Pagrindines diskusijos > Savigyna
Iskalbos menas
Justas:
Kaip isvengti kovos? Kokiu tonu reiketu kalbeti? Naudoti keiksmazodzius ar ne? Kaip ibauginti?
Na o griztant prie mano problemeles...ten moderatorius supyko,prateskim kalba cia :alus:
na ten ta chebryte tokia kaip visur,pora golfu,snukiu apie 10-15,amzius nuo 15 iki kokiu 25 ir visi visada slaistosi kartu...as kazkaip niekada tokios neturejau,netraukia manes rukalai,alkoholis,sintetiniai narkotikai ir salavos panos...
stripulis:
Vis dėlto turėtum sau atsakyti - ko nori realiai - išvengti kovos ar įbauginti? Jei nori išvengti kovos, keiksmažodžių siūlyčiau nevartoti, jie kaip tik įsiutina ir skatina atsakyt veiksmais. Elkis kaip gyvūnijos pasaulyje - nuolankus tonas, paklusimas, jokių įžūlių žvilgsnių ir pan. Ne iskliučeno, kad po to iš tavęs ta chebra dar ilgai tyčiosis žodžiais, bet galbūt nesumuš. Tiesa, taikant šią metodiką visą laik reik žinot, kad kova gali visgi įvykt, ir širdyje būt jai pasiruošus (nuolankus turi būt tik tavo išorinis vaizdelis). Nu o jei nori įbaugint, keiksmažodžiai visai gali praverst, bet tik ne tada, jei tu vienas, o jų penkiolika...
P. S. kalbant apie bušido teoretikus ir kitus - kad nebūčiau irgi tokia išvadinta. Realybėj kokios groznos chebros žodžiais įbaugint nebandydavau, bet mokykloj kieti žodžiai ir stiprus žvilgsnis apsigint dažnai padėdavo (nuo psichologinio teroro). O kovos vengimą gatvėj ne kartą esu išbandžius. Jei kalbant apie vieną su vienu, tai naudoti ir tie kieti žodžiai su žvilgsniu, ir nuolankumas, priklausomai nuo situacijos.
Raimis:
Man daznai pasitaikanti situacija: naglas zmogelis, pradeda kabinti akis. Pirmiausia paklausiu:
Mes pazistami? Tas atsako- ne. Gal, sakau gerem kartu? Na, ne. Tai kodel jus mane tujinate? Zmogus is karto supranta, kad ne jis padeties seimininkas( suprantama, ne visiems tai galioja). Ta pokalbi turi lydeti gresminga povyza ir butinas akiu kontaktas :evil:
Lonsas:
sitas turbut labiau veikia ant vyresniu zmoniu, su skacais gali ir nepraeit, na bet nzn, taip niekad nebandziau. bet mandagumas (nepainiot su nuolankumu!) daznai padeda, ypac kurnors kur chebra ne pasimust atejo :)
na o visa kita as jau anksciau isdesciau :)
Akira:
Tai kad nėra stebuklingų universalių frazių. Dialogo vedimas- ištisas mokslas. Vienam užtenka parodyti, kad tavo kiaušai nėra skysti, kitam reikia išmušti iš po kojų pagrindą vedant dialogą į visišką apsurdą. Bet dažnai kalboms ne itin laiko užtenka. Jei ką domina, lai pasidomi NLP. Labai sveika.... daug peno apmąstymui verbalinio sparingo tema :)
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją