AutoriusTema: kojos sanariai ir desnes rankos alkunes san  (Skaityti 10814 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

wault

• Svečias
kojos sanariai ir desnes rankos alkunes san
« įjungtas: 2006 Lap 20, 20:03:14 pm »
tai va pastebejau kai pritupineju traska kelio sanariai, kartais net paskausta kas ce gali but ir dar kaj prisitraukineju ar dar ka darau suskausta alkunes sanarys ir atrodo kad  jis uzstringa kaj jy bandai atlenkt gal zinos kas ce gali but,  gal truksta kokiu vitaminu :(

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Re: kojos sanariai ir desnes rankos alkunes san
« Atsakyti #1 įjungtas: 2006 Lap 20, 20:17:14 pm »
Gliukozamino ir metilsulfonilmtano (MSM) junginių pavartok. Labiausiai man patiko Artriplex Compositum. Tikrai jaučiasi. Mamai nupirkau, iš viso nerealų poveikį pajautė.

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
« Paskutinis taisymas: 2006 Lap 20, 20:18:48 pm nuo Saxum »

wault

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2006 Lap 20, 20:37:52 pm »
aisq reiks nusipirkt gal pades

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2007 Sau 17, 10:58:25 am »
Man nuo to paties labai padėjo žuvų taukai ir ryklių kremzlių kapsulės. Bet vartot reikia nuolat. Dabar nevartoju – vėl traška.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #4 įjungtas: 2007 Sau 17, 12:18:24 pm »
Man nuo to paties labai padėjo žuvų taukai ir ryklių kremzlių kapsulės. Bet vartot reikia nuolat. Dabar nevartoju – vėl traška.

Kuom gali padėti žuvų taukai, sunku įsivaizduoti, o va ryklių kremzlės tai dalykas geras, mat juose yra gliukozamino ir chondroitino sulfato, ko ir reikia sąnariams. Tik MSM (metilsulfonilmetanas) betrūksta iki pilnos laimės  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2007 Sau 17, 12:18:24 pm »

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2007 Sau 18, 17:11:33 pm »
Pagyriau žuvų taukus (sąnariams tikrai padeda :D), ir randu šiandien kai ką daugiau... Vyrams... ;-)

Citata:

„2007 sausio 17
Rusų mokslininkai atliko tyrimą, norėdami išsiaiškinti, žuvų taukų poveikį vyro organizmui. Tradiciškai manoma, kad žuvų taukai labai naudingi visiems, nes juose gausu ne tik vitaminų A ir D, bet ir nesočių riebių rūgščių. Šios medžiagos sumažina riziką susirgti ateroskleroze, miokardo infarktu, insultu, storosios žarnos, krūties vėžiu, gerina smegenų veiklą, saugo nuo sąnarių ligų, osteoporozės ir t.t.

Tačiau biochemikai išsiaiškino, jog vyrai neturėtų piktnaudžiauti žuvies taukais, nes šis produktas neigiamai veikia spermatozoidų judrumą.
Kad žuvų taukai nepakenktų vyro organizmui ir suteiktų maksimalų efektą, negalima viršyti nurodytos dozės ir nevartoti jų ilgiau kaip 1 mėnesį.“

Saxum, ar traškantys kelių ir alkūnių sąnariai (man sakė, kad ten pas mane vyksta degeneraciniai procesai, priešlaikinis sąnarių senėjimas ar pan.) yra pakankama indikacija vartoti MSM? Paprastai tariant, ar MSM sąnarius teigiamai veikia bet kuriuo atveju, ar nežinodamas tikslios diagnozės gali juo nusigydyt? Na, esu savo nuožiūra sportuodama papildomai gėrus kalcį, tai šiek tiek nusigydžiau – rentgenas parodė, kad pas mane kraujagyslėse plaukioja kalcio milteliai, didelis perteklius, barė mane medikai... :ne:
Uždaviau klausimą ir pagalvojau – reiks irgi Girskio pasiklaust, jis gi ir sąnarius gydo.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #6 įjungtas: 2007 Sau 18, 17:49:20 pm »
Pagyriau žuvų taukus (sąnariams tikrai padeda :D), ir randu šiandien kai ką daugiau... Vyrams... ;-)

Citata:

„2007 sausio 17
Rusų mokslininkai atliko tyrimą, norėdami išsiaiškinti, žuvų taukų poveikį vyro organizmui. Tradiciškai manoma, kad žuvų taukai labai naudingi visiems, nes juose gausu ne tik vitaminų A ir D, bet ir nesočių riebių rūgščių. Šios medžiagos sumažina riziką susirgti ateroskleroze, miokardo infarktu, insultu, storosios žarnos, krūties vėžiu, gerina smegenų veiklą, saugo nuo sąnarių ligų, osteoporozės ir t.t.

Gal kažkiek prisideda prie saugojimo, bet tikrai abejoju dėl gydymo efekto. Kol kas nemačiau moksliškai įrodyta.

Citata
Saxum, ar traškantys kelių ir alkūnių sąnariai (man sakė, kad ten pas mane vyksta degeneraciniai procesai, priešlaikinis sąnarių senėjimas ar pan.) yra pakankama indikacija vartoti MSM? Paprastai tariant, ar MSM sąnarius teigiamai veikia bet kuriuo atveju, ar nežinodamas tikslios diagnozės gali juo nusigydyt? Na, esu savo nuožiūra sportuodama papildomai gėrus kalcį, tai šiek tiek nusigydžiau – rentgenas parodė, kad pas mane kraujagyslėse plaukioja kalcio milteliai, didelis perteklius, barė mane medikai... :ne:
Uždaviau klausimą ir pagalvojau – reiks irgi Girskio pasiklaust, jis gi ir sąnarius gydo.

