AutoriusTema: Iskalbos menas  (Skaityti 66347 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

ner_ko

• Svečias
Re: Iskalbos menas
« Atsakyti #15 įjungtas: 2007 Sau 21, 22:02:03 pm »
Mokėt jaust situaciją, ko gero, ne kiekvienam lemta išmokt, net ir specialiai besimokančiam. :barnis: Čia jau ir talento reikalas, regis... :angel:

Moterims gal turėtų būt atskira tema, nžn, bet viena žinau, kad besikabinėjantiems „kietiakams“ šokt akių draskyt tikrai nereikia, nebent kažkokia išskirtinė situacija susiklostytų. Jei moteris yra tik atsitiktinė užkabinėjančios chebrytės  :bandit: :bandit: auka, t. y., ėjo/važiavo pro šalį, pamatė, nusprendė „pakabint“, yra l. daug šansų išsisukt be fizinės (ir net be moralinės) žalos. Elgesio, tiek veiksmų, tiek šnekos, tvirtumas ir mandagumas (nors ir kaip ne vietoj jis čia atrodytų) labai tinkamos prevencinės priemonės. :senis: O keiksmažodžiai ir pakeltas, dar blogiau – grasinantis, tonas  :ruko: gali privest prie labai prastos baigties... :ne: Turiu kolegių, kurioms nekaip ir baigėsi  :O (laimė, ne blogiausiai).

Linkiu taip ir visiems forumiečiams savo žmonas ir panas mokyt. :-)

P.S. Man iki šiol gerai baigdavos. Iškalbos menas, sakot? To filologijoj moko. :-D Stripuli, lituanistika valdo. :D

« Paskutinis taisymas: 2007 Sau 21, 22:24:33 pm nuo ner_ko »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2007 Sau 23, 03:26:55 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Man daznai pasitaikanti situacija: naglas zmogelis, pradeda kabinti akis. Pirmiausia paklausiu:
  Mes pazistami? Tas atsako- ne. Gal, sakau gerem kartu? Na, ne. Tai kodel jus mane tujinate? Zmogus is karto supranta, kad ne jis padeties seimininkas( suprantama, ne visiems tai galioja). Ta pokalbi turi lydeti gresminga povyza ir butinas akiu kontaktas :evil:

Kažkodėl man atrodo, kad po klausimo "Mes pažistami?", atgal sektų smūgis į žandikaulį... :D
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #17 įjungtas: 2007 Sau 23, 18:05:57 pm »
Kažkodėl man atrodo, kad po klausimo "Mes pažistami?", atgal sektų smūgis į žandikaulį... :D
Ziurint, kaip paklausi. as klausiu svelniai, su nuotaika. Tik po to seka agresija  :barnis:
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2007 Sau 24, 10:59:23 am »
Apie ką mes kalbam? Mesitriška komunikacija turi pagrindinį panašumą su realia kova- mokėjimas adekvačiai reaguoti į originalią situaciją. Va šitas "jei prieitų, tada aš pasakyčiau.. o tada jis pasimestų .. o tada aš dar pridėčiau..." yra visiška analogija pradinių klasių planams "kai jis prieis, suduosiu, o tada jis man iš kairės, o aš jam iš kojos..." Situcija turi begalą aspektų: kas per pašnekovas, jo intelktualinis lygis, girtumo laipsnis, jų kiekis, nusiteikimas, paros metas, vieta, jūsų būklė, ir .t.t. ir pan. Universalių metodų nėra. Jei yra, tai būsiu tikrai dėkingas, jei kas nors jį apibūdins.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Sau 24, 11:02:30 am »
Nu, kazkokia metodika turetu buti. Bent jau bendri principai. Juk vyksta apmokymai spec. daliniuose. Turiu omeny, derybininkus
Nusmuko kaula :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Sau 24, 11:02:30 am »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2007 Sau 24, 14:05:42 pm »
Jei kam įdomu, galėsiu pabandyt atknist psichologijos vadovėlį policininkams, ten kažkas apie tai minėta buvo. Tik knistis tai nuoširdžiai reikės :) Greitai nepažadu.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #21 įjungtas: 2007 Sau 24, 16:01:32 pm »
Nu, kazkokia metodika turetu buti. Bent jau bendri principai. Juk vyksta apmokymai spec. daliniuose. Turiu omeny, derybininkus

tai be abejo yra metodikos. Tik norėjau pasakyti, kad visokie isankstinia paruostinukai, kaip 'o as jo paklausiu, ar mes pazistami?' tikrai nėra ir negali būti universalus situacijos sprendimas.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #22 įjungtas: 2007 Sau 25, 15:48:44 pm »
Geriausiai klaust jau gulinčio ant žemės - "o mes kartais nebuvom pažįstami"?. Jei nepažįstami - tai suteiki sau dar kelis kontrolinius šuoliukus ant šonkaulių... Taip negalima - neskaitykit... :)
:)

Bet tikrai - špargalkių tokiuose reikaluose - nėra.. Elgiesi, taip kaip matai aplinką.. Kartais ji būna baugi ir tada stebi atsitraukimo kelius, kartais juokinga ir tada jau elgiesi laisvai, o kartais pikta - tada nieko negalvoji ir duodi per kepalą, nesusimąstydamas. O jei būni šiek tiek pagėręs, tai dažniausiai duodi, nes tingi mąstyti, kas būtų jei... :)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2007 Sau 25, 19:18:33 pm »
Man tai beda su tokiomis situacijomis. Jeigu pradeda ma nka nors aiskint mane juokas ima :D negaliu sulaikyt sypsenos, o poto seka zodziai is jo puses kas tau juokinga. Dazniausiai atsakau nieko seip linksma ar pasakau kad mane jis juokina :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Sau 26, 13:27:44 pm »
O šypsenėlė gali ir praretėt, jei užsirausi ant neturinčio humoro jausmo  :fanaras:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Sau 26, 13:27:44 pm »

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #25 įjungtas: 2007 Sau 26, 15:30:47 pm »
Tai ta suprantu, bet negaliu susilaikyt nesisypsejes  :-] Man visi tokie priekabiai sypsena kelia. Ypac kai pradeda gasdint. Na gal kai atsidursiu tikrai rimtoj situacijoj kai beliks tik rankom ir kojom skintis kelia tai sypseneles gal ir nebus.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2007 Sau 26, 19:10:12 pm »
Pirmą kartą gausi, natūraliai kitą kart susilaikysi  :-]

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2007 Sau 26, 21:51:14 pm »
Tai jau buvo kad sypsenele buvo o paskui puska kazkaip pasirode tai deko greitai begt  :luztu: o dar bebegdamas pargriuvau  :-]

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #28 įjungtas: 2007 Sau 26, 22:03:08 pm »
Miegi ir sapnuoji, kaip bėgi per miškus, per kalnus, šaudo, vejasi ginkluoti raiteliai, o šypsena tokiaaaa plaaaatiiiii.... :oho:

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #29 įjungtas: 2007 Sau 26, 22:12:23 pm »
Na kai puska pamaciau sypsenele dingo  :bijo:

« Atsakyti #29 įjungtas: 2007 Sau 26, 22:12:23 pm »