Paziurek video ir viska suprasi?!
Nesiuncia pas mane tu video

Nesvarbu. Cia nieko matyt nereikia. Uztenka paprasto atsakymo "taip mes dauzom vienas kita pagaliais, nes taip yra ismokstama priimineti smugius" arba "taip, darome tai ,bet ne pilnu kontaktu"... Daug kas paaisketu
"distancinis mokymasis kovos menuose"?
DistancijOS? ar mokymasis kovoti per atstuma? :O
Darbas su ginklais(peilis,lazda,grandine, botagas) irgi prasideda nuo pratimu kai zmogus ismoksta priimeneti smugius su kunu.
Suprantu ,kai kovojama ginklas + ginklas..
Pratimu esme paruosti zmogu situacijai kad jis
galetu testi kova netgi poto kai jis praleido smugi/smugius, nes pagrindine kovos ideja "kovoti neustodamai iki paskutiniu savo jegu, kovoti iki galo".
Cia galioja ir gavus peiliu i kepenis?
Man idomu tik viena. Ar tas "mokymasis priimti" pasiekia pilna kontakta ,ar yra tik "pabaksnojimu" lygyje. Jei "pabaksnojimu", tada nesuprantu kaip tai pades gatveje ,gavus lazda per galva "in full contact". O jei kontaktas yra pilnas... hm.. ar nekyla problemu su sveikata

Yra metodikos kovoti pries ginkluota priesininka be ginklo ( jos ne velnio nepadeda jei tik priesininkas ,tarkim, moka laikyti peili ir zino ,kad juo galima netik duona raikyti). Kitas momentas yra ta pati "psichologija": "mane per triesas lengvai "padauzo" ir gatveje as busiu pasirenges atlaikyti smugi.. tada gauni "normalu" smugi per galva ir viskas uzsibaigia...". Man tai panasu i perdeto pasitikejimo savimi lavinima. Jei klystu ,pataisykit