Aš manau taip, kad jei pora mėnesių pavartosi gliukozamino, chondroitino sulfato ir MSM preparato, tikrai nenusigydysi!!!! @ia mano nuomonė  :D Per pora mėnesių turėtų tikrai pasijaust. MSM neturi kažkokių šalutinių poveikių, bent jau apie juos neteko girdėt.

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #7 įjungtas: 2007 Sau 18, 19:13:02 pm »
Pradėjau kalbėt citatomis. :book1:

„Prieš reumatoidinį artritą

Nepaisant atšiaurių gyvenimo sąlygų ir drėgno klimato, daug žuvies valgantys vandenynų pakrančių, šiaurės kraštų gyventojai beveik neserga reumatoidiniu artritu. Kodėl? Pasirodo, kad žuvų taukai labai efektyviai ir be nepageidaujamo poveikio mažina reumatoidinio artrito simptomus: rytinį sąnarių sąstingį, kai sunku be skausmo išlipti iš lovos, sąnarių patinimą ir kt.“

Ar pagrindžiau? :-)

Šiaip geriausias įrodymas man, kad žuvų taukai gerai sąnariams, buvo tas, kaip jie paveikė MANO sąnarius. Nustojo traškėt ir skaudėt labai greitai, per porą savaičių.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #8 įjungtas: 2007 Sau 18, 22:13:45 pm »
Pradėjau kalbėt citatomis. :book1:

„Prieš reumatoidinį artritą

Nepaisant atšiaurių gyvenimo sąlygų ir drėgno klimato, daug žuvies valgantys vandenynų pakrančių, šiaurės kraštų gyventojai beveik neserga reumatoidiniu artritu. Kodėl? Pasirodo, kad žuvų taukai labai efektyviai ir be nepageidaujamo poveikio mažina reumatoidinio artrito simptomus: rytinį sąnarių sąstingį, kai sunku be skausmo išlipti iš lovos, sąnarių patinimą ir kt.“

Ar pagrindžiau? :-)

Šiaip geriausias įrodymas man, kad žuvų taukai gerai sąnariams, buvo tas, kaip jie paveikė MANO sąnarius. Nustojo traškėt ir skaudėt labai greitai, per porą savaičių.

Gliukozaminą (ryklių kremzles) gi vartojai, todėl ir nustojo traškėti ;-) O citata manes tikrai neįtikina. Na taip, vitaminas D kažkiek turi įtakos kaulams, bet ne tiek stipriai...

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2007 Sau 19, 12:49:07 pm »
Gliukozaminą (ryklių kremzles) gi vartojai, todėl ir nustojo traškėti ;-) O citata manes tikrai neįtikina. Na taip, vitaminas D kažkiek turi įtakos kaulams, bet ne tiek stipriai...

Tai kad ne kartu vartojau, iš pradžių vien taukus gėriau, kremzles gal po metų pridėjau. ;-)
Poveikis ne kaulams, o sąnariams. :-) Ir, spėju, ne dėl vit. D, o dėl polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių: dokozaheksaeno (DHR) ir eikozapentaeno, bet galiu ir klyst.
Ir ko gi taip netiki, a? Sakau, kad padeda... :D :D
Matau, teks gaut Girskio patvirtinimą :senis:, kitaip nieko nebus. :-)

« Atsakyti #9 įjungtas: 2007 Sau 19, 12:49:07 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #10 įjungtas: 2007 Sau 19, 13:31:46 pm »
Tai kad ne kartu vartojau, iš pradžių vien taukus gėriau, kremzles gal po metų pridėjau. ;-)
Poveikis ne kaulams, o sąnariams. :-) Ir, spėju, ne dėl vit. D, o dėl polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių: dokozaheksaeno (DHR) ir eikozapentaeno, bet galiu ir klyst.

Na, nebent Omega-3, bet kad gydymui yra efektyvesnių priemonių, čia tik profilaktikai. Manao noumone.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #11 įjungtas: 2007 Sau 19, 13:38:41 pm »
Na, trumpai pasiskaitinėjau, bet niekur neradau akcentuojama, kad sąnariams Omega-3 turėtų didelės įtakos. Širdis, kraujotakos sistema, oda, bendras imunitetas - akcentuojami šie dalykai. :chmm:

ner_ko

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2007 Sau 19, 15:48:24 pm »
Nievazhno tadu. Temą atnaujinsiu, kai (jei :chmm:) pasikaustysiu moksliškai. :book1: ;-)

Atsijungęs Artur

• 7 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 59
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2007 Rgp 23, 22:33:30 pm »
sena tema, bet parasysiu gal kam nors idomu bus:) man pries dvejus metus su keliu sanariais buvo blogai, labai silpnokos buvo kojos ypac kai salta buvo ir traskejo, i ligonine pataikiau, sildymo proceduros buvo, rodos pasveikau, sake kad buvo kazkoks poliartritas. Pries 4 menesius vel taspats prasidejo, nuejau pas gydytoja tai pasake kad pas mane glanduose bakterijos kazkokios ir jos sukelia sanariu uzdegima, pasake kad galima isoperuoti jas arba gerti vaistus, pageriau vaistu ir praejo viskas :senis:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2007 Rgp 23, 22:53:32 pm »
Pries 4 menesius vel taspats prasidejo, nuejau pas gydytoja tai pasake kad pas mane glanduose bakterijos kazkokios ir jos sukelia sanariu uzdegima, pasake kad galima isoperuoti jas arba gerti vaistus, pageriau vaistu ir praejo viskas :senis:

kokie vaistai?

Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #14 įjungtas: 2007 Rgp 23, 22:53:32 pm »