Visa kita > Kovos klubo tinklapis

Straipsnis apie peilius

<< < (3/3)

Magus:
Na, gal mano žinios nėra labai stiprios, bet damasko plienas tai yra tiesiog kelių plienų skirtingo anglingumo (taigi markė gali būti visokia, nes tai kaip mišinys) lakštai sudedami, įkaitinti susukami į spiralę ar kitą formą ir kalami. Dėl to jis toks margas ir gaunasi. Mano žiniomis damasko plienas buvo labai plačiai naudojamas vienuose iš pirnųjų lygiavamzdžių šautuvų vamzdžių gamybai. Taigi "receptas" manau tikrai nepaslaptis. Kokios jo gerosios savybės nežinau, bet spėju, kad turėtų būti ale suderintos tos pačios skirtingų plienų savybės. 

Skeptikas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiNa, gal mano žinios nėra labai stiprios, bet damasko plienas tai yra tiesiog kelių plienų skirtingo anglingumo (taigi markė gali būti visokia, nes tai kaip mišinys) lakštai sudedami, įkaitinti susukami į spiralę ar kitą formą ir kalami. Dėl to jis toks margas ir gaunasi. Mano žiniomis damasko plienas buvo labai plačiai naudojamas vienuose iš pirnųjų lygiavamzdžių šautuvų vamzdžių gamybai. Taigi "receptas" manau tikrai nepaslaptis. Kokios jo gerosios savybės nežinau, bet spėju, kad turėtų būti ale suderintos tos pačios skirtingų plienų savybės. 

--- Baigti citatą ---

Receptas vis del to buvo, o esme - kompozitinis metalas, padidinantis atskiru metalu atsparuma, tasuma ir neleidziantis ginklui luzti ;) Artimiausias - kiek zinau, rusu bulatas.

Magus:
Man atrodo biški prieštarauji pats sau arba aš netaip supratau. Kompozitinis metalas tai ir yra metalas susidedantis iš kelių dedamųjų (metalų). Taip, tai Damasko esmė aš taip ir sakiau aukščiau, bet nebetkoks kompozitinis metalas laikomas "damasku".
Radau gana gera staipsnį Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jis šiek tiek mane nustebino, kad daugiasluoksnis plienas buvo jau žinomas senovės Romoje 2-3 amžiuje ir vėliau romėnai šią technologiją atnešė į Baltijos jūros baseino šalis ir panašių laiku prie valdovo Dokletiano šis plienas iš romėnų atkeliavo į Siriją Damaską.
 Na tai beabėjo neviskas ką ten įdomaus perskaičiau. Rekomenduoju paskaityti  :angel:

Saxum:
Apie Damasko plieną - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti ir Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Magus:
Geri straipsniai. Ačiū.

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją