AutoriusTema: patarkit (dėl aikido)  (Skaityti 137015 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido-3
« Atsakyti #630 įjungtas: 2009 Sau 28, 22:42:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Zmogau, kai tu pradejai uzsiimineti kovos menai, as dar i lopseli darzeli tebevaiksciojau, mamos uz rankos vedinas... As nestumiu, sorry, jai taip pasirode.  :respect: :oops:
ok  :handshake:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #631 įjungtas: 2009 Sau 28, 22:54:11 pm »
(pvz., apie 2 metrus ir didesnė), tai aikidoka manevruodamas stengsis tą distanciją išlaikyti. Kam jam veltis į, pvz., klinčą? Jeigu užpuolikui mirtinai reikia tave pulti, tai tegu ir bėga iki tavęs tuos 2 metrus. Ir pats tegu užsirauna ant pasitiktinio smūgio.
P.Optimiste,  :handshake:
NU BLYN, tai "kapeikas"tik,iš už 2metru prašyti tegalima  :chmm:

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #632 įjungtas: 2009 Sau 29, 00:46:07 am »
Aš va vis pasiskaitau šitą temą, pasiskaitau, po to dar pasiskaitau - vos spėju skaityt.. :)
Man tai aikido patinka - todėl nieko nesakau. Ji vistiek išsirutuliojo iš "tų tikresnių kovos menų", kaip visi čia vardija, tad neturėtų jau toks blogas būt tas menas. (aikidokų ko jau ko - o kuliavirsčių-UKEMI mokyt nebereikia)

O dėl gatvės, tai tiek to - ten ir kokia nors taiči neveiks ir parterio mažai reikia, o durnam mokiniui arba girtam meistrui ir tas pats boksas, muaythay ar ninjutsu nepadės. Priimkit tai kaip yra, o ne byyy.. matuokitės. Sveika kartais pamąstyt, jog žmogus rašantis kaire ranka, yra toks pat normalus žmogus. :) Pysforeva. Šian vat tokia nuotaika - ryt žiūrėsim, kaip ten bus. :)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #633 įjungtas: 2009 Sau 29, 02:06:34 am »
Nereikia fantazuoti apie kazkokias Aikido mirtinas technikas. Tokiu nera. Bet kad letenele skaudetu ilgai ir nuobodziai-prasom.
sorry, intikas buvo dingęs, nespėjau atsakyt - neabejoju nei dėl letenėlių, nei dėl veikimo. prajuokino būtent pataisomo optimisto situacijos interpretacija, pagal ją ir ėjo mano pašpilkavojimai, na, o paskui kaip minėjau neturėjau galimybės paaiškint, ką darau.

dėl mano kelio ir seminaro - tuo metu išties turėjau su juo problemų, bet apskritai, deja, MANĘS aikido smarkiai ir nedomina, kad bandyčiau praktiškai. Ne dėlto, kad neveiktų, tiesiog ne mano stilius pakirtimai ir metimai. Dziudo irgi išbandyt nenoriu :)          Beje, kelis čia irgi prie ko - gauti skausmo per metimą kur kas realiau, nei dirbant stovėsenoje. Žinau, ką sakau - mūsų stiliaus dalis yra pakirtimai ir metimai, ir kartą netyčia vožiausi ant traumuoto kelio... Skausmas peržengia fantazijos ribas, niekam nelinkiu, sau irgi - brrr...
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 02:32:31 am nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #634 įjungtas: 2009 Sau 29, 03:48:42 am »
sorry, intikas buvo dingęs, nespėjau atsakyt - neabejoju nei dėl letenėlių, nei dėl veikimo. prajuokino būtent pataisomo optimisto situacijos interpretacija, pagal ją ir ėjo mano pašpilkavojimai, na, o paskui kaip minėjau neturėjau galimybės paaiškint, ką darau.

dėl mano kelio ir seminaro - tuo metu išties turėjau su juo problemų, bet apskritai, deja, MANĘS aikido smarkiai ir nedomina, kad bandyčiau praktiškai. Ne dėlto, kad neveiktų, tiesiog ne mano stilius pakirtimai ir metimai. Dziudo irgi išbandyt nenoriu :)          Beje, kelis čia irgi prie ko - gauti skausmo per metimą kur kas realiau, nei dirbant stovėsenoje. Žinau, ką sakau - mūsų stiliaus dalis yra pakirtimai ir metimai, ir kartą netyčia vožiausi ant traumuoto kelio... Skausmas peržengia fantazijos ribas, niekam nelinkiu, sau irgi - brrr...
Belieka karate shotokan išbandyti :angel:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #634 įjungtas: 2009 Sau 29, 03:48:42 am »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #635 įjungtas: 2009 Sau 29, 03:52:34 am »
Nu taigi iš Okinawos atėjo? Pirminis variantas kiek žinau, vadinosi tode. O Japonijoj beveik iškart tapo "kinietiška ranka", t.y. buvo priimtas kaip "eksportas", o ne vietinis variantas. Tik paskui dėl politinių priežasčių pradėjo skaitytis kaip "tuščia ranka"  :book1:

O vietiniuose japoniškuose kovos menuose "kablys" labai jau retas, palyginus su tiesiu smūgiu ir kirčiais... Nebent tanto jutsu...

Ortodoksinio aikido bazė - ant kardo ir ieties, o ten tokių atakų nelabai.. reiškia, ir gynybos - ne itin...  :nezino:
Gilinantis galima apskritai nuneigti japoniškus kovos menus. Juk šaknys Indijoje...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 49
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #636 įjungtas: 2009 Sau 29, 09:10:43 am »
Siaip kartais mane stebina kai kuriu aikidoku naivumas, apie koki susiliejima eina kalba ipac kablio atveju, kai smugis lekia tokiu greiciau kad sureguot nespeji, dar koki primityvu bloka gali pastatyt, na bent uzsidengt,  bet per ta pati laiko tarpa atlikt judesi susidedant is 5 skirtingu judesiu, beto dar nuzengt puse metro i sona  :-/
Matai cia jau daugiau sveiko proto problema  :D Galima parodyti pratima tam kad pademonstruoti susiliejimo principa. Veliau pats veiksmas pasikeicia priklausomai nuo situacijos. Kai zmones bando kopijuoti tik pati veiksma, gaunasi tik nesamones: bando daryti  susiliejima su greitu smugiu, kai lengviau patraukti tik galva i sona arba paciam pasitraukti.

Tai kaip cia iseina, kad aikidokos sugeba  atlikdami sudetinga veiksmu kombinacija susiliet su smugiu kuris atliekamas per sekundes dalele, o va visi kiti tesugeba per ta laika ranka kilstel 10 cm ir tai ne visada a ?  :chmm:
cia mes kalbom apie viena smugi, o kai eina 2,3 smugiiai  :rolleyes: Tada isvis tragedija  :bijo: :-(
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #637 įjungtas: 2009 Sau 29, 09:30:32 am »
Taip buvo dešinės rankos riešo trauma. Dabar va kelias parėjęs, kaip pas Bandito. Tai visada įpėju priešininką, kad pasaugotų.

Kad pasinaudotų, sakai?  :chmm: :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #638 įjungtas: 2009 Sau 29, 09:34:59 am »
Toks klausimas. Jei visgi darysim tą sąskrydį šiais metais, kur gauti AIKIDOKŲ, kurie pravestų seminarą? Kažkodėl 2 kartus bandžiau prisikviesti, niekas neina  :nezino: Tarkim man įdomu būtų, manau ne man vienam. Tačiau kažkodėl ar tai visi bijo, ar kas yr? :nezino:

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #639 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:09:16 am »
Citata
Toks klausimas. Jei visgi darysim tą sąskrydį šiais metais, kur gauti AIKIDOKŲ, kurie pravestų seminarą? Kažkodėl 2 kartus bandžiau prisikviesti, niekas neina  :nezino: Tarkim man įdomu būtų, manau ne man vienam. Tačiau kažkodėl ar tai visi bijo, ar kas yr? :nezino:
pabandysiu viena savo pazistama pakalbint, jis ten kazkokistai danas. Man paciam butu idomu :)

« Atsakyti #639 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:09:16 am »

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #640 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:17:45 am »
Gal tiesiog aikidokos nenori, kad girti muaitaicai nepradėtų kviest į sparingą ir aiškintis kas ten veikia  :luztu:
Nu aš irgi lot pavargau, tai šian gal nebekomentuosiu daugiau :vaisinasi:

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #641 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:18:23 am »
Greiciau ne kazkokia menama baime ar kazkas is sios srities. Manau klausimas yra tame, o kokia prasme sio seminaro :chmm:,  nes  daugelis tiesiog nera pasiruosia priimti tos informacijos kuria gali suteikti aikidokos, is anksto turint tam tikras nuostatas aikido atzvilgiu :rolleyes: .Kazka kazkam irodyti  :chmm:, o prasme tokio veiksmo kokia :chmm:. Mano poziuriu sis seminaras netenka jokios prasmes.
Aisku cia tik mano poziuris ir jis nebutinai gali sutapti su kitu aikido praktikantu pozicija :D

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #642 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:27:07 am »
Manau klausimas yra tame, o kokia prasme sio seminaro :chmm:,  nes  daugelis tiesiog nera pasiruosia priimti tos informacijos kuria gali suteikti aikidokos, is anksto turint tam tikras nuostatas aikido atzvilgiu :rolleyes:
Jo, visa problema aplinkiniuose :) Aikidokos pasiruošę išgelbėti pasaulį, tik va tas pasaulis kažko delsia...  :chmm: :D
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #643 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:32:33 am »
Jo, visa problema aplinkiniuose :) Aikidokos pasiruošę išgelbėti pasaulį, tik va tas pasaulis kažko delsia...  :chmm: :D
Nu nesusilaikiau blyn, čia kaip narmkomanų centre gaunasi, visi jiems stengiasi padėt, o jie nenori. :yeahhh:

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #644 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:57:04 am »
Citata
Gal tiesiog aikidokos nenori, kad girti muaitaicai nepradėtų kviest į sparingą ir aiškintis kas ten veikia  :luztu:
nemanau, kad kas nors ka nors noretu su jais aiskintis, aisq jei ateitu aikido "meistras" ir pradetu porinti, kad cia jis zino superinius veiksmus kaip su kabliais susiliet ir tt. Tai ir as noreciau pasibandyt, cia ne todel, kad "suvaryt" aikidokas viesai noreciau ar pan, bet tiesiog man idomu, as tokiu dayku nemoku ir nemanau, kad tai yra imanoma todel pareikalauciau irodymu. Jei isties taip atsitiktu, kad mano kabli pusiniu greiciu ir minimalia jega atlikta nublokuotu tada respekt  :respect: eiciau i aikido mokintis. O jei ne tai tada tegu pripazysta, kad to negali ir viskas jokiu rasborkiu, manau, kad tai normalu.

Siaip niekur nesu rases, kad aikido yra laza ar kad tai neveikia tiesiog daugelis aikidoku perdem pasitiki savimi ir neturedami jokios kovines patirties fantazuoja. As sutinku, kad yra nemazai zmoniu kurie mokosi aikido ne del koviniu ar savigynos motyvu. Jei zmogus sako mzdaug, as uzsiimineju aikido todel, kad man tai patika, beto tai man pravercia sprest paprastas buitines situacijas, kai bare koks girtas prisikabina ar siaip kas uz rankos paema, tai tada viskas ok  :handshake:, bet kai aikidokos pradeda lyst "ne i savo darza" isivaizduoja, kad gali nublokuot smugiuotojo smugius, ar imtynininka iveikt savo "nepaprastomis" techinkomis tai manau tokia arogancija yra mazu maziausiai neteisinga.
As puikiai suprantu, kad vertint save blaiviai yra sudetinga ipac kai nera sparingu, nes atidirbineji, slifuoji technikas, ir priesininkas jau priprates ir ismokes griut visada elgias "taip kaip reikia" ispudingai griuva. Ir tu jauties "kietas" :) Manau sita sales apgaule ir yra pati didziausia aikido problema, nes dazna karta pamirstama, kad ta pati technika kuri puikiai veikia salej ne velniu neveikia gatvej, kai priesininkas isikabina truputi kitaip nei iprasta, arba tiesog paleidzia tik susiruosus daryt veiksma.
Idomiausias yra pojutis kai po keliu metu aikido treneruociu atsiduri bokso ringe, kur veikia visai kiti greiciai, kitas grubumo bei jegos lygis, tada pasijunti, kad isejai su "kastuvu" pries "buldozeri"  :punch:

Yra siam pasauly dalyku kur tik akademines zinios, kad ir kokios jos geros bebutu yra nieko vertos.
Manau, kad kovos menai be praktikos, bent taisyklem apriboto sparingo tipo praranda savo kovine prasme.
Nes kai kurie dalykai butini kovotojui nera niekaip kitaip ismokstami tik praktikuojantis kuo artimesnemis realybei saligomis.
"tu gali but didis meistras, ivaldes idialiai kruva techniku, bei turintis turtinga veiksmu arsenala, bet jeigu tu smugio metu nusuki galva i sona, taip bandydamas isvengt smugio( kas yra naturali zmogaus reakcija) visos tavo zinios realiai nieko vertos"
Cia tik vienas smulkus niuansiukas kuris atidirbamas tik sparinguojantis... Lygiai taip pat smugiuotojai ismoksta priimt smugius, nebijot smugio ir pan... Technikos be situ dalyku mazai ko vertos.

« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 11:36:49 am nuo sakalas »

« Atsakyti #644 įjungtas: 2009 Sau 29, 10:57:04 am »