AutoriusTema: patarkit (dėl aikido)  (Skaityti 136810 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido-3
« Atsakyti #645 įjungtas: 2009 Sau 29, 11:05:24 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Jo, visa problema aplinkiniuose :) Aikidokos pasiruošę išgelbėti pasaulį, tik va tas pasaulis kažko delsia...  :chmm: :D
Va buten del tokiu sugebejimu "isversti" viska  ir nera prasmes tokiuose seminaruose :D
Kadangi pats nekart esi minejas, kad turi savo aikido samprata ir kaip as suprantu jis skyriasi nuo "klasikos", tai va cia ir yra reali galimybe ja pasidalinti su forumieciais praktiskai. Pats su mielu sudalyvauciau  :rolleyes:

Atsijungęs Paltas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2007
  • Žinutės: 141

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #646 įjungtas: 2009 Sau 29, 11:34:12 am »
tiesiog daugelis aikidoku perdem pasitiki savimi ir neturedami jokios kovines patirties fantazuoja.
tame yra tiesos.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #647 įjungtas: 2009 Sau 29, 11:53:55 am »
Greiciau ne kazkokia menama baime ar kazkas is sios srities. Manau klausimas yra tame, o kokia prasme sio seminaro :chmm:,  nes  daugelis tiesiog nera pasiruosia priimti tos informacijos kuria gali suteikti aikidokos, is anksto turint tam tikras nuostatas aikido atzvilgiu :rolleyes: .Kazka kazkam irodyti  :chmm:, o prasme tokio veiksmo kokia :chmm:. Mano poziuriu sis seminaras netenka jokios prasmes.
Aisku cia tik mano poziuris ir jis nebutinai gali sutapti su kitu aikido praktikantu pozicija :D

Apie Wing Chun irgi daug prieštaringai kalbama, tačiau Linas Raišys atėjo ir pravedė seminarą :respect: Kažkam gal nepatiko, bet man buvo įdomu ir tikrai ne man vienam.
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 15:20:48 pm nuo Saxum »

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #648 įjungtas: 2009 Sau 29, 11:59:49 am »
Apie Wing Chun irgi daug prieštaringai kalbama, tačiau Linas Raišys atėjo ir pravedė seminarą :respect: Kažkm gal nepatiko, bet manu buvo įdomu ir tikrai ne vman vienam.
Tai va kalbinkit Regi, Aiki-kami arba Ten-chi ;-) Ir kai nor4sit pamatys ir sužinot, o ne tuo menu kai žioplys bandys kažką atlikti mojuosit kojom ir rankom, gal tada kuris iš jų ir ateis  :D
Nu aš didesnis avantiūristas, bet kol aikido seminarus vest pradėsiu dau žodėls ap...kt  reiks, o žiū tada ir nebeavantiūristas tapsiu  :senis:

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #649 įjungtas: 2009 Sau 29, 12:13:13 pm »
1.Aikido tema forume nereali. Čia visada vyksta audringos diskusijos ir laiks nuo laiko randu įdomių ir naudingų man postų. Be to kiekvienas skaitantis forume verčiamas mąstyti. O tai jau nemažai. Paskutiniu metu mane sudomino Sakalo postai. Kablių blokavimas man, karatistui, aktualu, tad teks Sakalui prisistatyti ant tatamio. Panagrinėtume.
2. Aikido seminaras Sąskrydyje būtų labai įdomus. Aš manau, kad bent jau elementus iš aikido galima panaudoti įvairiose situacijose, tad mielai susipažinčiau su technikom. Aišku mane nedomina istoriniai aspektai. Tai jau daugiau reikalinga tiems, kurie pasirinko aikido kelią.
3. Jeigu aikido technika veikia prieš lėtai atliekamą puolimą, tai vadinasi turi veikti ir prieš greitą ataką. Visa problema ne realume, o kovotojo lygyje (juokinga, bet kai pradėjau domėtis parteriu, pradiniame etape buvau atmetęs trikampį smaugimą, kaip nerealų veiksmą kovoje :luztu:) Tik kiek teko girdėti, nieks tokio lygio bent jau Lietuvoje nėra pasiekęs. T.y. reklamuojamas produktas ir realiai gaunamos žinios neatitinka. Dėl to ir kyla ta banga prieš aikidokas.
4. Mano nuomone įvaldyti kovos technikas nekovojant (be sparingų) neįmanoma. Ir kol kas mano nuomonės šiuo klausimu niekas nepakeitė. Jei tai ne pasaka, tai ir pats aikido sukūrėjas vaikščiojo po įvairias mokyklas ir kovose tobulino savo technikas.
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 12:14:48 pm nuo Smauglys »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #649 įjungtas: 2009 Sau 29, 12:13:13 pm »

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #650 įjungtas: 2009 Sau 29, 12:18:42 pm »
Siaip niekur nesu rases, kad aikido yra laza ar kad tai neveikia tiesiog daugelis aikidoku perdem pasitiki savimi ir neturedami jokios kovines patirties fantazuoja.
Pilnai su tavimi sutinku, dazniausia taip buna (yra) :handshake:
Citata
As sutinku, kad yra nemazai zmoniu kurie mokosi aikido ne del koviniu ar savigynos motyvu. Jei zmogus sako mzdaug, as uzsiimineju aikido todel, kad man tai patika, beto tai man pravercia sprest paprastas buitines situacijas, kai bare koks girtas prisikabina ar siaip kas uz rankos paema, tai tada viskas ok  :handshake:,
Paprasta "buitine" situacija bare, gatveje ar bele kur neieina i savigynos samprata  :chmm: ir jei zmogus praktikuodamas bet kokia saka ir jos pagalba jis gali tas situacijas isspresti sau palankia linkme ar tiesiog iseiti is susidariusios padeties su minimaliais nuostoliais sau ar tai nera savigyna :chmm: . Aisku mes galime diskutuoti kuris budas butu "efektyvesnis", bet kiekvienas is musu pasirenka sau priimtina veikla, tikiuosi su sia mintimi sutiksite  :chmm: :D.

Citata
bet kai aikidokos pradeda lyst "ne i savo darza" isivaizduoja, kad gali nublokuot smugiuotojo smugius, ar imtynininka iveikt savo "nepaprastomis" techinkomis tai manau tokia arogancija yra mazu maziausiai neteisinga.
Aikido nera jokiu "stebuklingu" techniku kurios suteikia "supergaliu" praktikantui, yra tik ilgas ir nuobodus techniku atidirbinejimo kelias, pakeliant jas iki reflekso lygio. Siuo aspektu aikido nieko neissiskyria nuo kitu kovos menu ir budu .
Citata
As puikiai suprantu, kad vertint save blaiviai yra sudetinga ipac kai nera sparingu, nes atidirbineji, slifuoji technikas, ir priesininkas jau priprates ir ismokes griut visada elgias "taip kaip reikia" ispudingai griuva. Ir tu jauties "kietas" :) Manau sita sales apgaule ir yra pati didziausia aikido problema, nes dazna karta pamirstama, kad ta pati technika kuri puikiai veikia salej ne velniu neveikia gatvej, kai priesininkas isikabina truputi kitaip nei iprasta, arba tiesog paleidzia tik susiruosus daryt veiksma.
Taip tai yra aikido, kaip ir kitu kovos menu "problema", per didelis pasitikejimas savimi.  Nedaugelis supranta (aikido ir ect.) kad techniku atidirbimas saleje ir ju galimybes taikyti gatveje skyriasi. Bet daugelio atveju manau ne patys adeptai del to kalti, tai gal greiciau ju instruktoriu ir visokio plauko "senseju" problema, kurie jiems "kala" i galvas tokias nesamones apie ju daromu techniku pranasumus pries kitu kovos menu ir budu atstovus.
Citata
Idomiausias yra pojutis kai po keliu metu aikido treneruociu atsiduri bokso ringe, kur veikia visai kiti greiciai, kitas grubumo bei jegos lygis, tada pasijunti, kad isejai su "kastuvu" pries "buldozeri"  :punch:
Velgi mano manimu tai yra "nekorektiskas" pavyzdis. Lygiai taip pat kadaise po neilgo uzsiemimo karate praktikos nuejau i boksa ,ir kaip bebutu gaila, bet mano bokso patirtis greitai uzsibaige, nors skaiciau ir lyg siolei skaitau, kad sis dvikovins sporto budas lengviausiai ir greiciausiai pritaikomas "gatvei".  Paprasciausia sudirbo refleksas, smugiavau koja i galva (ringe) :oops:, uz ka nedelsiant buvau ismestas is sekcijos. Ar nuo to kas keiciasi, manau ,kad nieko :chmm:

Citata
Yra siam pasauly dalyku kur tik akademines zinios, kad ir kokios jos geros bebutu yra neiko vertos.
Manau, kad kovos menai be praktikos, bent taisyklem apriboto sparingo tipo praranda savo kovine prasme.
Viskas priklauso ko tu nori pasiekti ir kokius tikslus sau keli.
Citata
"tu gali but didis meistras, ivaldes idialiai kruva techniku, bei turintis turtinga veiksmu arsenala, bet jeigu tu smugio metu nusuki galva i sona, taip bandydamas isvengt smugio( kas yra naturali zmogaus reakcija) visos tavo zinios realiai nieko vertos"
Cia tik vienas smulkus niuansiukas kuris atidirbamas tik sparinguojantis... Lygiai taip pat smugiuotojai ismoksta priimt smugius, nebijot smugio ir pan... Technikos be situ dalyku mazai ko vertos.
Daugelis kovos menu siekia panaikinti "naturalius" refleksus, kad idiegti naujus atitinkancius vienos ar kitos mokyklos doktrinai, aikido cia neisimtis.
Citata
Cia tik vienas smulkus niuansiukas kuris atidirbamas tik sparinguojantis... Lygiai taip pat smugiuotojai ismoksta priimt smugius, nebijot smugio ir pan... Technikos be situ dalyku mazai ko vertos.
Mano manimu yra ir kiti galimi keliai, ka ir parodo daugelis japonisku mokyklu, neidami "sportinio" sparingo keliu.
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 12:23:48 pm nuo regi »

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #651 įjungtas: 2009 Sau 29, 12:35:27 pm »
Paprasciausia sudirbo refleksas, smugiavau koja i galva (ringe) :oops:, uz ka nedelsiant buvau ismestas is sekcijos. Ar nuo to kas keiciasi, manau ,kad nieko :chmm:
:luztu:

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #652 įjungtas: 2009 Sau 29, 12:36:17 pm »
Citata
Kablių blokavimas man, karatistui, aktualu, tad teks Sakalui prisistatyti ant tatamio. Panagrinėtume
Man irgi sita  tema aktuali, su mielu noru ismokciau kabliu blokavimo budu, jei tik atsirastu efektyviu.
Siaip man neteko matyt ir kiek domejaus tiek youtube vaizdeliai tiek siaip internete visur jei yra kazkoks kablio blokas, tai pats kablys neteisingai atliekamas. Visgi neatmetu galimybes, kad yra budu kaip galima efektyviai blokuot si smugi tik as ju nezinau. (iskyrus aisku primityvius bokso blokus(uzsidengimus))
O siaip turejau keleta sparingu su keliu stiliu karatistais tai bent jie kablio uzmaskuoto kombinacijoj arba isvis nemate arba blokai nesuveikdavo, nes tai iseidavo, kad blokuodavo ranka zemiau alkunes, o tuo tarpu kumstis jau budavo gerokai stumtelejas smakra.

Citata
2. Aikido seminaras Sąskrydyje būtų labai įdomus. Aš manau, kad bent jau elementus iš aikido galima panaudoti įvairiose situacijose, tad mielai susipažinčiau su technikom. Aišku mane nedomina istoriniai aspektai. Tai jau daugiau reikalinga tiems, kurie pasirinko aikido kelią.
Pritariu, mane irgi labai tai domina. Jei akidido meistras sugebetu paaiskint technikas atmetes visas mistikas, bei parodyt ju efektyvuma (ne butinai sparinge, tiesiog paaiskint zmoniskai), galbut mes ir nesugebetume neturedami bazes atlikt kai kuriu techniku, bet jei pamatytume ju efektyvuma, logiskuma bei perspektyvas manau daugelis nepagailetu keliu metu aikido bazes studiju, kad sugebetu ismokt vienas ar kitas technikas, bei pritaikyt savo koviniam arsenale.  Siaip ne kvaili esam, beto norim eit i dialoga, manau viskas po issakytu, tiek smauglio, tiek saxum tiek mano minciu dabar priklauso tik nuo aikidoku ar panores jie eit i dialoga ar pasiliks uzsidare savo salese...

Citata
4. Mano nuomone įvaldyti kovos technikas nekovojant (be sparingų) neįmanoma. Ir kol kas mano nuomonės šiuo klausimu niekas nepakeitė. Jei tai ne pasaka, tai ir pats aikido sukūrėjas vaikščiojo po įvairias mokyklas ir kovose tobulino savo technikas.
pritariu  :handshake:

« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 15:15:05 pm nuo sakalas »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #653 įjungtas: 2009 Sau 29, 12:51:42 pm »
Kadangi pats nekart esi minejas, kad turi savo aikido samprata ir kaip as suprantu jis skyriasi nuo "klasikos", tai va cia ir yra reali galimybe ja pasidalinti su forumieciais praktiskai. Pats su mielu sudalyvauciau  :rolleyes:
Aš Aikido nedėstau. O kam iš tiesų to reikia ir įdomu, tie randa būdų sužinot...

Bet jaučiuosi pagerbtas... Kažkaip net keista, kai "tikrojo Aikido" atstovai pradeda norėti "susitepti rankas" netikruoju... :)

Aš apie pastebimą tendenciją - niekam asmeniškai netaikau

Dėl Aikido seminaro sąskrydžio metu - man irgi būtų įdomu :)
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #654 įjungtas: 2009 Sau 29, 13:04:20 pm »
Citata
Paprasta "buitine" situacija bare, gatveje ar bele kur neieina i savigynos samprata  :chmm: ir jei zmogus praktikuodamas bet kokia saka ir jos pagalba jis gali tas situacijas isspresti sau palankia linkme ar tiesiog iseiti is susidariusios padeties su minimaliais nuostoliais sau ar tai nera savigyna :chmm: . Aisku mes galime diskutuoti kuris budas butu "efektyvesnis", bet kiekvienas is musu pasirenka sau priimtina veikla, tikiuosi su sia mintimi sutiksite  :chmm: :D.

Paprasta buitie situacija ieina i savigynos samprata, bet fantastika prasideda nuo tos vietos kur prasdeda mazdaug: "mane uzpuole 3 karatistai ..." cia aisq perdetai issireiskiau, bet manau taip aiskiau, jei aikidoka kalbetu taip kaip rasiau paminetoj citatoj nieko tai nepiktintu, bet kai lyginama kaip paminejai "budu efektyvumai" nors ir netiesiogiai, as niekaip negaliu sutik.
Kazkada skaiciau viena idomu fantastini romana apie kovos menus, veiksmas vyko senoves kinijoje, pagrindinis veikejas buvo nindze, be to tame pasauly buvo daug skirtingu kovos menu mokyklu, daug skirtingu stiliu, bet turbut auksciausio lygio kvotojais buvo laikomi budistu vienuoliai, paaukoja treneruotems, kuno grudinimui ir kovos menams visa gyvenima. Tai va pagrindinis veikejas paklaustas kokie jo gero kovotojo zinanciu daugybe slaptu techniku, smugiu i gyvybinius taskus, turincio milziniska patirti sansai pries budistu vienuoli atviroje kovoje. Jis atsake mazdaug taip: Tai panasu kaip su svirkstu su nuodais rankose pulti tigra....
Tuo as noriu psakyt, kad yra skirtingi kovos menai kurie turi skirtinas kovines taktikas, jei galima sakyt kad pvz boksas, muay thay, karate ir pan yra skirti atvirai kovai, tai ninjutsu meistras neturetu eit i atvira kova su sio stiliu atstovais, o pvz perpjaut gerkles kol tie miega, o jei jau pateko i tokia situacija, kad reik suktis kazkaip tai ziuret ar akmens kokiu po ranka nera ir pan. Velgi judo, jujitsu ir kitos imtynes, turi savo kovos srategija, jei priesininkas gerai smugiuoja verst ji i partery. O kokia gi aikido strategija ??? (be muilo, tipo aikido strategija isvengt kovos... tarkim kova jau prasdejo).

Citata
no manimu yra ir kiti galimi keliai, ka ir parodo daugelis japonisku mokyklu, neidami "sportinio" sparingo keliu.
na pastatykim mes, bet kurios mokyklos kuri eina sparingo keliu ir kitos mokyklos kuri neina tokiu keliu 10 mokiniu pakovot, ir paziurekim kaip visa tai atrodys... As statau uz tuos kurie eina sparingo keliu.

Citata
Daugelis kovos menu siekia panaikinti "naturalius" refleksus, kad idiegti naujus atitinkancius vienos ar kitos mokyklos doktrinai, aikido cia neisimtis.
tik problema tame jog refeksai yra formuojami kazka darant pastoviai, o ne imituojant.
jei norim koviniu refleksu reik kovot.

« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 15:18:00 pm nuo sakalas »

« Atsakyti #654 įjungtas: 2009 Sau 29, 13:04:20 pm »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #655 įjungtas: 2009 Sau 29, 15:39:18 pm »
....Mano manimu yra ir kiti galimi keliai, ka ir parodo daugelis japonisku mokyklu, neidami "sportinio" sparingo keliu.
Ne faktas. Dabar, kai turiu patikimos info iš Japonijos, matau, kad jų vietinė metodika ir ta kurią stumia kitose šalyse gali skirtis. Japonijoje Karate shotokan šalia kitų metodų aktyviai propaguojami kontaktiniai sparingai, gi užsieniui pateikiama tik nekontaktinė metodika...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #656 įjungtas: 2009 Sau 29, 17:45:50 pm »
O kokia gi aikido strategija ??? (be muilo, tipo aikido strategija isvengt kovos... tarkim kova jau prasdejo).
na pastatykim mes, bet kurios mokyklos kuri eina sparingo keliu ir kitos mokyklos kuri neina tokiu keliu 10 mokiniu pakovot, ir paziurekim kaip visa tai atrodys... As statau uz tuos kurie eina sparingo keliu.
tik problema tame jog refeksai yra formuojami kazka darant pastoviai, o ne imituojant.
jei norim koviniu refleksu reik kovot.
Mano manymu, strategija paprasta: bandyti isvengti konflikto, jai nepavyksta, imti iniciatyva, smugiuoti, lauzti, mesti, ir kontroliuoti. Daryti tai, kaip moki, kaip iseina bandant isnaudoti netiketumo faktoriu. Cia as kalbu apie gatves, ar buitinio konflikto situacija.
 Bandyti stoti pries boica ringe vien tik su Aikido-tai  :suicide: nebent svorio kategorija zenkliai aikidisto naudai.
Bet ir tokiu atveju as taip pat statyciau uz ta kuris eina sparingo keliu...  :D
  Skaiciau vienoj knygoj apie Ken jutsu. Tokugavu eros pabaigoj ir Meiji epochos pradzioj pradejo populiareti Ken jutsu stiliai, paremti Kata praktika ir uzaugo jaunimo karta kurie praktikuodami katas neturejo supratimo, kas tai yra reali kova su kardais. Seni kovose uzgrudinti meistrai juokdavosi, kad tie naujoviski stiliai, tai kaip Ikebana be vazos, arba kaip kortu namelis-is sono grazu paziureti, bet nesugalvok liestis, nes iskart subires.  :D
 Taip pat ir su Aikido daugumoj atveju. Smugineje technikoje neigudusiam Aikidistui stoti pries smugiuotoja-99% atveju shakes. Pries imtynininka gana realu. Sprendziu is savo patirties. Kazkada, prauzsiiminejus Aikido berods du metus uzsimaniau dar ir dziudo treniruotis. Prauzsiiminejau gal tris menesius. Tai is pradziu vis ten jiems rankas stovesenoje sukiodavau, trenere vissakydavo, kad tokie lauzimai dziudo-nu, nu  :ne:   Jie nesitikedavo, o man vis nagai nieztedavo sukt ka nors... Nebent imtynininkas visais atzvilgiai butu pranasesnis, kaip zinia pries sunkesni, stipresni ir labiau patyrusi viska sunkiau daryt, ar ne?  :D Siaip tos Aikido technikos nera orines, ir atidirbimas tik kokius pirmus puse metu ant totalaus bendradarbiavimo paremtas. O ka matom per pakazuchas, tai ten ir yra ant pakazuchos viskas daroma  :nezino:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #657 įjungtas: 2009 Sau 29, 18:22:03 pm »
taip, ir ne vieną rimtą dziudoistą prilupo, Gozo Shiodą berods...
Sorry, intikas trukinėja, tai pasikartojau, mane iš forumo išmetinėja, o kaip kitiems????
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 18:36:26 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #658 įjungtas: 2009 Sau 29, 18:23:57 pm »
Kad pasinaudotų, sakai?  :chmm: :D
sorry, ne priešininką, treniruočių partnerį :oops:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #659 įjungtas: 2009 Sau 29, 18:27:08 pm »
Paskutiniu metu mane sudomino Sakalo postai. Kablių blokavimas man, karatistui, aktualu, tad teks Sakalui prisistatyti ant tatamio. Panagrinėtume.

dėl Sakalo, tai ir man įdomu dėl tų kablių, aš ir nerandu vaisto, apart išėjimo...

Ueshiba ir rimtus dziudakus yra prikūlęs, Gozo Shiodą berods... :chmm:

« Atsakyti #659 įjungtas: 2009 Sau 29, 18:27:08 pm »