Deniui. Kas del tu pratimu, kur parodyta auksciau-man rodos gana specifiski pratimai. Kiek suprantu, tokiu dalyku pagalba jus pagrinde ir tobulejat? Tai kas ten parodyta tai , mano nuomone, NERA naturalus zmogaus judesiai, ar dalykai ka statistinis eilinis zmogus daro per diena. Gali sakyti, kad sistemoje nera kazkokios bazines technikos ar reakcijos, ar formos,bet man susidare ispudis, kad kaip tik atvirksciai. Jai tu darai kazkokius, bet kokius tuos pacius pratimus, skirtus atsipalaidavimui, ar naturaliai reakcijai islavinti, ar isisamoninti, tai jau yra forma, ar jos uzuomazgos. Ir nesvarbu, ar tai butu sliauziojimas ant grindu, ar palei siena ar dar kazkas. Nesakau , kad tei pratimai neefektyvus. Bet tai nera naturali zmogaus reakcija. Naturali zmogaus reakcija(tokio kuris reguliariai neuzsiiminejo kazkokio kovos meno, tegu bus net ir Tai chi) yra visai kitokia. Zinauka kalbu-mokau zmones Aikido 13 metu. 90 procentu is ju pradeda nuo nulio.
Tiesa, dar norejau paklausti. Sakei kad uzsiiminejai Aikido? Kiek matu treniravaisi, kur? Jia nepaslaptis?