Sveiki.Aš turiu bėdą sporte , kuri tęsiasi jau ilgą laiką.Kai reikia ką nors staigiai sportuoti , tarkime boksas , futbolas , regbis , imtynes ir t.t. aš greit padustu..Padustu , ne tai , kad suduria šoną dėl rukymo ar išvermės stokos , kad tarkime mano širdis netreniruota ar pnš , o dėl visai kitos priežasties , KURI NUO MANES NEPRIKLAUSO.Neseniai buvome pas sporto medicinos gydytoją.Priežastis , kodėl aš padustu , tapo labai aiški - mano labai dažnas pulsas.Net ramybės būsenoje jis yra apie 90 , virš..O krūvio metu , kai reikia ką nors staigiai daryti , tarkime bokse "sprogstant" prie maišo ar kova su šešėliu , bėgant tempą didinat staigiai , žaidžiant futbolą , boksuojantis , imtyniaujant , žaidžiant regbį ir t.t. man jis labai greit užkyla ir tiesiog širdis smarkiai pradeda daužytis , viršija ryškiai normą ir todėl man nieko nesigauna...Gydytojas darė tyrimą , reikėjo minti dviratį ir tiesiog po jo pasakė ,kad tikrai užkyla stipriai pulsas tempą padidinus...Tiesiog mano toks organizmas , tokie genai.Ir labiausiai apmadau , jog esu visiškai sveikas ir negaliu siekti rezultatų mėgstamam sporte vien dėl šios priežasties..O jau seniai turiu didelį norą eiti i varžybas , siekti , bet to negaliu vien dėl pulso kažkokio...Gydytojas pasakė , kad aš su tokiu pulsu į varžybas negaliu eiti , nes savaime aišku , kad nieko gero nesigaus ir priešininkui kaip "saldainis" tiesiog būsiu , o jau pačiam tai teko patirti tiek per karate varžybas , tiek per bokso , kai padusau labai greitai , labai greit užkilo pulsas ir viskas , negalėjau parodyti ką aš sugebu ir mano smūgių jėga , greitis , kovingumas ir visa kita šiuo atveju yra visiškas 0 ir iš karto aš pralaimėjęs jau esu , nes nieko pakeisti negaliu , kai užkyla pulsas ir širdis daužytis stipriai pradeda jau nieko nebegali padaryti...Pakankamai ilgai lankiau karate shotokan..Kadangi buvau mažesnis , tai nesureikšminau šios bėdos , nors jutau , kad ne taip kaip visiems , kad aš padustu greičiau kai reikia per kumite kovoti ar pnš , kad varžybose iš kart padustu ,tik per kata normaliau būdavo...Nuo 14 pradėjau lankyti boksą ir tada jau rimtai dėl to krimstis pradėjau , nes labai norėjau bokse siekti rezultatų ir eiti į varžybas..Nesupratau kas man yra.Pačioje pradžioje mėginau bėgioti krosus , bet pamačiau , kad tai tikrai nesusiję su ištverme...Bokso treneris vis sakydavo , kad esu labai susikaustęs ir po to ilgą laiką , iki dabar , galvojau , kad man dėl to taip yra , kad dėl susikaustymo aš padustu , nes viską darau per stipriai ir esu susikaustęs, smūgiuoju per stipriai ir t.t.Tas pats futbole , jei puolime kur nors žaidžiant , tai normaliai tikrai negaliu dalyvauti žaidime , vartuose tik normaliau...Bet dabar jau tikrai 100 proc aišku , kad viskas dėl pulso..Man neseniai suėjo 17 metų.Bendraamžio , kuriam taip būtų dar nemačiau nei mokykloje , nei treniruotėse ar dar kur.Pikčiausia tai , jog dauguma mano metų , tarkime rūko , geria , į tai nededa pastangų , bet jiems tokios bėdos nėra ir jie gali dalyvauti varžybose..Ir ką jie pasiekia bokse , viskas priklauso nuo jų pačių pastangų , gabumų , noro , įdėto darbo ir t.t...O mano atveju viskas kitaip , aš pats nieko pakeisti negaliu , kad ir kaip ilgai ir seniai to noriu, kad ir kiek tobulėčiau smūgiuojant ar panašiai aš vistiek boksuotis normaliai pradėti ir eiti į varžybas negaliu dėl šios priežasties..Jei tarkime su širdim kas nors būtų blogai , tuomet suprasčiau, bet kai dėl kažkokio aukšto pulso negaliu siekti nieko , o širdis ir visą kitą yra sveika , padaryti visi tyrimai ,tai tikrai apmaudu , nes turiu didelį norą ir nenoriu šiaip sau lankyti treniruočių , kad tik dėl savęs, o noriu siekti...Tarkime lėtesniu tempu bėgant galiu bėgti tikrai daug , plaukiant lėtai galiu plaukti didelius atstumus , iš vieno ežero pusės į kitą daug kartų , nerūkau , negeriu , dar papildomai krosus karts nuo karto bėgioju..Jei kas nors mane supratote , tai norėčiau sulaukti atsakymų , ką tokiu atveju daryti , ar įmanoma ką nors pakeisti , kad galėčiau pagaliau pradėti siekti rezultatų ir , kad man būtų normaliai , kaip ir visiems..Nes jau ir taip tiek laiko laukiu ir jau amžius yra toks , kad dar palaukus jau tikrai bus vėlu ko nors pasiekti...Gal kas nors žinote kokį nors konkretu atvejį susijusį su šia problema..?Dėkoju už atsakymus.
P.S. Tik neperkelkite šios temos į širdies stiprinimą ar ką nors , kas susiję su ištverme ar dar kuom , nes tai visiškai ne tai , ką aš čia aprašiau.