Dziudokia, ale ziuriu tu reiklus, kaip sena dama. Mano klube ir be atskiro pakvietimo rasi kone visus cia rasancius aikidistus; o ir siaip daug geru zmoniu rasi. O is Vilniaus nemanau, kad kazkas vaziuotu. Su tavo pavardintais Aikido minusais tu nieko naujo nepasakei, t'skant mes jau seniai ismokome su jais smagiai sau gyventi ir treniruotis.
Dar karta kartoju-jai TAU kazko is manes reikia, velkam, stengsiuos tau kaip galedamas padeti.
Aiki-kami, tai aš tau Si-ni-cinas, tai sena dama

Bet, kai kantriai visą sezoną lankiausi tavo klube, tai taip ir negavau atsakymų į tuos klausimus. Visi atsakymai buvo "toks Leninas pasakė, parodė.....".

Galvojau, gal per porą metų žmogeliai pakamšė spragas, gal kažkas naujo atsirado. Bet ne, iš pradžių čia forume sklaidotės taip, lyg "tų pavardintų" minusų nebūtų, lyg aš būčiau iš medžio iškritęs, tipo ateik, mes tau parodysim, po to
nauja dainelė, mes susigyvenome su "tais išvardintais" minusais
Dėl to ir rašo žmogus, irklą padėjęs, ateinu į "kovos" meno treniruotę, labai gerai - rankas paspaudžiu, sąnarius prasuku. Linksma
mankšta, beveik kaip krepšinis.

Aiki-kami kiek jau dan'ų esi prisirinkęs? Aš nei vieno, davė treneris juodą diržą rusų laikais ir viskas. O kas gavosi, kai išėjome į sparingą?????
Iš pradžių, galvoju, ai reikia
pirmą kovą minkštai (pagal imtynių taisykles), kad Aikido galėtų atsiskleisti savoje terpėje

Ir..............?
Ir vaikščiojo aikido korifėjus keliais visą kovą prieš "Si-ni-ciną ar seną damą". Tai kur ta tobula partnerio kontrolė? Ai, dar pasirodo, kad tokių "invalidiškų" (atsiprašau neįgaliųjų) sugriebimų, kaip per Aikido kihon nebūna realybėje. Pasirodo, kad Aikido korifėjus prieš pasenusį vidutinioką dziudoistą bejėgis.
Antra kova vyko, kad patikrinti kaip Aikido susigyvena su smūgiais. Ta prasme, prie imtynių technikos buvo galima naudoti ir smūgius. Pasakysiu taip, imtynių technikos neprireikė - nulinė reakciją į smūgius tiek į "aikidistiškus", tiek į karatistiškus. Dirbome ribotu kontaktu, lengvai atžymėdavau į galvą ir korpusą. Taigi neturėjo būti
jokio šoko, dėl kurio priešininkas susikaustytų. Neatsimenu, ar Aiki-kamis sudavė, ar suimitavo kokį smūgį, bet, kad visi mano smūgiai ėjo kiaurai - FAKTAS. Atskira tema low-kick'ai ir išliaupsinta
hamni (berods, taip vadinasi puskreivė aikido stovėsena) - nėra geresnio taikinio žemiems kojų smūgiams. Čia verta paminėti dar vieną aikidistų iliuziją, kad jie pastoviu judėjimu, stato priešininką į nepatogią padėtį, dėl ko jis negali normaliai atakuoti. Atakai prasidėjus, ne tik, kad dingo
hamni, bet ir visas judėjimas. Ką ir reikėjo įrodyti, nedirbant prieš realius smūgius, vien fantazijos neužtenka.
Trečia kova buvo grynai smūginė, kad galėtų pasireikši atemi-waza. Nes, kaip anksčiau minėjau, labai abejoju aikidistų sugebėjimu smūgiuoti. Turėjo būti pilno kontakto smūgiai į korpusą (nedirbant į galvą). Tiesą sakant, taisykles reikėjo pakoreguoti jau pačioje pradžioje, nes kelintojo Aikido dan'o turėtojas iš viso nepasiruošęs priimti smūgių į korpusą (dar nepriėjus iki žvėriškumo). Taigi patapau
makevaru (nu tipo, tu smūgiuok, aš tik priiminėsiu korpusu), nes norėjau pajausti savo kailiu atemi-waza veiksmingumą. Rezultatas - smūgiuotojas išsikvėpė anksčiau makevaro.
Tai jokiu būdu ne iššūkis Radiatoriui, o tik patvirtinimas mano žodžių, kad smūgiui, kurio turėtų vengti priešininkas, paruošimui youtube autentiškų filmukų neužtenka.
Ketvirta kova buvo skirta beviltiškai ieškant
nors kokių Aikido pėdsakų. Aš turėjau paprasčiausiai išstumti Aiki-kami iš kilimo, o jis nors išeiti iš atakos vektoriaus...... deja.

Taigi Aiki-kami, kai treniruotėse klausydavau tavo postrigavimų mokiniams apie tikrąjį BUDO, veiksmų realumą, priešininko statymą į nepatogią padėtį, atakos jausmą (kaip supratau aikidistams visišką mistiką) ir tt., aš etiškai tylėdavau, kad netrikdyti treniruotės ir trenerio autoriteto (svečias visgi), bet tavo arogancija forume

išvedė iš kantrybės. Ir iš viso, aš pykts

(ne vieną Saxum žmona verčia šiūkšles išnešti

).
Kadangi tavo argumentus jau mačiau, ir tu tsakant "susigyvenai" su tuo, reiškia nieko naujo nepasakysi, tai ir norėjau didesnio "argumentų" rato (turėjai pats susiprasti).
Todėl kviečiu visus savo oponentus Aikido klausimu (jei dar tokių liko) į mielą diskusiją "prie piernikų"

. Tikrai jokių "žvėriškumų" nebus, tuo labiau, kad dar porą mėnesių gydysiuos traumą

.