AutoriusTema: Kai užpuolikas - ne lochas  (Skaityti 72335 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kai užpuolikas - ne lochas
« Atsakyti #75 įjungtas: 2007 Rgs 14, 17:06:52 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Na, o tai priklauso nuo žmogaus pasiruošimo lygio :)
Belieka tik subėgti ir prasibandyti "technikas" ,kai užpuolikas "NElochas" griebia už rankos ir bando "nelochiškai" mumis sužaloti.  :D
:alus:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #76 įjungtas: 2007 Rgs 14, 17:44:21 pm »
Trumpai tariant, jei užpuolikas ne lochas, ir jei tarsime, kad savigyna - ne tik akių kabinimas ar žiogelio į kaklą bedimas, bet ir visgi kova, jei nepasisuka išsisukti su minėtomis priemonėmis, tai jai kaip ir bet kokiai kovai reikia ilgesnio pasiruošimo nei pora mėnesių?
Na, bent jau vyrukams... Panelėms su tais akių kabinimais sekasi tiesiog todėl, kad dauguma vyrų, kaip ir Lonsas, psichologiškai vis tiek negali taip iš karto, be jokios agresijos iš panos pusės, smogti jom iš peties, ir iš pradžių vis tiek gal bando jas kontroliuoti tiesiog užgriebimu, ar net tiesiog bauginančia kalba. Lochai, ne?  :chmm:
O vyrukai kažkaip tikrai neprisimena, kad juos užpuolus užpuolikas bandytų užgriebimais kontroliuoti...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #77 įjungtas: 2007 Rgs 14, 18:05:52 pm »
Trumpai tariant, jei užpuolikas ne lochas, ir jei tarsime, kad savigyna - ne tik akių kabinimas ar žiogelio į kaklą bedimas, bet ir visgi kova,
Tai norit pasakyti ,kad smūgio į gerklę negalima priskirti prie kovos?  :oho:
Tada kas ta kova?  :chmm:

tai jai kaip ir bet kokiai kovai reikia ilgesnio pasiruošimo nei pora mėnesių?
Refleksai per porą mėnesių neatsiranda. Pati taip sakėt  :P

Panelėms su tais akių kabinimais sekasi tiesiog todėl,
Ar daug atvėjų žinot ,kai mergina užpuolikui iškabino akis ,kad taip jau teigiat ,jog merginoms sekasi?  :laikr:

kad dauguma vyrų, kaip ir Lonsas, psichologiškai vis tiek negali taip iš karto, be jokios agresijos iš panos pusės, smogti jom iš peties, ir iš pradžių vis tiek gal bando jas kontroliuoti tiesiog užgriebimu, ar net tiesiog bauginančia kalba. Lochai, ne?  :chmm:
O vyrukai kažkaip tikrai neprisimena, kad juos užpuolus užpuolikas bandytų užgriebimais kontroliuoti...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti    Dabar man įrodykit  merginų/moterų/moteriškių išskirtinumą  :-/  Čia paprasti vyrukai pagaili panelių ,o gatvėje aukų pagal lytį neskirsto.
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 14, 18:08:44 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #78 įjungtas: 2007 Rgs 14, 19:16:12 pm »
O šiaip, jei užpuolikas ne lochas, jis kaip taisyklė kals į dūdą, nesigraibęs... Nu bleka, tikrai dar neteko susidurti, kad kas nors čiupinėtusi gatvėje. Gal ne tę vaikštau? Gal į kokią "Žydrają austrę" nueit reiktų?

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #79 įjungtas: 2007 Rgs 14, 23:08:16 pm »
O šiaip, jei užpuolikas ne lochas, jis kaip taisyklė kals į dūdą, nesigraibęs... Nu bleka, tikrai dar neteko susidurti, kad kas nors čiupinėtusi gatvėje. Gal ne tę vaikštau? Gal į kokią "Žydrają austrę" nueit reiktų?
nu cia mes apie lohu uzpuolimus snekam  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #79 įjungtas: 2007 Rgs 14, 23:08:16 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2007 Rgs 14, 23:49:02 pm »
1) Tai norit pasakyti ,kad smūgio į gerklę negalima priskirti prie kovos?  :oho:
Tada kas ta kova?  :chmm:

2) Refleksai per porą mėnesių neatsiranda. Pati taip sakėt  :P

3) Ar daug atvėjų žinot ,kai mergina užpuolikui iškabino akis ,kad taip jau teigiat ,jog merginoms sekasi?  :laikr:

