teisingai mąstai
man tai dar juokingiau būdavo stebėti kai meistrų oponentai visuomet ganėtinai menkesni būdavo, kai SiFu Gudonavičius kokį SiHing Donatą muša, gaila man jo (Donato) būdavo
na aišku demonstracijoms partneris bet kokio sudėjimo gali būti, bet užmuškit mane ir sukapokit į gabalus, nemačiau nei vieno "meistro" kuris demonstruotų kažką prieš daug daug didesnį oponentą 
patogiau ant mazo viska rodyti

ant mazesnio visada technika geriau veikia. is patirties kalbu. seniai seniai aikido biski uzsiiminejau, tai ant lengvesnio partnerio visi lauzimai be problemu veike, o ant sunkesnio jau ziurek ir nesigauna. artimoj distancijoj svoris turi didele reiksme

geriems meistrams gal ir vienodai tas svoris, bet kiek tu geru meistru yra "ant svieto".
kaiptik vakar paskaites sita tema susidomejau ta WC stovesena, pradejau ieskoti youtubej kaip ten tos stovesenos atrodo ir va toki dalyka radau:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti 
vo cia tai "meistriskumo demonstracija". ant mazos mergiotes kurios rankos ant 30cm trumpesnes ir ji net neturi vilciu pasiekti smugio tikslo. seip ji turetu stovet bent zingsniu arciau, arba nesmugiuot isvis

kas gali smugiuot is tokios distancijos. ir kaip man nesijuokt is tokiu dalyku...
nesuprantu ir tokios technikos. "Palm strike". jeigu ten smugiai tai visai be amplitudes. kas is tokio smugio. stumimas nebent