Tas Koshiki no kata skirtas kovai, dėvint šarvus, bet dabar manyčiau su šarvais nieks nekovoja, tai man vis tiek neaišku, kas tai per technikos(gal galima tiksliau, jei nenusibodau su klausimais). Kyusho jutsu - koks tai poveikis? Smūgiavimas ar kas? Bet kuriuo atveju, tokių dalykų nėra, bet būdavo, kai treneris kokį nors veiksmą parodo ir sako, kad va, galite dar ir taip atlikti tą veiksmą, žodžiu yra koks nors skausmingesnis taškas ir per varžybas teisėjui nesimato, ką ten tu taip darai, o priešininkui jaučiasi neblogai. Pati tokių dalykų nemėgau ir nedariau. Bet kuriuo atveju, mano aprašyta situacija yra skirta tam, kad bet kuriuo būdu laimėti varžybose. Visas dziudo Lietuvoje yra orientuotas į tai, kad tik sportininkas laimėtų varžybose, o kad šiaip dėl malonumo kas sportuotų, tai gal ir sportuoja, tik aš nepažįstu tokių, kurie nedalyvautų varžybose. O bet koks žinių bagažas yra kiekvienam tik į naudą. Mokslo ant pečių nenešiosi

Girdėta?

jei mane kas būtų tokių dalykų mokęs, tai ir mokėčiau, bet kad iš jūsų pirmą kartą gyvenime tokius dalykus girdžiu. Smaugly, laiko turėtų užtekti, bet kažkaip labai abejoju, ar patys treneriai tas technikas moka. Nu nors kažką būčiau girdėjus, o tai kai perskaičiau, kad smūgiai ir ginklai naudojami dziudo sistemoje, tai akys ant kaktos išlipo.