AutoriusTema: patarkit (dėl aikido)  (Skaityti 136065 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
Re: Aikido-3
« Atsakyti #210 įjungtas: 2008 Lap 07, 21:53:57 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Gal reiktu susitarti del savokos "reali ataka" , nes kuri laika atgal apie tai , jei neklystu diskutavo (sioje temoje berods) Shoshin ir Pitbul. Nes mes ja galime skirtingai "suprast" :chmm:
Matai  Regi atakos atrodo labai formalizuotos (nera naturalumo) todel ir neatrodo kaip "realios". Veiksmai aiskiai matomai ir nuspejami. 
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #211 įjungtas: 2008 Lap 07, 22:14:05 pm »
Matai  Regi atakos atrodo labai formalizuotos (nera naturalumo) todel ir neatrodo kaip "realios". Veiksmai aiskiai matomai ir nuspejami.
Na manau neverta gincytis (diskutuot) del to video :D Nesu mates, kad atakos atliekamos mokymo tikslais nebutu "formalizuotos" :nezino: Neisivaizduoju kaip galima ismokti gynybos veiksmu is anksto nezinant kas dabar bus :nezino:. Kitas reikalas jei ten butu demonstruojamas sparingas ar kazkas tokio pobudzio. Visuose kovos menuose yra formalizuotos atakos tam, kad adeptas galetu ismokti ir suprasti kaip pries ja galima taikyti viena ar kita technini veiksma.
P.S. Pats video manes nezavi, man tik buvo idomus (priimtinas) ju poziuris(pamastymai) i pati aikido ir ka jie tuo nori isreiksti.
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 07, 22:16:20 pm nuo regi »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #212 įjungtas: 2008 Lap 07, 23:27:40 pm »
Nesu mates, kad atakos atliekamos mokymo tikslais nebutu "formalizuotos" :nezino: Neisivaizduoju kaip galima ismokti gynybos veiksmu is anksto nezinant kas dabar bus :nezino:. Kitas reikalas jei ten butu demonstruojamas sparingas ar kazkas tokio pobudzio. Visuose kovos menuose yra formalizuotos atakos tam, kad adeptas galetu ismokti ir suprasti kaip pries ja galima taikyti viena ar kita technini veiksma.
Sutinku 100 % , bet kazkodel sitas "formalizmas" nekur ir nedingsta, Meistrai, naujokai daro ta pati, todel turbut Paladinas ir raso kad mato jau sita baleta 500 karta.  Esi mates tik viena karta kad vienas senas aikidoka (japonas) sureagavo i tokia ataka gana naturaliai ... pirstu i kakla  :D

P.S. Pats video manes nezavi, man tik buvo idomus (priimtinas) ju poziuris(pamastymai) i pati aikido ir ka jie tuo nori isreiksti.
Man asmeniskai nepatinka koncepcija, jeigu skauda reiskia "realus aikido"  :D  Turbut, butent del tokio supratimo, sitas veikejas ir nesupranta Ueshiba.

Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #213 įjungtas: 2008 Lap 08, 07:28:08 am »
Sutinku 100 % , bet kazkodel sitas "formalizmas" nekur ir nedingsta, Meistrai, naujokai daro ta pati, todel turbut Paladinas ir raso kad mato jau sita baleta 500 karta.  Esi mates tik viena karta kad vienas senas aikidoka (japonas) sureagavo i tokia ataka gana naturaliai ... pirstu i kakla  :D
Na aikido siuo klausimu mazai kuo skiriasi nuo koryu mokyklos Daito ryu, visas aikido mokymas yra paremtas kata forma. Sutinku su tavimi, kad atakos galetu buti "gyvesnes"  :D
Viename video as maciau si epizoda kai M Saito aiskino kodel reikia inicijuoti ataka shomen uchi paciam o ne laukti kada tavo partneris ja atakuos. Butent  tokia ataka jis sustabde duriu pirstu i kakla, taip parodydamas tokios atakos "neefektyvuma".
Citata
Man asmeniskai nepatinka koncepcija, jeigu skauda reiskia "realus aikido"  :D  Turbut, butent del tokio supratimo, sitas veikejas ir nesupranta Ueshiba.
Pats poziurys ,kad "skauda" vadinasi teisngai mano manymu yra geras :D , kadangi tu negalesi suprasti kas yra partnerio "kontrole" (cia as sneku pvz. apie katame waza - sulaikymo technikas). Na kad suprasti Ueshiba  :chmm: reikia isties daug laiko praleisti saleje ir ka jis ten turejo omeni  :rolleyes: :D

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #214 įjungtas: 2008 Lap 08, 13:06:55 pm »
Tiesa sakant, matau, kad kol bandysiu kažką rimtą pasakysiu, vėl užrakins temą. Kad nesikartoti, bandžiau pasiskaitinėti ankstesnę forumo medžiagą iš temų Aikido-1...., bet kur ten spėsi, ten bazaro 5 dienoms skaityti...

