Na, nezinau kaip ten ji- dviguba ar triguba, bet ji pas mane tokia...Prisitaikymas prie aplinkybiu- labai geras dalykas. O jei uz tai gauni atlygi- dar geriau
O svieciasi ji ten, kad gelbedamas viena, galiu zudyt kita...Ir atvirksciai. Bet, gamtos taip suredyta, jog esame dvikojai- dar kartais mastantys!- ir mes renkames savo moralines normas, kartais ju nematydami, kartais nenoredami matyti...Na taip jau yra.
Afganistane zuvo karys. Negeri afganai, kad nusove kita zmogu. Palaukit- kodel? Tas vaziavo irgi ne sriubos valgyt- nors oficialiai taip kalbama- tas gina savo teritorija ir savo gyvenima . Tas turejo gauti uz tai atlygi, tas- nieko, tik jausma savyje, kad gina savo sali....
ninzia gyveno taip pat- zude ir uz atlygi ir vardan " meno zudyti"...
man kažkur, kur tiksliai, nežinau, pjauna tas chuligano ir ninja "priešpriešavimas" - nu tarkim ne visi ninja turėjo šeimas, tiesa? tai gal kai kurie atlikinėjo tai, ką atlikinėjo, dėl savęs? ar taip nebūna? ir išties, jei ninja dvasingas, tada ir chuliganas, nors skamba neskaniai. bet ar dėlto, kad ninja buvo senovėj, romantiniais mums laikais, jo veikla tampa morališkai tinkamesnė už chuligano? nu va čia kažkas kabina.
ai, man išvis nelimpa tas dvasingumas prie kovos menų kaip tokių. jis man rods priklauso nuo žmogaus siekio, o ne nuo to, ką jis tiksliai veikia - užsiiminėja ninjutsu, aikido, dziudo ar pjausto fabrike karvių liežuvius, o gal net ir chuliganavoja.
bet aš neišsimiegojus, tai gal labai neteisi. kol kas nesuprantu
gerų tolesnių diskusijų, nebegadinsiu temos.
va, asia užtikrintai dvasingas. o ar dėl propaguojamo kovos meno, kelmas žino