0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.
Jau pripratom prie tų taisyklių pakeitimo gan seniai jos paskelbtos bent man tai labai sunkus etapas tam + taip norisi griebt už kojos
Įdomu kur buvo paskelbtos jei tik dabar paskelbė. Perskaityk straipsnį, kad pernai buvo tik tiriami ir analizuojami, eksperimentuojami. O įsigaliojo nuo sausio pirmos 2010 m.
Mum buvo pasakyta anais metais ir į judo.lt buvo įdėta gal čia atnaujino kad galutinis variantas.
Tai ir aš pernai apie juos sužinojau, tik iki šiol žinojau, kad jie buvo laikini, t.y. bandė kaip prigis ir t.t. Prieš pakeičiant taisykles, jas išbando, o po to patvirtina. :p
Žinok einam prie pradžios. Panaikinam kojas, parteri, ir Kano dziudo praktiškai. Partery juk nebeduoda ilgai kovot. Kelios sekundes. Nebent gerai įsukai ką nors. O šiaip naujos taisyklės palankios japonams, nepalankios - šiltųjų kraštų atstovams, kurie mėgsta kilnot.
Nu jo, toks ir yra Kodokan judo. Man asmeniškai patiko praėjimai į kojas, bet, kaip slabakui, nepatiko jėginis (kaukazietiškas) judo ir rusiškas (sambistiškas) judo. Kiek suprantu, tai Kodokan judo buvo momentinio susidūrimo, o ne tąsymosi (ar voliojimosi) metodas.Dar, jei grąžintų senovišką "tikrąjį" ipon'ą, kai buvo reikalaujama didelės ir aiškios metimo amplitudės (o dar geriau, jei dar būtų privalomas išlikimas ant kojų (kaip sambo "čistas") ir atmestų visus abipusius-ginčytinus metimus, būtų visai gerai.
Д. И. Гулевич, Г. Н. ЗвягинцевБОРЬБА САМБОМетодическое пособиеПри определении чистой победы судьи внимательно следят за тем, чтобы перед броском оба борца находились в стойке. Если хотя бы один из них (нападающий или защищающийся) касается ковра коленом или рукой, чистая победа не может быть засчитана. Нельзя засчитать чистую победу и в том случае, когда после броска атаковавший борец теряет равновесие и касается ковра чем-либо, кроме своих ступней.
Sk3ry, kada vėl kokį joponų video įmesi?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti