AutoriusTema: patarkit (dėl aikido)  (Skaityti 135978 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • Lytis: Vyras
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido-3
« Atsakyti #225 įjungtas: 2008 Lap 08, 14:51:10 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Na, iki Sokaku Takedos gimimo dar buvo Minamoto ir Aidzu klanai, kurie praktikavo tą Daito riu. O iki paties S. Takedos dar buvo Tanomo Saigo ir pastarojo įsūnis Siro Saigo. Tiek trumpai, kad nebūtų OT šioje temoje.

Info iš tokios populiarios knygelės namų šeimininkėms apie aikido, kur Obata parašė?... Na ne namų šeimininkėms, bet reikėjo meistreliui (beje, visai neblogam) savo mokyklą pareklamuoti, ką jau, nepykim.

Studijuok šaltinius ir nustebsi...  :senis: Daito ryu yra XIX a. pab. koryu "novodielas". Ir taškas. Niekas iš išvardytų asmenų iki pat pusiau legendinio Y. Minamoto nenaudojo tokio pavadinimo, kaip "Daito ryu".
Beje, Obata to neneigia.

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 227

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #226 įjungtas: 2008 Lap 08, 15:25:02 pm »
Augustai,

S. Takeda yra Daito ryu kurėjas. Ir tai yra faktas, dėl kurio sutaria visi rimti budo istorikai.                                                                                                 

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #227 įjungtas: 2008 Lap 08, 16:05:53 pm »
Augustai,

S. Takeda yra Daito ryu kurėjas. Ir tai yra faktas, dėl kurio sutaria visi rimti budo istorikai.                                                                                               
Gali būti. Man, deja, neprieinami šaltiniai, kurie prieinami Tamstai, gerb. Shoshin.
O kuria prasme Daito riu yra naujadaras, gerb. Kensen? Juk pats pavadinimas atsirado senokai?

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #228 įjungtas: 2008 Lap 08, 16:15:02 pm »
Gali būti. Man, deja, neprieinami šaltiniai, kurie prieinami Tamstai, gerb. Shoshin.
O kuria prasme Daito riu yra naujadaras, gerb. Kensen? Juk pats pavadinimas atsirado senokai?

Ieškoti reikia... kad po to nebūtų: "...Aaa... aš kalbėjau kad drambliai skraido??? na, drambliai skraido... tik žemai žemai...."

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #229 įjungtas: 2008 Lap 08, 16:44:01 pm »
Nors gražiai pasakyta, bet kokį tokį skausmingą tašką? Ar aikidokos treniruojasi dirbti taikliai į taškus? Mano kukliu patyrimu, tai ne vienų metų intensyvus darbas. Ar tam užtenka vaizduotės? Na tarkim, ne į skausmingą tašką, tai ar užteks smūgio stiprumo (čia chebrytė ginčinasi, ar nereikėtų net specialių apsaugų stipriam smūgiui išdirbti, o va aikidokos vėl pasiruošę tik vaizduotės pagalba). Tęsiame toliau, jei uke blokuojasi ar išvengia smūgio, tai toliau jau "boksas" gaunasi. Kadangi realiai taip ir vyksta tai Aikido ir nespėja realiai įsijungti. :D
Na taip, aikidokos treniruojasi dirbti taikliai į skausmingus taškus, pvz., į gerklę, į tarpuakį, į nosį, į lytinius organus, į kepenų sritį. Negi nežinojot? Uke sugriebia ranką būtent blokuodamas tokį tori smūgį. O jei nespėja arba nepataiko sugriebti, tai ir gauna. Ir tuo atveju, kai paleidžia sugriebtą ranką, irgi labai rizikuoja gauti smūgį. Ir gauna, jei nespėja išsisukti ar pasitraukti iš smūgio trajektorijos. Boksas nesigauna todėl, kad Aikido leidžiami suėmimai, sugriebimai, metimai.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #229 įjungtas: 2008 Lap 08, 16:44:01 pm »

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #230 įjungtas: 2008 Lap 08, 18:09:55 pm »
Ieškoti reikia... kad po to nebūtų: "...Aaa... aš kalbėjau kad drambliai skraido??? na, drambliai skraido... tik žemai žemai...."

Kaip čia pasakius?  :chmm:
Iš vienos pusės toje nuorodoje rašoma (jei teisingai suprantu), kad Daito riu buvo Minamoto klano klaninė mokykla. Taigi egzistavusi dar prieš S. Takedą. Kita vertus, XIX a. dauguma mokyklų žlugo, ir iš jų buvo likę vos keletas meistrų, kurie išlaikė tų mokyklų tradicijas ir perdavė jas keliems savo mokiniams. Taigi XIX a. pb. Daito riu mokyklos "programa", buvusi iki XIX a. II pusės, niekur,  be abejo, nebuvo dingusi, bet tapo papildyta (atnaujinta,  modernizuota). Ir tą modernizaciją atliko Sokaku Takeda. Ir, mano nuomone, tai, kad jis iš to laiko bene vienintelis žinomas Daito riu atstovas, tai nereiškia, kad jis vienintelis mokėjo tą  Daito riu.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #231 įjungtas: 2008 Lap 08, 19:51:48 pm »
Kaip čia pasakius?  :chmm:
Iš vienos pusės toje nuorodoje rašoma (jei teisingai suprantu), kad Daito riu buvo Minamoto klano klaninė mokykla. Taigi egzistavusi dar prieš S. Takedą. Kita vertus, XIX a. dauguma mokyklų žlugo, ir iš jų buvo likę vos keletas meistrų, kurie išlaikė tų mokyklų tradicijas ir perdavė jas keliems savo mokiniams. Taigi XIX a. pb. Daito riu mokyklos "programa", buvusi iki XIX a. II pusės, niekur,  be abejo, nebuvo dingusi, bet tapo papildyta (atnaujinta,  modernizuota). Ir tą modernizaciją atliko Sokaku Takeda. Ir, mano nuomone, tai, kad jis iš to laiko bene vienintelis žinomas Daito riu atstovas, tai nereiškia, kad jis vienintelis mokėjo tą  Daito riu.
Kolegos, nesuprantu, kokią praktinę reikšmę įžvelgiate savo diskusijoje. Va vienas ieškojo autentiško DJJ Lietuvoje. Kam? Visi kovos Do per šimtmetį modernizavosi ir modernizuojasi. Patys duodate pvz. apie S.Takedą, kuris irgi ėjo tuo pačiu modernizacijos keliu. Ar manote, kad per modernizaciją prarandami esminiai dalykai? Žiūriu tik lietuvaičiai (nekurie net lietuviškai tingi rašyti, o kam? Juk tai tik lietuviškas paveldas :senis:) saugo japonų paveldą.
Pvz. Aikido, vieni sako pas mane autentika, aš iš O-sensėjaus sūnaus gavau, kiti, ne pas mane autentika, aš iš jo artimiausio mokinio gavau, bet, kad nei tas, nei anas neveikia, dzin. Žinia, O-sensėjus senatvėje buvo nusivylęs ir jautėsi nesuprastas.
Gal istorijos detales paliekam istorikams?

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #232 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:01:20 pm »
Kolegos, nesuprantu, kokią praktinę reikšmę įžvelgiate savo diskusijoje. Va vienas ieškojo autentiško DJJ Lietuvoje. Kam? Visi kovos Do per šimtmetį modernizavosi ir modernizuojasi. Patys duodate pvz. apie S.Takedą, kuris irgi ėjo tuo pačiu modernizacijos keliu. Ar manote, kad per modernizaciją prarandami esminiai dalykai? Žiūriu tik lietuvaičiai (nekurie net lietuviškai tingi rašyti, o kam? Juk tai tik lietuviškas paveldas :senis:) saugo japonų paveldą.
Pvz. Aikido, vieni sako pas mane autentika, aš iš O-sensėjaus sūnaus gavau, kiti, ne pas mane autentika, aš iš jo artimiausio mokinio gavau, bet, kad nei tas, nei anas neveikia, dzin. Žinia, O-sensėjus senatvėje buvo nusivylęs ir jautėsi nesuprastas.
Gal istorijos detales paliekam istorikams?
Nesikrimsk labai dėl to, kad čia svarstomos istorinės temos, gerb. Dziudoka. Čia iš nuobodulio, laukdami Tamstos Aikido koncepcijos išdėstymo, kai ką iš senovės prisimename. O kada bus ta Aikido koncepcija pateikta?

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #233 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:41:42 pm »
Na taip, aikidokos treniruojasi dirbti taikliai į skausmingus taškus, pvz., į gerklę, į tarpuakį, į nosį, į lytinius organus, į kepenų sritį. Negi nežinojot? Uke sugriebia ranką būtent blokuodamas tokį tori smūgį. O jei nespėja arba nepataiko sugriebti, tai ir gauna. Ir tuo atveju, kai paleidžia sugriebtą ranką, irgi labai rizikuoja gauti smūgį. Ir gauna, jei nespėja išsisukti ar pasitraukti iš smūgio trajektorijos. Boksas nesigauna todėl, kad Aikido leidžiami suėmimai, sugriebimai, metimai.
1. Ne, nežinau. Gal galima daugiau apie tai? Kaip atidirbinėjate smūgius? Jų taiklumą? Kiek treniruočių laiko tam skiriate? Kokius smūgių paviršius naudojate? Kaip ruošiate smūgio stiprumą? Galų gale ką darote, jei smūgis nepasiekia tikslo? Ar esate įsitikinę savo mirtino smūgio 100% taiklumu?
Aš išties abejoju aikidokos gebėjimu smūgiuoti. Smūgio greičiu, jėga, taiklumu, koordinacija (manau, kad iš jų stovėsenos iš viso neįmanoma stipriai smūgiuoti ar po smūgio neprarasti pusiausvyros).

O jei smūgis nebaisus, tai laisvai galima pasikeisti smūgiais, boksininkai, kyokushin laisvai taip daro. Ką tada daro aikidokos? Kokią gynybą naudoja....., blokus, susiliejimą? Susiliejimą su smūgių serija? :luztu: Kaip jūs iš viso mokotės pažinti ir reaguoti į realius ir "protingus" smūgius? Kiek laiko tam skiriate treniruotėse?
2. Tarkim uke sugriebia tori ranką. Bet jeigu sugriebia ir nesilaiko nemokšiškai, o pats atlieka veiksmą. Nebėga, kaip avinėlis paskui tori, bet juda sau palankiu būdu ir atlieka savo techniką neparankią aikidokai??? :-/

3. Kai "kodėlčiai" aikido klubuose užduoda panašius klausimus, instruktoriai gūžteli pečiais ir atsako, aš nežinau, man toks Leninas 15-to Dan pasakė, aš ir darau. Jau 15 metų darau, dar nesupratau, bet gal dar suprasiu :banging:. Čia nieko baisaus, kiekvienas yra savaip išprotėjęs, bet kai "tą" kiša vaikams :E
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 08, 20:44:09 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #234 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:50:36 pm »
3. Kai "kodėlčiai" aikido klubuose užduoda panašius klausimus, instruktoriai gūžteli pečiais ir atsako, aš nežinau, man toks Leninas 15-to Dan pasakė, aš ir darau. Jau 15 metų darau, dar nesupratau, bet gal dar suprasiu :banging:. Čia nieko baisaus, kiekvienas yra savaip išprotėjęs, bet kai "tą" kiša vaikams :E
Gal ne į tuos klubus gerbiamasis vaikštote...

« Atsakyti #234 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:50:36 pm »

Atsijungęs brazilas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2008
  • Žinutės: 102

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #235 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:51:53 pm »
1. Ne, nežinau. Gal galima daugiau apie tai? Kaip atidirbinėjate smūgius? Jų taiklumą? Kiek treniruočių laiko tam skiriate? Kokius smūgių paviršius naudojate? Kaip ruošiate smūgio stiprumą? Galų gale ką darote, jei smūgis nepasiekia tikslo? Ar esate įsitikinę savo mirtino smūgio 100% taiklumu?
Aš išties abejoju aikidokos gebėjimu smūgiuoti. Smūgio greičiu, jėga, taiklumu, koordinacija (manau, kad iš jų stovėsenos iš viso neįmanoma stipriai smūgiuoti ar po smūgio neprarasti pusiausvyros).

O jei smūgis nebaisus, tai laisvai galima pasikeisti smūgiais, boksininkai, kyokushin laisvai taip daro. Ką tada daro aikidokos? Kokią gynybą naudoja....., blokus, susiliejimą? Susiliejimą su smūgių serija? :luztu: Kaip jūs iš viso mokotės pažinti ir reaguoti į realius ir "protingus" smūgius? Kiek laiko tam skiriate treniruotėse?
2. Tarkim uke sugriebia tori ranką. Bet jeigu sugriebia ir nesilaiko nemokšiškai, o pats atlieka veiksmą. Nebėga, kaip avinėlis paskui tori, bet juda sau palankiu būdu ir atlieka savo techniką neparankią aikidokai??? :-/

Nepyk dziudoka ant ju ,jie paprasciausiai labai atitole nuo realybes. Tegul jie ten ir kovoja savo fantaziju pasaulyje.  :nezino:

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #236 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:52:52 pm »
  Nepyk dziudoka ant ju ,jie paprasciausiai labai atitole nuo realybes. Tegul jie ten ir kovoja savo fantaziju pasaulyje.  :nezino:
Neprikllausomų ekspertų komanda nusprendė...  :D

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #237 įjungtas: 2008 Lap 08, 20:58:47 pm »
Gėda prisipažinti, aš simpatizuoju Aikido :oops:, bet vat Leninu netikiu :D
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 08, 21:02:56 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #238 įjungtas: 2008 Lap 08, 21:18:06 pm »
Yra nekorektiska lyginti viena su kitu :ne:, siuo metu mes snekame apie aikido o ne boksa :D
Aš nevertinu, kas geriau, bet testavimo sąlygos visiems vienodos. :teisejas:

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #239 įjungtas: 2008 Lap 08, 21:33:09 pm »

Atsiprašau už klausimą. Tai gerb. Dziudoka neketina pateikti savo Koncepcijos apie Aikido? Nes tai, ką Tamsta darot, vadinama kritika, o ne koncepcija. O dabar atsakymai į klausimus.
1. Praktiškai kiekvienas Aikido veiksmas turėtų prasidėti smūgiu. Smūgiai Aikido vaidina daugiau pagalbinį vaidmenį. Jie skirti dėmesio nukreipimui, iniciatyvos perėmimui, per greitai judančio pirmyn  uke pristabdymui. Pasitaiko, kad uke, mėgindamas išvengti pasitiktinio smūgio  į galvą, per stipriai atlošia ją atlošia ir krenta aukštielninkas. Smūgio jėga lavinama įvairiai. Kai kuriose dojo apsiribojama  atsispaudimais, kai kur kabo bokso maišai ir t.t. Pasak gandų, kai kuriuose Aikido stiliuose rankos grūdinamos panašiai kaip ir Karatė.
2. Jei uke griebia tori ranką, tai pastarasis elementariai kerta uke, pvz., į nosį ar tarpuakį. Tada šokiruotą uke apeina iš šono ir pribaigia metimu ar kitu smūgiu.
3. Sutikčiau su gerb. Ten-chi atsakymu: "Gal ne į tuos klubus, gerbiamasis, vaikštote."

« Atsakyti #239 įjungtas: 2008 Lap 08, 21:33:09 pm »