Ir galiausiai - Lonsui. Užtikrintai galiu kalbėti už savo dabartinį trenerį, kad pas mus viskas vyksta taip. Taip pat užtikrintai galiu kalbėti, kad lankant 93-95 metais pas kitą šiuo metu treniruojantį trenerį, viskas vyko be normalių sparingų, atkalinėjant Gedan Barai, Age Uke ir t. t. Mano galva, šiuo metu jis turėtų treniruoti panašiai kaip mano treneris, nes važinėja į tuos pačius seminarus. Tik galbūt pas jį viskas labiau susisteminta, nes tam tikrus dalykus, kuriuos maniškis suvokia tik dabar, jis žinojo ir 93-95 metais. Bent jau žiūrint į jo auklėtinius per varžybas pereitą savaitgalį, man susidarė įspūdis, kad ko gero jis treniruoja geriau už maniškį. Smūgiai geresni, kovos supratimas geresnis, kovos psichologijos išmanymas geresnis.
Apskritai taip, kaip nupasakojau, TURĖTŲ vykti VISOS tradicinio karatė treniruotės. Ar vyksta, klausimas. Nes prisiveisę begalės treneriukų, gi visiem lietuviam reik turėt nuosavus klubus, ir vos gavę juodą diržą, o kai kurie net negavę, tuos klubus steigia, o ar jiem patirties užtenka dėstyt normaliai, nežinau. Kiek matau juos per treniruotes pas mūsų trenerį, drįsčiau abejoti. Spėju, kad vis viena nesiruoši į tradicinį karatė pereit, tai nežinau, ar verta pavardėm sklaidytis, juoba kažkur minėjau.