Galbūt pilno kontakto ir pilno formato kovos ir praplečia suvokimą, bet klausimas, ar dažnai praktikuojami dalykai praplečia tavo sveikatos ribas? Galbūt kai reikės kovoti iš tiesų už savo gyvybę, sveikata bus tiek sudubasinta, kad nebeatlaikys tos kovos?
Cia tik paruosimo metodikos klausimas...
Man atrodo, kad svarbi ir psichologija.
o kas tai yra psichologija ? mes visi snekome apie psichologija , bet kas tai yra nieks dar nepasake. Mano nuomone tai yra paprasta baime... o iskur atsiranda baime as jau parasiau.
Jei prieš kovą galvosi, kaip ten mane muš, ir kaip man atlaikyt smūgius, tai gali būt, kad ir gausi... Ir smarkiai gausi... Neįsivaizduoju savęs puolančios į mūšį ir galvojančios apie tai, kur aš gausiu, ir besidžiaugiančios, kad moku atlaikyt smūgius ir jausti skausmą. Spėju, tokios mintys gerokai sumenkintų mano kovos gebėjimus.
Tokios mintis skure tavo baime kuris ir sumenkino tavo kovos galymibes.
Visų pirma adrenalinas tą skausmą ir taip tam momentui pašalins, o kovos metu galvočiau (arba bent jau griežtai turėčiau galvoti), kaip užmušti priešininką. Arba taip jį sukalečint, kad jis nespėtų man padaryti jokios žalos. Kalbu apie kovą dėl gyvybės, o ne šiaip bile kokį jėgų išsiaiškinimą tarp draugelių.
Kai nuo smugiu nutruksta kvepavimas adrenalinas nepades... o po pirmo gero praleisto smugio buna kad ir adrelinas kazkur dingsta:)
Tik tada nereik maskuot tos būtinybės šnekom, kad reik išmokti justi skausmą vardan mitinės kovos, kuri galbūt kada nors bus, o gal ir nebus, jei iš principo neužsirausit. Nes jei jus norės žudyt, tai žudys greičiausiai ginkluoti, ir kovos įgūdžiai nepravers.
Apie ismokti justi skausma. Principas labai paprastas. Nori atlaikyti smugi, pajausk kas tai yra smugis, pajausk kas atsitinka su tavo kunu,psichika smugio metu ..tik tada tu gali valdyti savo psichika ir kuna .. o smugiu be skausmo nebuno..reiskia pajask skausma, savo kvepavima. Tik nereikia pradeti nuo smugius su pilnu kontaktu darykite viska po biski ir viskas bus gerai! Tokie principai galioja ir ginklams.