Iseina, kad kai esi vienas prieš penkis, tai sunkiai padės ir kumščiai ir žodžiai.
Tai susisukti į baltą antklodę ir šliaužt kapų link? Žodžiai dažnai eina prieš veiksmus. Jei dialogas pavyksta, JEI, tai veiksmų galima išvengti. Kumščiais prieš penkis tavo šansai juokingi iki absurdo, o su žodžiais dar visko gali būti...
Paskaityk ką Bandito parašė. Girdėjau istoriją, kai keliesi užpuolė vaikiną, kuris jiems pasakė: "Jūs be abejo mane uždaužysite, bet vieną aš nusitempsiu į tą pasaulį su savimi. Rinkitės kurį". Atakos nebuvo
O straipsnyje buvo parašyta, kad priekabiautojas nepasakys ko jis iš taves nori tiesiai, o šiuo atveju pasakė. Tai jei taves klausia kiek valandų, tai čia viena, bet kai sako duok pinigų, tai čia kita. Čia žmonės nenori nei pasireikšti, nei pažeminti, jiem gal trūksta dviejų litų iki degtinės butelio? 
Nu kai klausia kiek valandų, tai gal jiems irgi labai reikia žinoti... Negi iš tiesų manai, jog jiems reikėjo būtent dviejų litų, nebuvo būdų gauti paprasčiau ir daugiau, ir vien dėl to vertėjo muštis?.. Faktas tas, kad tie du litai buvo tik pretekstas. Ir net jei nebuvo, tai tapo - po akivaizdžiai priešiško atsakymo
Čia žmonės nenori nei pasireikšti, nei pažeminti, jiem gal trūksta dviejų litų iki degtinės butelio? 
Žmonės, kurie nenori pažeminti ir kuriems trūksta litų, tų litų prašo, o ne komanduoja
Tai ką atsakti į prašymą - duok du litus?
Kada gražinsi?
Ar kokiu tikslu tu mane kalbini?
Ar mielai duočiau, bet aš tavęs nepažystu... 
Bet ką, kas nebus priešiška, bet ir neatrodys kaip silpno žmogaus žodžiai
"Aš tavęs nepažįstu" nėra taip jau blogai, tik va be "mielai duočiau" geriau apsieiti... "Kada gražinsi" irgi galbūt sueitų, viskas priklauso nuo to, ką po to šnekėtum. Tačiau abu man nepatinka todėl, kad nenutolina nuo fakto, kad tavęs pareikalavo pinigų. Pirmas - teisiniesi kodėl neduodi, antras - deriesi. Antro privalumas tai, jog tai klausimas, bet...
- "Ką pirksi(te)?" (aš šitą naudoju)
- "Laisvai, susitiksim po to kai gausiu algą"
- "Kur buvai anksčiau, kai nežinojau kam atiduoti savo centus?"
- ... (sugalvok pats)
Ne tiek svarbu ką sakai, kiek kaip sakai ir tai, kad nežaidi pagal jų scenarijų... Blogiausiu atveju teks muštis kaip ir dabar, tad nieko neprarandi

"Neduosiu" nepalieka jiems pasirinkimo. Jie arba turi kovoti, arba trauktis paspraudę uodegas... Sunkiai įsivaizduoju, kad priešiškai nusiteikę ambicingi vaikėzai pasirinktų antrą... IMHO