Tai va, Regi, tau duosiu Aikido pavyzdį:
Iškilo tarp mūsų ginčas dėl Aikido, aš išlaukiau, kol tu atlikai pirmą veiksmą (parodei filmukus), ir pasinaudodamas tavo filmukais tave "ėsiu" :D
1.Nemačiau nei vienos realios puolančiųjų atakos.
2.Nemačiau nei vienos natūralios reakcijos į kontrataką (kam ten įsikibus laikyti?). Įsivaizduokit bokso pristatymą. Boksininkui čiumpa už rankos, tas kita ranka į dūdą :punch:, anas vistiek laikosi, boksininkas vėl į dūdą :punch: lyg ir kietas tas boksininkas, bet tą patį jis padarytų ir nelaikant jo rankos, ir net bandant jam užvažiuoti į dūdą. O kas būtų, jei per aikido uke paleistų ranką? Baigtųsi Aikido?
3.Nemačiau nei vieno realaus parnerio išvedimo ir numetimo.
4.Mačiau labai gražius uke šokinėjimus ir kritinėjimus, bet jis tą sėkmingai atliktų ir be tori pagalbos :D
5.Dabar tu, sutinki su tuo ką parašiau ar ne, turėtum man sakyti :respect: :respect: :respect: (ta prasme kaip patyrusi aikidoka-uke plotis ant tatamio).

Va toks yra realus aikido :senis:
Dziudoka, nu tu juokini mane savo nuosirdziu (?) isisvaizdavimu, kad "mastai savo galva" ir kad nors viena ,tavo parasyta fraze ira kazkas naujo  Regiui, man ar dar kam nors is cia rasanciu Aikido praktikuotoju?! Negi tu tikrai tuo tiki, kad mes, ardami kiekviena diena to nematom, nesuprantam? Cia yra kazkas nauja tau, tavo ismastymai, svarbus tau paciam. Sekmes tikrojo Aikido paieskose.
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 08, 13:10:42 pm nuo aiki-kami »

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #214 įjungtas: 2008 Lap 08, 13:06:55 pm »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #215 įjungtas: 2008 Lap 08, 13:31:51 pm »
ira kazkas naujo  Regiui, man ar dar kam nors is cia rasanciu Aikido praktikuotoju?!
Naujo nesistengiau pasakyti, nes tam turiu dar savaitėlę skaityti "bazarą" apie Aikido-1, stengiausi pavaizduoti Aikido veiksmą perkeltine prasme. Ir negalėjau laukti, kol Regi veiksmas "apsamanos".
Išlaukiu veiksmo - leidžiu priešininkui reikštis - išnaudoju priešininko veiksmo silpnasias vietas - atakuoju (priešininkas klusniai plojasi ant žemės, t.y. man besąlygiškai pritaria).

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #216 įjungtas: 2008 Lap 08, 13:41:22 pm »
Naujo nesistengiau pasakyti, nes tam turiu dar savaitėlę skaityti "bazarą" apie Aikido-1, stengiausi pavaizduoti Aikido veiksmą perkeltine prasme. Ir negalėjau laukti, kol Regi veiksmas "apsamanos".
Išlaukiu veiksmo - leidžiu priešininkui reikštis - išnaudoju priešininko veiksmo silpnasias vietas - atakuoju (priešininkas klusniai plojasi ant žemės, t.y. man besąlygiškai pritaria).
Nesuprantu, ka cia sneki  :chmm: Jai nori kazka pavaizduoti-prasom, vaizduok. Jai Kaune sedi- mano klubas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  , jai Vilniuje Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti   Mes labai svetingi.
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 08, 13:44:27 pm nuo aiki-kami »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #217 įjungtas: 2008 Lap 08, 13:50:39 pm »
Nesuprantu, ka cia sneki  :chmm: Jai nori kazka pavaizduoti-prasom, vaizduok. Jai Kaune sedi- mano klubas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  , jai Vilniuje Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti   Mes labai svetingi.
Vau!!!!! Nejaugi čia pirmas aikidokos iššūkis į dvikovą :clap:
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 08, 14:28:09 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #218 įjungtas: 2008 Lap 08, 13:55:33 pm »
Na dedamas si video nekeliau sau tikslo kazka kazkam irodineti ;-), tiesiog man imponuoja ju poziurys i pacio aikido praktika, nors ne su viskuo sutinku apie ka jie ten snekejo, bet bendrai paemus man jis pasirode idomus.
Na snekos apie kazka naujo man rodos yra nerimtos, aisku jei mes snekame apie autentiskas sitemas
Hapkido ir Daito ryu :D
Daito ryu
 sitame antras pasirodo Takimune Takeda Daito ryu ikurejo Sokaku Takedos sunus :D
Viskas labai gražu ir efektinga. Tik Sokaku Takeda buvo ne Daito riu įkūrėjas, o vienas iš geriausių šios mokyklos (jei ne pats geriausias) meistrų. Šiaip pastabėlė ponui gerb. Regi.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #219 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:18:37 pm »
Viskas labai gražu ir efektinga. Tik Sokaku Takeda buvo ne Daito riu įkūrėjas, o vienas iš geriausių šios mokyklos (jei ne pats geriausias) meistrų. Šiaip pastabėlė ponui gerb. Regi.

