Man vis viena tik nereiketu kurt legendu, kaip sakiau dazniausia parametrai nei gereja nei blogeja. Paprasciau pasakius nereik malt s..o , o paiskinti apie grazia Hatsumio legenda (tas pats analogas su wingchun )
na jus chia ir privartet visi..
A) apie legendas... kokia konkrechiai legenda liechianti Hatsumi sense tave domina?
Zhmogus yra toks koks yra. Negirdejau apie ji nieko fantastishko, o tai ka machiau savo akimis, padare gilesni ispudi nei koks Koperfildas.
Kitas momentas, yra sena patarle, pasakyk man kas tavo draugai ir ash pasakysiu tau kas tu. Kai susipazhysti su daugybe zhmoniu ish viso pasaulio ir matai kad tai be galo faini ir subtilus zhmones, ir visi bendrauja su Hatsumi sense, supranti kad jame ira kazhkas daugiau negu danai, popieriai, sertifikatai, ir kokiu ten menu zhinovu pripazhinimai.. imho.
B) apie koryu ... shita...kolto vartojimo technika irgi neieina i tradiciniu koryu sarasha... bet nedaug kas gali jai prilygti efektyvumu sprendzhiant specifines problemas ( kartu su geru zhodzhiu ). Bijau kad ne viena NINJUTSU mokyklu ( jei jos ish tikruju ninjutsu ) nepateks i koryu sarasha butent del to kad nesilaiko kanonu, apribojimu, ir dejo viska ka gali skersai, ant pastangu taip apriboti savo galimybes.
Busiu nuobodus bet pasakysiu kuo ninjutsu yra tobulas ( ko neturi joks kitas kovos menas ).
A) Kiekvienas menas turi stipriu ir silpnu vietu. Ninjutsu neturi nei tu nei tu , kas sumoje duoda maksimalu rezultata. Ir gink die nesupraskit to tik fizineje plotmeje. Kiekvienas kovos stilius-mokykla-kryptis ir t.t daugumoje vertinami tik fiziniu parametru srityje..shiuo atveju mano patarimas nelyginkit zhalio su saldzhiu.
Savo Kovos-stiliaus-mokyklos apibrezhimo srityje jusu kovos priemoniu arsenalas VISADA bus mazhesnis nei Ninjutsu. To pakanka kad suvoktum galimybes, bent jau tiem kurie supranta kova kaip kova o ne kaip pimpaliuku lyginima pagal taisykles.
BET KURIS KOVOS MENAS TELPA NINJUTSU KAIP SUDETINE DALIS o atvirkshchiai deja ne. Ninjutsu nevarzhomas remu. Todel Ninjutsu ir yra Aukshchiau visu kovos menu

...ka visiem kitiem aishku labai sunku pripazhint. bet tai tik asmeniniu ambiciju problema.