O ko jūs dar tikėjotės iš mano posto? Viena dėsto apie oficialią ir realią bunkai. Tipo oficiali-nereali... Kitam atrodo, kad pasaulinės karatė dėstymo metodikos nekokios ir jis išdėstys geriau šį meną. Kuo ne Lisicino variantas? Ir juokingiausia, kad tai Lietuvos forume. Šalies, kur karatė dėl buvusio draudimo ir t.t. apskritai dar atsilikusi pasauliniu mąstu. Dažniausi pasiekimai kyokushin (kur rezultatą lemia gera fizucha, o ne karate niuansų įvaldymas) arba parodomose rungtyse, kur daugiau choreografijos nei pačios karate...
Kur Jusu nuomone as parasiau, kad pasaulines metodikos nera geros? Apie dirzus? Nebukim naivus, juk kas buvo egzuose tas zino, jog daroma ten technika NIEKADA nebus panaudojama varzybose! Niekada! O treniruoja pas mus klubuose remdamiesi i varzybini - sportini varianta, o ne kovini- dvasini, koks buvo anksciau.Ir nesvarbu, kad vaikas vaiksciodamas slubcioja, reikia treneriui nuvezti ji vistiek laikyti egzo, nes klubui reikia rezultato...Ir issilaiko iki rudu dirzu, patys to nesuprasdami, nemokedami nedrebanciom kojom is zenkutsu i zenkutsu pereit...O egzai- du kartus per metus...Ir eina konvejeris...Ar nepakaktu vieno? Atsakau- besitreniruojanciam- taip, federacijom, organizacijom- ne, nes nesurinks pinigu.
O karate atsilikusi ne del to, jog buvo uzdrausta, o del poziurio i ja...Tapusi kazkieno "nuosavybe" ji uzduso. Nuo neveiklos, nenorejimo- negalejimo pasikviesti geru Meistru i seminarus ir daug daug galeciau vardyt, bet nenoriu, nes vistiek nesupras, kas jau nesuprato...Yra zmoniu, KURIE VISADA TEISUS.
O kyokushine, mes ne tik absoliutkej turim tanka, kuris eina...Paulius ir savo svorio kategorijoje laimejo PC, kur konkurencija, technika daug lemia...Bet juk jie- kyokushinai, vadinasi kitos spalvos, ar ne?

del baleto, tradicini turejote galvoje? Nezinau, savo nuomones nereiskiu, tik maciau, neragavau, tai i eteri nuomones tokiu atveju nesakau. Jus tradicini, Gerb. Smaugly lanket? Aisku, kad ne! O nuomone - ir tvirta- turit! "Retas" zmogus esate, neparagaves patiekalo pasakote jo skoni, sudeti, pagaminimo eiga. Saunuolis!

Manau, jog diskusija nesigaus, nes kas "ne mano" , kas isplaukia " ne is mano" - yra su.u su.as.
Sekmes Jums, Jusu mokiniams !

Pagarbiai,
Dainius