Na pradesiu nuo to,jog mano nuomone yra intelekto stoka ir tinginyste. Geriau pasedes prie kompiuterio,televizoriaus arba butelio degtines. Isvis dabar beveik kiekviena diena geria. O be to kaip zinia dauguma siuolaikinio jaunimo(vaikinukai) yra "forsai",o jiems nereikia geros sportines parengties ,kai soka 20 su lazdomis pries viena. Atsiprasau nenoriu nieko izeisti ,bet tiesiog musu zmoniu dar perzemas kulturos lygis,kad matytu kitu uzsiemimu be butelio degtines ar dezes alaus. 
Nu jau tas šiuolaikinis jaunimas
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
O jei rimtai - kalbant apie vaikų sportą, viskas išties dažnai atsiremia į pinigus.
Ir iš vaikų, kurie užaugo neturėdami būrelių (o tokia karta jau yra, būtent tie 20-25-ečiai), keista būtų, jei suaugusiam variante prisidarytų daug sportininkų. Iš čia ir atsiranda keistos formuluotės: "ar mano sąnariai dar ne per seni pradėti kovos meną, man 18-a metų"...
Plius ne tik pinigai - atgavus nepriklausomybę, kiek žinau, sportinės mokyklos merdi, o mano laikais tiesiog ateidavo į pamokas ir susirinkdavo patikusią chebrą į sporto mokyklos būrelius - taigi iniciatyva buvo iš trenerių pusės, ir nesvarbu, kad daug kas nubyrėdavo, bet paskui, pripratus sportuot, jau buvo akstinas pasiieškoti kažko pačiam.
Apie pilnamečius: tiek viršvalandžių, kiek suaugusieji ir jaunuoliai turi dabar, anksčiau nebūdavo, man rods. Ir studentai tik studijuodavo, o ne dar ir dirbdavo poroj darbų. Laiko trūkumas - kur įgrūsti treniruotes?
Jei yra šeima, turi būti maksimalus sportuojančiojo supratimo laipsnis - tarkim, mano vyras pereitą sezoną sportavo keturis kartus per savaitę, vadinasi, keturias dienas jo mano gyvenime nėra - darbas-treniruotė-miegas. Tai gerai, kad aš irgi karate fanatė ir suprantu, kaip tai užveža, ir tikrai žinau, kad tai geriau, nei "atseit leidžiant laiką su šeima" drybsot prie televizoriaus ar maltis iš kampo į kampą... O daug tokių žmonų, kurios sporto fanatės?
Galų gale dar ir žemdirbiško krašto tradicijos ne paskutinėj vietoj... Jei žmogus atvažiuoja studijuoti iš kaimo, įprastai jis savam kaime būna tuos raumenukus užkačalinęs ir prisisportavęs tvarte-lauke-darže pakankamai. Ir įsivaizduoja, kad ir mieste tie raumenys nenunyks be papildomų pastangų ir pinigų leidimo sporto klubam ir t. t. Ale nunyksta... O jau kai nunyksta, prisiversti kažkur eit, sportuot... O ir laiko nėr, pinigų ir tradicijų