Aš kaip lituanistė pasireikšiu.
DLKŽ -
menas 1. kūrybinis tikrovės perteikimas vaizdaisYra šito "kovos menuose"? Manau, niekas nesiginčija, kad yra. Tik klausimas, kaip suplakta? Ale žmogus, kūrybiškai panaudojantis kovoje išmoktus veiksmus, yra tikrovė, o pasižiūrėjus į jį iš šono, yra vaizdas

Vis viena savotiškas pliusiukas "meno" sąvokai kovos menuose.
2. meistriškas mokėjimas Vat spėju, kad ši prasmė dažniau ir turima galvoj, sakant "kovos menas". Tik neįsisąmoninta. Nes vis visiem reik teatro, kultūros, piešinių... Ir to, kas yra naujokas, menininku dar nepavadinsim. Jis gali būti besimokantis meno. O va kokį meistrelį, kuris meistriškai moka savo dalyką, šiuo atveju menininku pavadinti nėra jokių kliūčių. Stiprus pliusas "meno" sąvokai kovos menuose.
Tai ką, sutinkam, kad gali būt kovos "menas"? (surinko vieną riebų pliusą ir vieną šiokį tokį)
O dabar važiuojam prie kovos, kurią irgi visi pjauna. Imam tą patį DLKŽ.
kova 1. priešų susirėmimas, mūšis, kautynės. Numušinėjant šią sąvoką, dauguma ir sako, kad čia nebe kova, seniausiai išmirė tie, kurie kovodavo šiais principais, dabar viskas daug moderniau ir t. t. T. y. remiasi pirmąja reikšme. Minusas "kovai" sąvokoje.
2. Rungtyniavimas, susirėmimas sporto varžybose.O va šito "kovos" menuose pilna, manyčiau. Tai vieną pliusuką prie kovos dedam?
3. Įvairių prieštaravimų reiškimasis veiksmaisNa, čia kozi kozi... (itališkai). Pritemptai tai galėtų būti išmokto "kovos meno" demonstravimas gatvėj, kai iškyla reikalas pademonstruot veiksmus dėl iškilusių prieštaravimų. Ale dėčiau čia nei pliusą nei minusą, nulis man čia gaunas.
4. Veikimas, norint pasiekti kokį nors tikslą.Labai tinka "kovos" menų treniruotėms apibūdinti. Veikiama, norint "kovą" paversti "menu" - t. y., meistrišku mokėjimu. Dėčiau pliusą.
5. Priešingų jausmų, siekimų susidūrimasTinka tiek "kovos" meno treniruotėms sparingo metu, tiek varžyboms, tiek "kovos meno" taikymui gatvėje. Tu nori laimėti, o jis nenori, kad tu laimėtum

Pliusiukas.
Sumuojam: minusas, nulis, trys pliusai. Taigi "kovos" menai gali būti.
Mano galva, "kovos menas" teisinga sąvoka. Priimta?