Kaip šaunu, kad atsirado nauja tema, ir kaip tik tokiu pavadinimu, kuris man padės užduot seniai knietėjusį klausimą, kurio negalėjau užduot ten, kad jau visiškai totaliai nepersigrybaučiau.
Va - turim shotokan meistrą Smauglį, boksininkų, eskrimos meistrų, kyokushinkai, ninjutsu... Kokie pas jus sparingai? Ta prasme, kai, buvo "važiuojama" ant mūsų esą mes būsim nepatyrę kovoje, man susidarė įspūdis, kad pas jus tai ateini į treniruotę ir išeini kaip minimum be kelių dantų, lūžusiais pirštais ar pan. ir turi puikų supratimą apie visas kovas. Arba kitas variantas - išeitum kaip minėjau, jei ne apsaugos. Tada klausimas - jei gatvėj užpuls, sakysite - palaukit, tuoj apsaugas užsidėsiu, nes: jei esu boksioras, mano krumpliai neužgrūdinti, jei koks kyokushinas, tai reikia antblauzdžius užsidėt (gal jie kitaip vadinasi?). Čia irgi labai nesupykit, tiesiog įjungiau vaizduotę

Tai va - kokio tipo pas jus sparingai treniruotėse, prašyčiau su smulkmenom.
a)kokios traumų galimybės
b) kaip dažnai jos ištinka
c) kokias apsaugas vartojate
d) kokios jėgos smūgius sudavinėjate:
1) dirbate visiškai pilna jėga
2) kiek pristabdote. jei pristabdote, tai kaip?
I. ar atliekate smūgį pilna jėga ir "sustabdote savikontrolės metodu likus centimetrui iki gyvybiškai svarbių varžovo taškų"
II. ar tiesiog atliekate smūgį į žmogaus kūną puse jėgos?
e) į kokias kūno vietas smūgiuojate?
f) į kokias kūno vietas sparingo metu smūgiuoti draudžiama?
P. S. Jei bus įdomu, aprašysiu viską kaip pas mus, bet jei niekam neįdomu, tai kam tuščiai stengtis?