4)  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti    Dabar man įrodykit  merginų/moterų/moteriškių išskirtinumą  :-/  Čia paprasti vyrukai pagaili panelių ,o gatvėje aukų pagal lytį neskirsto.
1) O kur aš sakiau, kad smūgis į gerklę - ne kova? Kaip tik kova, turi aplenkt priešininko gynybą, turi mokėt tą smūgį atlikti...
2) Nu tai būtent. Aš tą ir pakartoju. Kad mano galva, savigynos išmokti per porą mėnesių negalima, nes savigyna - ne tik užpuoliko akių kabinimas...
3) Pati nežinau nė vieno, Zen minėjo, kad taip buvo vieną kartą. Gal ir daugiau, nežinau.
4) Kalbant apie delfį, nieko nežinau, bet man niekad niekas nedavė į snukį, net ir apiplėšimo tikslais. Nors apiplėšė porą kartų - telefoną pavogė vieną sykį iš nagų, kitą sykį iš rankinuko. Ir šiaip vieną kartą bandė pinigus atimti, tik aš jų neturėjau, vaikystėje dar. Ir vis tiek į snukį negavau. Už rankos tiesa, rodos, irgi niekas negraibstė, neatsimenu... Ir šiaip kai kokie konfliktai būdavo, į snukį negaudavau. Siūlė kartą, bet nedavė. Spėju, kad ne dėl to, jog būčiau ypatingai kieta ir bauginančios išvaizdos, o būtent todėl, kad užpuolikai visgi skirsto aukas pagal lytį...
Šiaip apie savigyną - man irgi viena girdėta mintis patiko: "Jei tai savigyna, tai nereiškia, kad gali liuobti bile kaip". Pratęsiant šią mintį, sakyčiau, kad jei tai savigyna, tai turi liuobti daug geriau, nei kad liuobtum kokiose varžybose... Iš to seka, kad savigynai ir ruoštis reikia geriau, nei varžyboms. Ne?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #81 įjungtas: 2007 Rgs 15, 00:15:40 am »
1) O kur aš sakiau, kad smūgis į gerklę - ne kova? Kaip tik kova, turi aplenkt priešininko gynybą, turi mokėt tą smūgį atlikti...
ir jei tarsime, kad savigyna - ne tik akių kabinimas ar žiogelio į kaklą bedimas, bet ir visgi kova,
Įsigilinam į šitą sakinį  :P "bet ir visgi kova".. Akių kabinimas ir yra kova  :P Nes reikia "aplenkt priešininko gynybą ir mokėt tą smūgį atlikti"  :P  Kabinėjuosi prie žodžių ,bet ,tamsta, pati taip parašėt   :D  Aplamai tokia "savigyna" tinka tik ,kai nėra galimybių pabėgti.

2) Nu tai būtent. Aš tą ir pakartoju. Kad mano galva, savigynos išmokti per porą mėnesių negalima, nes savigyna - ne tik užpuoliko akių kabinimas...
Aš pasakyčiau kitaip.. Savigyna yra netik rėkimas ir bėgimas kuo toliau nuo pavojaus.  :P

3) Pati nežinau nė vieno, Zen minėjo, kad taip buvo vieną kartą. Gal ir daugiau, nežinau.
Tai vat.. Nelabai sekasi panelėms ,nes atvėjų kai apsiginti nepavyko yra daug daugiau.  :laikr:

4) Kalbant apie delfį, nieko nežinau, bet man niekad niekas nedavė į snukį, net ir apiplėšimo tikslais. Nors apiplėšė porą kartų - telefoną pavogė vieną sykį iš nagų, kitą sykį iš rankinuko. Ir šiaip vieną kartą bandė pinigus atimti, tik aš jų neturėjau, vaikystėje dar. Ir vis tiek į snukį negavau. Už rankos tiesa, rodos, irgi niekas negraibstė, neatsimenu... Ir šiaip kai kokie konfliktai būdavo, į snukį negaudavau. Siūlė kartą, bet nedavė. Spėju, kad ne dėl to, jog būčiau ypatingai kieta ir bauginančios išvaizdos, o būtent todėl, kad užpuolikai visgi skirsto aukas pagal lytį...
Absoliutint negalima ir šitoj vietoj. Aš sakyčiau ,kad vieni skirsto ,o kiti ne. Priklauso nuo užpuolimo tikslų. Prievartautojai ,beje, visai moterų negerbia ,tad netik kad užvožia ,bet ir nužudo neretai...

Šiaip apie savigyną - man irgi viena girdėta mintis patiko: "Jei tai savigyna, tai nereiškia, kad gali liuobti bile kaip". Pratęsiant šią mintį, sakyčiau, kad jei tai savigyna, tai turi liuobti daug geriau, nei kad liuobtum kokiose varžybose... Iš to seka, kad savigynai ir ruoštis reikia geriau, nei varžyboms. Ne?
Kad tik liuobti.... Dauguma gatvėje aplamai nesugeba rankų/kojų panaudot vien iš baimės. Ir visai nesvarbu ką jie moka.
Čia svarbiausia psichologinis pasiruošimas. Per varžybas tu matai savo priešininką, žinai ,kad yra taisyklės ,tad "jeigu kas" teisėjai jus išskirs ir pan. O gatvė.. Čia nežinai nieko. Todėl psichologija lemia daugiausiai.

« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 15, 00:18:47 am nuo Nialas »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #82 įjungtas: 2007 Rgs 15, 00:59:02 am »
Tarkim, susitariam kaip visada dėl terminų. Kova man yra, kai eina puolimas ir gynyba iš abiejų dalyvių pusių. Akių kabinimas yra ataka. Man.
Rėkimas ir bėgimas tolyn nuo pavojaus - labai gera savigyna... Kurios net mokytis nereikia ilgai ir nuobodžiai :)
O kad psichologija veiktų, turi būti geras techninis pagrindas... Nes bet kur žmogus natūraliai pamiršta beveik viską, ką moka. Jei jis net nieko nemokėjo, tai...
Ir apskritai - kaip kažkada su Raimiu, taip dabar su tavim, Nialai (jumis - ?) - šnekam choru, o tu (jūs?) su manim dar ir ginčijiesi (-atės?)
P. S. aš niekad nieko neprašiau, kad į mane kreiptųsi jūs, bet gal tau (jums?) norėtųsi, kad kreipčiausi? Man ne problema šiaip...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #83 įjungtas: 2007 Rgs 15, 13:46:28 pm »
Tarkim, susitariam kaip visada dėl terminų. Kova man yra, kai eina puolimas ir gynyba iš abiejų dalyvių pusių. Akių kabinimas yra ataka. Man.
O ataka yra kovos dalis  :D Ar ne taip?  :P 
Beje, čia mes pasirinkom gan paprastą variantą. Dažniau šiaip pasitaiko ,kad kovoti tenka prieš kelis užpuolikus. Vat ir jeigu jie abu yra ne lochai..   :bijo:

Rėkimas ir bėgimas tolyn nuo pavojaus - labai gera savigyna... Kurios net mokytis nereikia ilgai ir nuobodžiai :)
Būtent  :alus:   Ir geriausia tai daryti vienu metu  :maniac:    :help:   

O kad psichologija veiktų, turi būti geras techninis pagrindas... Nes bet kur žmogus natūraliai pamiršta beveik viską, ką moka. Jei jis net nieko nemokėjo, tai...
Sutinku... Jeigu jis bijo.   :bijo:

Ir apskritai - kaip kažkada su Raimiu, taip dabar su tavim, Nialai (jumis - ?) - šnekam choru, o tu (jūs?) su manim dar ir ginčijiesi (-atės?)
P. S. aš niekad nieko neprašiau, kad į mane kreiptųsi jūs, bet gal tau (jums?) norėtųsi, kad kreipčiausi? Man ne problema šiaip...
Atsakysiu į PM  :P

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #84 įjungtas: 2007 Rgs 15, 18:26:36 pm »

nori pasakyti, kad 1. uzgriebimu realioje kovoje nebuna, ir 2. jiems ten nevieta?  :chmm:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #84 įjungtas: 2007 Rgs 15, 18:26:36 pm »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #85 įjungtas: 2007 Rgs 15, 18:34:07 pm »
nori pasakyti, kad 1. uzgriebimu realioje kovoje nebuna,
Jei tik užpuolikas ne lochas  :D

ir 2. jiems ten nevieta?  :chmm:
  :alus:  Nors gal BJJ atstovai su tokia nuomone nesutiks?  :chmm:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #86 įjungtas: 2007 Rgs 15, 19:02:49 pm »
nori pasakyti, kad 1. uzgriebimu realioje kovoje nebuna, ir 2. jiems ten nevieta?  :chmm:

Nesutinku del pirmo punkto.

1. Vienas pries viena anksciau ar veliau vis tiek viskas baigiasi suskikabinimu, griuvimu ir voliojimusi, jei "nokautuojancio smugio" neturi ne vienas.

Sutinku su punktu Nr.2

2. Kai dirbama pries keleta priesininku, arba yra sansas, kad ju daugiau nei vienas nors ir nezinom tiksliai - voliotis laiko tikrai nera. Tai - tiesioginis kelias i linksma smegenu sutrenkima ir kaip min. porasulauzytu sonkauliu.
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #87 įjungtas: 2007 Rgs 15, 19:15:06 pm »

1. Vienas pries viena anksciau ar veliau vis tiek viskas baigiasi suskikabinimu, griuvimu ir voliojimusi, jei "nokautuojancio smugio" neturi ne vienas.
Aš irgi panašiai galvojau. Bet. Temos pavadinimas byloja apie "ne lochus" ,tad kalbant konkrečiai apie kovą su "ne lochu", Laiterio nuomonę palaikau. Visgi, ne lochas ,manau, išmanys smūgiavimą ir nepradės voliotis ant žolytės (oi.. nu gal BJJ atstovai būtų išimtis  :D  ). Tai geriausia būtų neabsoliutint  :angel: Išimtys ,žinoma, gyvuoja visame kame.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #88 įjungtas: 2007 Rgs 15, 19:50:57 pm »
nu vat nezinau as... gi tik klausiau, jokios nuomones ten nebuvo  :rolleyes:

visiskai sutinku su teiginiu, kad imtynes be smugiu gatveje nera greitas ir efektyvus budas pabaigti kova (apie lochus nesnekam). Viskas vyksta sekundemis, niekas neduos 5 minuciu intymioje aplinkoje be pasaliniu su vienu priesininku be ginklu, kaip ringe

taciau lazda turi du galus. Net jei ir tik vienas turi nokautuojanti smugi, labai logiska, kad pirmai progai pasitaikius ivyks uzgriebimas su tikslu neleisti smugiuoti. Ir net jei abu turi.. Argumentas, kad jei laikai, ta galune negali smugiuoti, yra pagristas ir teisingas, taciau... va cia ir esme! Jei uzgriebimas trukdo smugiuoti paciam, tai jis netinkamai atliktas. "Teisingas" uzgriebimas padeda smugiui. "Griebti" ir "laikyti" - ne tas pats

2. Kai dirbama pries keleta priesininku, arba yra sansas, kad ju daugiau nei vienas nors ir nezinom tiksliai - voliotis laiko tikrai nera. Tai - tiesioginis kelias i linksma smegenu sutrenkima ir kaip min. porasulauzytu sonkauliu.

kaip taisykle, jo. Taciau cia dar groja ir tikslas. Ar sunku isivaizduoti situacija, kai koks nors banditas, dirbdamas pries kelis, viena paima ikaitu.. "Neliskit, padlos, papjausiu". Taip negali buti?  :nezino:

Visgi, ne lochas ,manau, išmanys smūgiavimą ir nepradės voliotis ant žolytės (oi.. nu gal BJJ atstovai būtų išimtis  :D  ). Tai geriausia būtų neabsoliutint  :angel: Išimtys ,žinoma, gyvuoja visame kame.

va cia visiskai pritariu - kovoti ant zemes gatveje nekas, nors moketi reikia.. Maza kas  :bijo:

ka manote?
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #89 įjungtas: 2007 Rgs 15, 20:06:30 pm »

1)  Jei uzgriebimas trukdo smugiuoti paciam, tai jis netinkamai atliktas. "Teisingas" uzgriebimas padeda smugiui. "Griebti" ir "laikyti" - ne tas pats

2) kaip taisykle, jo. Taciau cia dar groja ir tikslas. Ar sunku isivaizduoti situacija, kai koks nors banditas, dirbdamas pries kelis, viena paima ikaitu.. "Neliskit, padlos, papjausiu". Taip negali buti?  :nezino:

ka manote?
1)  :alus: Jei užgriebei ir nežinai, ką daryt toliau, tai matyt griebt nereikėjo. Jei užgriebei ir trauki užpuoliką prie savęs bei tuo pačiu smūgiuoji - gal visai ir nieko?
2) Man visad lengva įsivaizduot situaciją, kad dirbdama prieš kelis banditus vieną paimu įkaitu... Atvirkštinės neįsivaizdavau  :bijo: O jei rimtai, kitos išeities besiginant nuo kelių visiškai neįsivaizduoju, tik karstelį su šešiom vinutėm... Sau... Ką manot?  :rolleyes:

« Atsakyti #89 įjungtas: 2007 Rgs 15, 20:06:30 pm »