Teisingai pastebėjote, kad tie europiečiai lietuviai užsiima europietišku ninjutsu. Nu tai kaip taip dabar taip nukrypt nuo ištakų - negyventi urvuose, ar šiaudiniuose nameliuose ir netgi išdrįsti naudotis ta velnio mašina - kompiuteriu? Begalinė nepagarba protėviams.
Jei jau taip domėjotės ninjutsu (manau, kad tai susiveda į kelių rusiškų knygų perskaitymą), tai turėtumėt pagalvot, kad jie vis tik savo metu turėjo visokius naujus ginklus, kuriais mokėjo naudotis geriau nei kiti, ne todėl, kad 10 metų sėdėjo medituodami ir laukdami dieviškojo bambos nimbo prašvitimo, o dėl to, kad tiesiog pastoviai mokėsi? Darė tai kas buvo jiems priimtina ir kas tiko TIEMS laikams. Šitie gi nindzės daro tai kas jiems atrodo gerai šiuo metu. Tik jau turėdami tikrus ir normalius mokytojus, o ne iš knygučių ar iš vidiakų su S.Kosugi, visai kitą laikmetį ir visai kitas galimybes. O mokytojai irgi gyvena realiu laiku.
Pasakymas - girdėjau, kad jie ten daro tik fizrūchą ir visiškai neužsiima dvasiniais dalykais ir kažkokia mistine bioenergetika - skamba kaip nuskriausto vaiko mykimas. Aš irgi daug ką girdžiu... Ir nemažai iš tokių, kurie kažką bandė lankyt prieš 10-15 metų ir paskui dėsto tiesas, nes tikrai daug žino... O va kaip pastatyt bloką ar spėt išsisukt, kad negaut į liulį, jau nebelabai, nes tobulino dvasinius dalykus bare ir dvasinio pertekliaus padariniai verčia pirkt vis didesnes kelnes... Netaikau niekam asmeniškai...
Man pavyzdžiui yra labai dvasinga, kai aš užsiiminėju tuom kuom man patinka. O vat ką tik atvažiavau iš stovyklos ir ten nuoširdžiai pasišnekėjom su mokytoju ir kitais. Ir manau, kad tai yra geriau, negu sėdėt urve ir laukt prašvitimo.
Ramiai tautiečiai - užsiiminėkit tuom kas jums patinka ir neskleiskit erezijų po visą svietą...
Nebent esat ligoniai ir lojimas ant kitų - jums teikia orgazminį pasitenkinimą.
Koks skirtumas kiek karate, aikido ar tas pats boksas nutolo nuo savo ištakų? Svarbu, kad yra entuziastų, kurie vienaip ar kitaip - domisi, treniruojasi, gerai leidžia laiką. Ir nesuka galvos dėl to, kad galbūt reikėtų pasitreniruot tupėt šikinyke, kad nudurt priešą, kaip rašoma "istorijose"...
Palikim protėvius drunyt ir eikim dar vieno velnio išmislo paragaut

P.s. O kas darosi pas skautus, tai per tiek metų tos istorijos taip išsikraipo, kad jau net nebeima juokas... Kad su kardais užpuola stovyklą...

Pats bandei slinkt su kardu ar kitais aksesuarais? Juokinga... Geriau jau su tanku atvažiuot ir visus ištaškyt.. Kam ta vėliava?
Mes su jais labai gerai sutariam ir tikrai nesipykstam. Taip kad atsipalaiduokit...