijose?

(1/171) > >>

KeVaLaS:
Stai i tokia situacija man teko papulti pries keleta dienu. Ejau su draugu vakare namo ir gatveje teko susidurti su nedraugiskai nusiteikusiais narkomanais. Narkomanai buvo 4. Vienas is ju pribego prie musu ir paprase duoti pinigu. Pasakem, kad neturim. Jis, savaime suprantama, tuo nepatikejo ir is kazkur issitraukes svirksta pagrasino idurti, jeigu neatiduosim mobiliu telefonu ir pinigu. Bet musu laimei, netoliese sustojo mentu varanokas ir visi narkomanai greitai issiskirste, o mes nuejom i priesinga puse. Si karta viskas baigesi laimingai, bet tokios situacijos gali pasikartoti, todel nusprendziau paklausti, kaip reiktu tokiu atveju elgtis? Bandyti priesintis butu lygu savizudybei, o begti irgi baisu, nes 4 snukiai tikrai butu pagave mus du, o veliau viskas butu buve dar liudniau.

Kaip jus tokioj situacijoj elgtumetes?
Svarstau galimybe nusipirkti dujini pistoleta, kaip manot, ar tokia iseitis gera?

Pūgžlys:
Būtų įdomu sužinoti įvykio dalyvių amžių, sudėjimą ir pan.  Aš greičiausiai būčiau mėginęs tą vieną priėjusį "skinti,"  nes jūs su draugu tuo momentu turėjote pranašumą.  Kas link švirkšto, tai cituacija, žinoma, nemaloni.  Bet ir jį galima blokuoti ranką apsivyniojus striuke, maišeliu, kuprine ir pan.

Jei, įveikus pirmą užpuoliką, vis tiek nenorėtumėte prieš likusius tris jėgų išbandyti, siūlyčiau bėgti.  Galų gale, juk narkomanai vytusi :boogy:

Kas link dujinio pistoleto, tai nerekomenduočiau - nelegalu, nepatogu nešiotis, dažnai užsikerta ir pan.  Žinau, nes pats turėjau :pistoles:

KeVaLaS:
Mano ugis apie 185cm, svoris apie 73kg, amzius 18, daznai pasportuoju. Draugelio ugis 195cm, svoris apie 80kg, amzius 19, labai daznai sportuoja ir raumenis turi isryskines tikrai ispudingai, bet, deja, narkomanas per rubus to nemato, tai ir nebijo :) O narkomanas buvo kokiu 20 metu amziaus, likusieji du taip pat 20 meciai ir dar plius vienas snarglys salia ju, kokiu 15 metu geriausiu atveju.

Aisku, buvo galima pulti, bet juk "bakst ir viskas" gali but, o taip noretusi dar pagyvent  :) Nors kita vertus svirkstas gali buti neuzkrestas, bet tuo isitikinti noro tikrai pas mane nera :?

Beje, kiek zinau, dujinis psitoletas yra legalus daiktas, nelabai suprantu, kodel tu sakai, kad taip nera.

Pūgžlys:
Kai gyvenau Lietuvoje, dujiniai pistoletai buvo lyg ir nelegalūs...  Atsiprašau...

Dabar jau nieko nebesuprantu...  Kaip jūs nuo tų narkomanų nebūtumėtę pabegę?!  O ir su tokiais fiziniais duomenimis, kam bėgti?  Aš tikiuosi, kad tu tik priešinimasį užkrėstam švirkštui pavadinai "savižudybe."  Nes aš kitaip norėčiau tuos narkomanus pamatyti..

Aš vis gi būčiau pasipriešinęs, t.y. kontraatakavęs pirmą tipelį, kol kiti toliau buvo.  Suprantu, kad švirkštas morališkai paveikia.  Pats tokioje situacijoje nebuvau, bet galiu su savigyna prieš peilį palyginti.

KeVaLaS:
Esme tame, kad nelabai norisi pradeti mustynes pirmiems. O gal viska pavyktu isspresti diplomatiniu keliu. O dar zinant ta fakta, kad jie keturi, o mes tik 2, kazkaip ir rankos suakmeneje kabo ir nenori pakilti. Cia juk realybe, o ne filmas - jeigu pakelsi ranka - gausi ir atgal, o gauti atgal gali ir taip, kad jau ir nebepakilsi nuo zemes. Reikia turbut tokiems atvejams labai stipriai ruostis psichologiskai, tik nesugalvoju kaip ta daryti.

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją