AutoriusTema: Pilnas sparingas - būtinybė ar mazochizmas :)  (Skaityti 65160 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Re: Pilnas sparingas - būtinybė ar mazochizmas :)
« Atsakyti #135 įjungtas: 2006 Grd 14, 23:57:25 pm »
Smūgis ir viskas? Įsivaizduoju boksininko parengimą :maisas: :-] Blyn kokie meistrai išaugtų, jei treneriai taip pradėtų mokyt :punch:

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #136 įjungtas: 2006 Grd 15, 10:15:16 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Smūgis ir viskas? Įsivaizduoju boksininko parengimą :maisas: :-] Blyn kokie meistrai išaugtų, jei treneriai taip pradėtų mokyt :punch:

A snekejau apie terminologija...

o mes gi ne boksininkai :) pas mus ne destomy skirtingi smugiai, pas mus desto smugio principus... o koki smugi(boxo, karate) tu veliau darysi,atidirbinesi cia yra tavo asmeninis reikalas.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #137 įjungtas: 2006 Grd 15, 10:30:43 am »
Pageidautina ne tik kumščiais mojuot, bet ir kojom :)
Bet turiu nuvilti - jei visgi dalyvausit varžybose, bijau, traumų neišvengsit. Nes ten su jumis dirbs ne kaip su treniruočių partneriais - patausoji gi draugus, neturi noro juos subaladoti, - o kaip su priešininkais.

mes visada turime pasirinkima kovoti iki galo ir turbut laimeti arba laiku pasitraukti is kovos ir isvengti traumu.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #138 įjungtas: 2006 Grd 15, 11:04:44 am »
o koks yra rysis tarp tokiu elementariu dalyku kaip "smugiu atlaikymas" ir sparingas man buvo labai akivaidziai paiskinta viename "Systemos" seminare.

Seminaro tema buvo "Smugiai, sparingas it t.t" mes pradejime daryti visus mano aprasytus pratimus. Kaz kur po 40 min man tai viska nusibodo
ir as pasakiau treneriu kad tai nieko bendro su sparingu neturi or as noriu ismokti sparinga.   
Treneris pasake: "Nori sparinga, bus tau sparingas.....toi padarysime paskutine pratima ir bus sparingas ir pajame mane kaip partneri"
Pratimas buvo labai paprastas. Atsistojama viena pries kita ir turejame atlikti vienas kitam smugi vienu metu i pilva/krutine i taip iki 4 ir viskas.
Po 2 "lengvo" smugio as jau beveik gulejau zemeje...i r galvoja buva tik viena mintis "O na x..... man tas sparingas..."

"Moral etoi basni takova " kuri as iskart labai gerai supratau ... Jeigu nemoki takius bazinius dalykus..tai ir ne snekek apie sparinga. Gerai kad as tada dar nepasakiau "pilno kontakto sparinga"....    Tai yra mano asmenine nuomone :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #139 įjungtas: 2006 Grd 15, 11:46:00 am »
A snekejau apie terminologija...

o mes gi ne boksininkai :) pas mus ne destomy skirtingi smugiai, pas mus desto smugio principus... o koki smugi(boxo, karate) tu veliau darysi,atidirbinesi cia yra tavo asmeninis reikalas.

Apie terminologiją ir aš kalbėjau. Bet neįsikirtai ;) Kalbėsiu taip - kaip parengti sportininką, visus veiksmus įvertinant vienu žodžiu? Na, nebent kokioje mažoje Afrikos tautelėje ir įmanoma, kur labai skurdi kalba... :angel:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #139 įjungtas: 2006 Grd 15, 11:46:00 am »

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #140 įjungtas: 2006 Grd 15, 12:50:20 pm »
Apie terminologiją ir aš kalbėjau. Bet neįsikirtai ;) Kalbėsiu taip - kaip parengti sportininką, visus veiksmus įvertinant vienu žodžiu? Na, nebent kokioje mažoje Afrikos tautelėje ir įmanoma, kur labai skurdi kalba... :angel:

Ne zodziais, o darbais mes kovos mena praktikuojam :punch:
Praktika :punch: :maisas: :banging: ir vizualizacija :icon_bat:
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #141 įjungtas: 2006 Grd 15, 12:51:29 pm »

Apie ismokti justi skausma. Principas labai paprastas. Nori atlaikyti smugi, pajausk kas tai yra smugis, pajausk kas atsitinka su tavo kunu,psichika smugio metu ..tik tada tu gali valdyti savo psichika ir kuna .. o smugiu be skausmo nebuno..reiskia pajask skausma, savo kvepavima. Tik nereikia pradeti nuo smugius su pilnu kontaktu darykite viska po biski ir viskas bus gerai!  Tokie principai galioja ir ginklams.

:respect: :respect: :respect:
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #142 įjungtas: 2006 Grd 15, 12:55:08 pm »
vizualizacija :icon_bat: ??? kas tai...

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #143 įjungtas: 2006 Grd 15, 13:02:34 pm »
Ne zodziais, o darbais mes kovos mena praktikuojam :punch:
Praktika :punch: :maisas: :banging: ir vizualizacija :icon_bat:

Rodyk nerodęs, bet jei GERAI neišaiškinsi, tai taip ir gausis... kaip visada...

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #144 įjungtas: 2006 Grd 15, 13:16:10 pm »
Norejau pasakyti, kad nesvarbu, kaip viena ar kita dalyka pavadinsim, svarbu aiskiai ji pateikti-mano nuomone, rodant ir komentuojant veiksmus tai pavyksta geriausiai. Sorry, nesugebejau suprantamai pasakyti.

Ir apskritai-cia jau off topic:)

« Atsakyti #144 įjungtas: 2006 Grd 15, 13:16:10 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #145 įjungtas: 2006 Grd 15, 16:29:29 pm »
Grįžtant prie skausmo pojūčio. Esu ištvėrusi, mano galva, labai stiprius skausmus. Vieno pobūdžio - trešose, tiesiogiai susijusius su darbu poromis, kito pobūdžio - kai man besimokant važinėti dviračiu, skilo kelio girnelė, ir tem ne meneje, aš toliau mokiausi važinėti dviračiu, toliau kritau ant tos skilusios kelio girnelės, ir tai truko dar apie dvi savaites... Kalbant apie trešas, stovėjom poroj su berniuku, abu liesi kaip nežinau kas, vadinasi, ant rankų jokios mėsos, oda ir kaulai, ir jis blokuodavo mano smūgį ranka, man jau sustabdžius smūgį. Ir kai blokuoji judantį smūgį, užtenka prisilietimo, kad ranka skristų. O kai ranka yra sustojus, norint ją numušti, tenka liuobti. Tai va jis man taip liuobinėjo mėnesį, galiausiai rankos buvo juodos tikrąja to žodžio prasme. Pabandykit, kas netikit, kad skauda liuobiant per juodą mėlynę, visų pirma ją kaip nors pasidaryti reikia - nežinau, gal plaktuku baladot, o paskui daužyt su ta mėlyne per sieną. Skausmas turiu pasakyt afigenas. Taip kad žinau, kas yra skausmas. Bet nemanau, kad tai padėtų man kovoje. Priešingai, galbūt kenktų, nes bijočiau vėl jį patirti. O kai nesi patyręs skausmo, ir eini kaip kamikadzė, nes nežinai, kad gali būt blogai, nežinai, ant kiek gali būt blogai, tavo šansai laimėt kovą didesni. O apskritai - tikiuosi, kad niekada neteks patirti tos kovos dėl gyvybės ir niekada neteks patikrinti šių savo hipotezių.
Dabar dėl pilno sparingo. Manau, jis turi savo prasmę keliais atvejais (galbūt) - jei gyvenime esate žmogus, turintis padidintą riziką susidurti su muštynėmis ir t. t. Pvz., policininkas, "Aro" narys ir pan. Jei tai jūsų laisvalaikio praleidimas, ir jūs net nedalyvaujat varžybose - nėra jokios prasmės pilnam sparingui. Jei dalyvaujat - turbūt yra. Žinoma, atmetant smūgius į galvą, į kiaušinius, į kelio girneles, į stuburą... Ei, mes turbūt vėl grįžtam prie nepilno sparingo :)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #146 įjungtas: 2006 Grd 15, 16:34:16 pm »
mes visada turime pasirinkima kovoti iki galo ir turbut laimeti arba laiku pasitraukti is kovos ir isvengti traumu.
Tu čia visgi apie ką? Pas jus varžybos yra? O apskritai tokia šneka man primena pasaulinių karų terminologiją, kai kareiviai buvo farširuojami šnekom, kad dievas mūsų pusėj, ir mes nugalėsim. Abiejų pusių kareiviai. Nes jeigu "mes visada turime pasirinkimą bla bla bla", tai ir "jie, mūsų priešininkai, turi tokį patį pasirinkimą..." Ir išvis nelabai supratau, jei nuoširdžiai, šios frazės. Ką tu realiai norėjai tuo pasakyti? "Visada turime pasirinkimą kovoti iki galo ir turbūt laimėti". Nu tai čia tinka visiem gyvenimo atvejam, nieku gyvu ne tik jūsų stiliui. O dėl "laiku pasitraukti iš kovos ir išvengti traumų"... Nori pasakyt - atlekia kumštis, matai, bus blogai, ir šauki "čiurikai, aš nebežaidžiu"?  :O
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #147 įjungtas: 2006 Grd 15, 16:51:20 pm »
Kalbant apie trešas, stovėjom poroj su berniuku, abu liesi kaip nežinau kas, vadinasi, ant rankų jokios mėsos, oda ir kaulai, ir jis blokuodavo mano smūgį ranka, man jau sustabdžius smūgį. Ir kai blokuoji judantį smūgį, užtenka prisilietimo, kad ranka skristų. O kai ranka yra sustojus, norint ją numušti, tenka liuobti. Tai va jis man taip liuobinėjo mėnesį, galiausiai rankos buvo juodos tikrąja to žodžio prasme. Pabandykit, kas netikit, kad skauda liuobiant per juodą mėlynę, visų pirma ją kaip nors pasidaryti reikia - nežinau, gal plaktuku baladot, o paskui daužyt su ta mėlyne per sieną. Skausmas turiu pasakyt afigenas.

