žmogus
- likti žmogum biologine prasme taip..... O moraline ? Ar tu jauses zmogus poto kai praeisi pro nusikaltimą ? ar jausies žmogum jei nepadesi žmogui bedoje ? Ar jausies žmogumi poto kai tave sulygino su plintusu ? Ar galima viska nukentet ir leist kitiem atsisest tau ant sprando ?
Blyn, o tu skaitai, ką aš rašau: kovoti verta, ir tai daro žmones žmonėmis.
Taip, tas kuris praeina pro nusikaltimą, nepadeda bėdoj, sulygintas nesistiebia ir t. t. - (tiesa, čia skirtingi dalykai) - tai jis iš vienos pusės turi šansą tapt žmogum , iš kitos - gal net ir nebeturi, nes sparčiai čiuožia gyvulio pusėn.
Ir ką? Ką tai turi bendro su istorine statistika, kad budulių buvo ir bus? Tu gali kautis prieš budulio veiklą, kad priartėtum prie gero kilnaus žmogaus pavadinimo, bet buduliui ant tiek į tai nusispjaut...
Paprasčiausiai buduliai kaunasi prieš žmogiškumą, kiti kaunasi už žmogiškumą, o masė sėdi ir stebi. Ir tau, ir man rinktis, ar tupėt masėje, ar eit kautis...
Ir patikėk, šiuo metu man velniškai "kaba" šitas klausimas. O iš kitos pusės, pati ant jo ėjau. Palinkėk nesėdėt masėj, ką?