70-80 % Tai jutsu darbo uzima kihono slifavimas. Gad butu ale realus atemi reikia gerai uzgrudinti rankas,smogiamuosius pavirsius. Pas mane to nera. Kalbant apie "realia" situacija "gatveje" esu surades sau paprasta pakaitala-alkunes, taip pat smugiai delnu ir rankos briauna. Taip pat man patogu smugiuoti rankos briauna sugniauzus kumsti taikant i galvos sona, arba is virsaus i apacia pvz i nosies kaula.
Rankas grudinti butu neblogai, nors butent siuo gyvenimo momentu man tas nera gyvybiskai svarbu, o ir laiko tam visai neturiu , gal atety atsiras.
Zinai, karta Ulfo klausiau apie "smugines" tachnikos ar atemi lavinima Aikido. Jis pasake: "tai nera domonuojanti technika. Jai tau reikia ta atidirbineti-tu daryk", "most of Aikido practise is off the mat" .
Suprask, kaip nori.
Tai ir buvo mano nuomone. Jai kas ateina i treniruotes , ir sako "kaip ten pas jus su atemi ir smugine technika"? As atsakau, kad pasikabini namuose ar dar kurnors makivara ir vanoji, kaip moki. Svarbiausia, kad daznai ir daug, kad uzsigrudintu pavirsiai. Nori geros smugines technikos-eini papildomai i boksa. Kartais klausia;"kaip ten pas jus su fizucha? " As atsakau, kad nori geros fizuchos, turi daug papildomai sportuot. As daug vazineju dviraciu ir einu i stangine.
Jie atsako "aaa, as tam neturiu laiko. Noriu eiti i treniruotes du kartus i savaite ir gauti gera Aikido, ir smugine technika rankom/kojom ir dar prisikacialyt, ir dar gatvej kietu buti. Ir kad mazai skaudetu". As atsakau, kad brol, fantastikos prisiziurejai/prisiskaitei. Kartais jie atsako: "tai matyt Aikido treniruociu metodikos netikusios, o pats Aikido neveismingas". As atsakau-taip ir yra.