Tikiu... kad skausmas afigenas. Todel ir noriu tau patarti niekada nedaryk blokus :) Nes jeigu kada nors reikes taip blokuoti lazdos smugi ... tai skausmas bus "prosto" super afigenas :)

Taip kad žinau, kas yra skausmas. Bet nemanau, kad tai padėtų man kovoje.

Jeigu tu zinai kodel tau skauda tai darik isvados :) Jeiga tau blokai taip rekalingi , bandyk bent daryti blokus minkstai...:) Nezinau ar tai bus karate ... bent traumos neturesi :)  Bandyk pagalvuoti kaip padaryti/atlikti ta veiksma kad nebutu traumu tau :)

« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 15, 16:58:00 pm nuo denis »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #148 įjungtas: 2006 Grd 15, 16:55:27 pm »
Tu čia visgi apie ką? Pas jus varžybos yra?
Apie varzybos... bet mentis labai paprasta: as geriau liksiu sveikas negu busiu dydviriu :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #149 įjungtas: 2006 Grd 15, 17:03:03 pm »
Deni, susitarkim, ką? Kiek laiko tu užsiimi tuo, kuo tu užsiimi? (Aš, pvz., 13 metų).Tiesiog, man regis, nešvaistyk laiko tuščiai mane mokydamas elementarių dalykų -kad su ranka nublokavus lazdą skaudės, todėl geriau pasitraukti :)  Apie tą situaciją su blokais. Tuo metu aš lankiau dar tik metus, mano naparnikas - vabšče pusę metų... Tiesiog norėjau duoti pavyzdį, rodantį, kad skausmas, patirtas treniruotėje ar kur kitur, visai nebūtinai padės kovoti. Ir išvis, jei šiaip žmogus yra jautrus skausmui, pavyzdžiui, pora mano draugių, prie kurių prisilieti, pvz. už rankos sučiumpi, ir jos jau iš skausmo raukosi, tai nepadės niekas... Bet tokie žmonės paprastai kovos menais ir neužsiminėja. Ir sunku tikėtis, kad laimės gatvės kovą. Spėju, kad žmonės, ilgai lankantys kovos menus, yra atsparūs skausmui, vieni mažiau, kiti daugiau, bet apskritai smarkiau nei likęs kontingentas. Tad skausmingi veiksmai sparingo metu gali tik dar kartą tau įrodyti : taip, aš sugebu atlaikyti skausmą, che che, bet... Skausmas rodo, kad kažkas organizme yra pažeista. Kitaip neskaudėtų. Tai vien vardan daugkartinio įsitikinimo, kad sugebi atlaikyt skausmą, žalotis... Nežinau... Nemanau, kad jei sugebėjai atlaikyt skausmą vieną kartą ir kitą, nesugebėsi kitus kartus. Niekas ten toje srityje nesikeičia.

« Atsakyti #149 įjungtas: 2006 Grd 15, 17:03:03 pm »