0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.
Norėčiau paklausti, kokių fizinių savybių labiausiai reikia, norint išmokti padaryti salto? Ir kiek laiko maždaug reikėtų treniruotis? Kaip treniruotis? Ir ar yra kokia nors amžiaus riba, pvz. man 17, ar dar galima išmokt kaip nors būtų? Ne per vėlu? Gal galit papasakot tie, kurie jį padaro, kaip ten treniravotės, nuo kada ir t.t. Ir prašau nerašyti komentarų, kad "kam to reikia", "kam ta akrobatika", čia ne savigynos tikslais, o šiaip įdomumo dėlei klausiu, jeigu nevėlu, tai visai gerai būtų išmokt ir pajaust tą jausmą..
na ash tai manau kad salto ismokt niekada nevelu tik reik didelio uzsyspirimo! siaip tai salto lengviau padaryti tiem, kurie trumpesni.. as pats esu nedidelio ugio ir man patinka visi tie akrobatiniai triukai.. moku padaryt ir salto, ir fliaga ir daug kitu.. svarbiausia - daug treniruotis. is pradziu ant shieniaus, po to ant zholytes ir t.t. dauguma zmoniu daro esmine klaida - mano kad salto lengva padaryt gerai isibegejus.. as manau visai atvirksciai. man salto gaunasi tik gerai pasokus.. svarbu gerai atsispirti ir greit apsiversti.. dabar mokinuosi padaryt atbulinius fliaga ir salto tik kad nera kur tai vat! norit rezultatu - daug dirbkit! tik atasargiai
Na cia kaip sakoma, kai nori randi, kas link fleku (flegu)... Kai buvau jaunas ir kvailas, tai treniravausi daryti atbulini fleka namuose ant lovos... Ir net gi buvau trumpam ishmokes ta fleka daryti, tiesa pasakius, treniravausi po to ne vien ant lovos...
tik ziurek neprisiplok ant tos lovos ar i lubas siaip geriau lauke daryk!
sviezia patirtis (vakarykste).. nei ciuziniai, nei sienas nepades.. reikia nuoseklaus ejimo link to ir technikos pajautimo.. pavyzdys su fleku.. flekus padarydavo tik vienas is visos kompanijos, kol asia nusprende padaryti tam gala .. ir per gera pusvalandi pamazu beveik visus ismokino.. padarai pirmaji savarankiska beveik pilna fleka ir nustembi, kiek duoda technikos pajautimas.. dabar tik kankina jausmas, ar nugara neuzstrigs po tokio pasismaginimo
viena karta pagalvojau reik eit slto pasimokint... nu buvo ziema nuejau i miskeli susiradau pusni ir pasokau ir tiesiai galva i pusni smigau mano drauge kuri viska mate veliau valanda raites is zvengo tai nusprendem tada nuo lengvesniu dalyku pradet
Visada norejau salto ismokti daryti tiek i prieki, tiek atgal tik va niekaip neperlipu per save, kazkaip baisu
supranti - kiekwieno zmogaus smegenys veikia kitaip t.y. jog pas kaikuriuos dominuoja desnysis smegenu pusrutulis - desniarakius , o pas ktius - kairysis - kairiarankius. Tokie akrobatiniai dalykai kaip salto yra veikiami abieju pusrutuliu t.y. jog tam reikia visapusinio smegenu suvokimo . Taip pat biologai ismaste, jog desnysi pusrutulis taip pat labiau veikia priekines kunio dalies impulsus (tavo pavyzdys su salto i prieki) o kairysis pusrutulis - galinius impulsus (galinis salto) todel tokie dalykai kaip salto arba saulytes, kulversciai ir panasiai yra veikiami dominuojancio smegenu pusrutulio. O jei del kokiu akrobatu kurie puikiai susitvarko su salto i abi puses - tokie zmones dazniausiai turi abidvi puses dominuojanciu pusrutuliu. Todel pasitaiko zmoniu galinciuir rasyti su abiem rankom ir su abiem rankom bet ka nuveikti. Tikiuosi issamiai aprasiau kas dedasi