Plačiau prašom...  :D

« Atsakyti #219 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:18:37 pm »

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #220 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:19:25 pm »
Tiesa sakant, matau, kad kol bandysiu kažką rimtą pasakysiu, vėl užrakins temą. Kad nesikartoti, bandžiau pasiskaitinėti ankstesnę forumo medžiagą iš temų Aikido-1...., bet kur ten spėsi, ten bazaro 5 dienoms skaityti...

Tai va, Regi, tau duosiu Aikido pavyzdį:
Iškilo tarp mūsų ginčas dėl Aikido, aš išlaukiau, kol tu atlikai pirmą veiksmą (parodei filmukus), ir pasinaudodamas tavo filmukais tave "ėsiu" :D
1.Nemačiau nei vienos realios puolančiųjų atakos.
2.Nemačiau nei vienos natūralios reakcijos į kontrataką (kam ten įsikibus laikyti?). Įsivaizduokit bokso pristatymą. Boksininkui čiumpa už rankos, tas kita ranka į dūdą :punch:, anas vistiek laikosi, boksininkas vėl į dūdą :punch: lyg ir kietas tas boksininkas, bet tą patį jis padarytų ir nelaikant jo rankos, ir net bandant jam užvažiuoti į dūdą. O kas būtų, jei per aikido uke paleistų ranką? Baigtųsi Aikido?
Jei per aikido uke paleistų ranką, tai, mano nuomone, ta paleista ranka kaip strėlė šautų į skausmingą tašką uke kūne. Va toks atsakymas į gerb. Dziudokos klausimą. Aikido jokiu būdu nesibaigtų. Gerb.  Aiki-kami,  :handshake:

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #221 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:24:17 pm »
Plačiau prašom...  :D
Nuo kurios vietos plačiau?   :D

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #222 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:27:18 pm »
Nuo kurios vietos plačiau?   :D

Nuo Daito ryu istorijos ir kaip Takeda jos neįkūrė...

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #223 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:37:45 pm »
Nuo Daito ryu istorijos ir kaip Takeda jos neįkūrė...
Na, iki Sokaku Takedos gimimo dar buvo Minamoto ir Aidzu klanai, kurie praktikavo tą Daito riu. O iki paties S. Takedos dar buvo Tanomo Saigo ir pastarojo įsūnis Siro Saigo. Tiek trumpai, kad nebūtų OT šioje temoje.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #224 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:44:14 pm »
Jei per aikido uke paleistų ranką, tai, mano nuomone, ta paleista ranka kaip strėlė šautų į skausmingą tašką uke kūne. Va toks atsakymas į gerb. Dziudokos klausimą. Aikido jokiu būdu nesibaigtų. Gerb.  Aiki-kami,  :handshake:
Nors gražiai pasakyta, bet kokį tokį skausmingą tašką? Ar aikidokos treniruojasi dirbti taikliai į taškus? Mano kukliu patyrimu, tai ne vienų metų intensyvus darbas. Ar tam užtenka vaizduotės? Na tarkim, ne į skausmingą tašką, tai ar užteks smūgio stiprumo (čia chebrytė ginčinasi, ar nereikėtų net specialių apsaugų stipriam smūgiui išdirbti, o va aikidokos vėl pasiruošę tik vaizduotės pagalba). Tęsiame toliau, jei uke blokuojasi ar išvengia smūgio, tai toliau jau "boksas" gaunasi. Kadangi realiai taip ir vyksta tai Aikido ir nespėja realiai įsijungti. :D

« Atsakyti #224 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:44:14 pm »