AutoriusTema: Ninjutsu  (Skaityti 82903 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Ninjutsu
« Atsakyti #60 įjungtas: 2007 Bir 08, 18:23:02 pm »
Tai sustatom taškus ant i: man atrodo, kad ninjutsu geresnė, bet aš to pasakyti neturiu teisės?  :chmm: Čia jau iš karto provokacija, įžeidimas ir pan.?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #61 įjungtas: 2007 Bir 08, 18:54:32 pm »
Jei tu sakai, kad kažkoks stilius- geresnis už kitą, motyvuok. Ir motyvai turi būti paimti iš praktikos. Kitaip susilauksi neigiamos aplinkinių reakcijos ir pasipriešinimo. O, teiginiai- "man atrodo", "tai manau", neturint pakankamai žinių ir įrodymų- pilstymas iš tuščio į kiaurą
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #62 įjungtas: 2007 Bir 08, 23:44:27 pm »
skaitau skaitau ir vis atrodo, kad stripulis kazkur i lankas nuvaro... niekaip nesuprantu kodel... sorry.
jei ninjutsu geriausias, tai kodel pati juom neuzsiimi.
juo labiau nepritariu, kad ninjutsu taip galima iskelt is kitu. MAN dar neirode, kad jis geresnis uz kitus, kaip ir neirode kad jis blogesnis :) atsidavimo reikia visur ir visuose menuose, todel labai grubu yra teigti, kad kiti, nors ir atsiduodami savo menui simta proc, yra prastesni uz nindzes.
jokiu budu nesakau, kad ninjutsu yra blogai. asmeniskai pazistu kelis nindzes ir tikrai saunus vyriokai ir dar saunesni boicai, bet lygiai kaip ir pazistu boxininku, imtynininku, kudoku, karateku ir tt... ir visi jie ne ka prastesni kovotojai.
taip kad, man tie postai kazkaip vaikiskais pasirode ir tiek :) butu koks eilinis mazvaikis parases, gal ir praleisciau pro akis. bet dabar vel lendam i temas kieno bb ilgesnis :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #63 įjungtas: 2007 Bir 09, 01:42:32 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
  Tai, kad mum dar toli grazu iki tokio lygio, ar pats bandei kada taip padaryt  :D
Per traukinio langa tai neteko, o per autobuso (Ikaruso) tai teko kazkadatai evakuotis... Tipo, priciupo mane kadaise kontroliorshos dvi... Ir mazdaug pasake mokek bauda arba mes taves nepaleisime (stotele buvo galine ir autobuse be manes, vairuotojo bei kontrolieriu nieko nebuvo)! :director: Ash tada gi buvau ir jaunestis ir didesnis pochuistas... Pasakiau joms i tai, kad man pochui (kaip sake Zen, ish dainos zodziu neishmesi) atsidariau langa ir palikau savo "nusikaltimo vieta"... Kontrolieres, kazkuria prasme, irgi buvo suzavetos mano tokio "specnazishko" poelgio...
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #64 įjungtas: 2007 Bir 09, 03:13:20 am »
Per traukinio langa tai neteko, o per autobuso (Ikaruso) tai teko kazkadatai evakuotis... Tipo, priciupo mane kadaise kontroliorshos dvi... Ir mazdaug pasake mokek bauda arba mes taves nepaleisime (stotele buvo galine ir autobuse be manes, vairuotojo bei kontrolieriu nieko nebuvo)! :director: Ash tada gi buvau ir jaunestis ir didesnis pochuistas... Pasakiau joms i tai, kad man pochui (kaip sake Zen, ish dainos zodziu neishmesi) atsidariau langa ir palikau savo "nusikaltimo vieta"... Kontrolieres, kazkuria prasme, irgi buvo suzavetos mano tokio "specnazishko" poelgio...

Na, mano atveju, tai ėjau pro duris... Tiesa, nepastebėjau, kad vairuotojas jas jau buvo uždaręs, bet tai jau ne mano problema, manyčiau. O kad keli sliekai aplipo, irgi, sorry, susimastęs buvau... :-/ Bet, viskas gerai baigėsi :icon_bat:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #64 įjungtas: 2007 Bir 09, 03:13:20 am »

Yoi

• Svečias
« Atsakyti #65 įjungtas: 2007 Bir 09, 09:38:05 am »
Na, mano atveju, tai ėjau pro duris... Tiesa, nepastebėjau, kad vairuotojas jas jau buvo uždaręs, bet tai jau ne mano problema, manyčiau. O kad keli sliekai aplipo, irgi, sorry, susimastęs buvau... :-/ Bet, viskas gerai baigėsi :icon_bat:

:luztu:

Jei tu sakai, kad kažkoks stilius- geresnis už kitą, motyvuok. Ir motyvai turi būti paimti iš praktikos. Kitaip susilauksi neigiamos aplinkinių reakcijos ir pasipriešinimo. O, teiginiai- "man atrodo", "tai manau", neturint pakankamai žinių ir įrodymų- pilstymas iš tuščio į kiaurą

Visiškai sutinku  :alus:

Šiaip manau, kad ninjutsu yra toks kovos ir išgyvenimo menas, kurio kai kurių sudedamųjų dalių negalima atriboti ir išskirti kaip vien nindzių praktikos. Padariau išvadas tik iš teorinės patirties, tačiau manau, kad unikalus ninjutsu tuo, kad naudoja viską, nelabai ribodami, kas ninjutsu, o kas ne. Kalbant apie daugelį kitų kovos menų - jie labiau apriboti tradicijų. Tačiau būtent tradicijos pastarųjų kovos menų atstovams ir yra svarbiausia. Taigi kiekvienas renkasi pagal save. Be to, dauguma kovotojų šalia savo pasirinkto stiliaus naudoja ir kitas technikas, kad būtų universalesni. Taigi, manau, kad, kaip ir ciguno yra kiekvieno kovos meno aukštesnėj pakopoj, taip ir "nindziškumo" būtų galima atrasti, na, bet nepradėsiu čia filosofuot - pačiai atsibosta ilgus postus skaityt.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #66 įjungtas: 2007 Bir 09, 09:50:00 am »
Padariau išvadas tik iš teorinės patirties, tačiau manau, kad unikalus ninjutsu tuo, kad naudoja viską, nelabai ribodami, kas ninjutsu, o kas ne. Kalbant apie daugelį kitų kovos menų - jie labiau apriboti tradicijų.
Yoi - neužpyk, bet pasirašau po kiekvienu tavo žodžiu, ok?  :alus:
O gerb. Lonsui ir gerb. Raimiui į PM atsakau, kad toliau temos neteršt, nes norėjau TIK pasisakyt, kad man patinka ninjutsu.
O tiem, kurie mano, kad kažkas gali patikti tik pabandžius, sakau: man patinka jūra. Ar aš turiu ją išgerti, kad įrodyčiau, jog man ji tikrai patinka?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Yoi

• Svečias
« Atsakyti #67 įjungtas: 2007 Bir 09, 10:05:23 am »
O tiem, kurie mano, kad kažkas gali patikti tik pabandžius, sakau: man patinka jūra. Ar aš turiu ją išgerti, kad įrodyčiau, jog man ji tikrai patinka?

Nereali mintis, reiks prisiminti  :geria:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #68 įjungtas: 2007 Bir 09, 12:10:15 pm »
Per PM susirašinėjant su gerb. moderatoriais, man paaiškėjo, kad buvau kapitaliai neteisingai suprasta, ir mano frazės apaugo visokiausiomis variacijomis, kurių nė galvoj neturėjau  :oho:. Todėl šį bei tą paaiškinu, kažkiek su humoru, ir pabrėždama svarbius dalykus:
Esu pagal charakterį "žulikavota", "fair play" niekada nebuvo mano stiprioji pusė, man geriau duok pamanipuliuot, pasakyt vienaip, padaryt kitaip - nežinau, kiek jum tas matosi. Būtent todėl MAN šiek tiek juokais pasirodė, kad ninjutsu MAN labai tiktų - jei dabar supyksit, kad įžeidžiu šventą nindzių atminimą, patariu pasiskaityt Zen straipsnį apie kovos taktikas.
O rimčiau pasirodė, kad tiktų DAUGELIUI po vieno iš nindzės frazių, kad "dabar aš darau ne taip, kaip reikia, o taip, kaip veikia". Aš surimavau, jis ko gero taip gražiai nepasakė... Bet tai tam tikra prasme atspindi ninjutsu esmę.
Ir būtent to man ilgai trūko tradiciniame karate bei fudokan karate. Bet: dabar nebetrūksta. Dabar ir mes darom taip, kaip veikia, o ne taip, kaip reikia.
Tik: ninjutsu taip darė nuo pat pradžių, o mums dar reikės iš esmės persilaužti, nes kai ilgą laiką galopu šuoliuoji viena kryptim, sunku perlaužt smegeninę ir eit kita.
Ir dar: kaip suk, taip nesuk, pas mus nėra parterio - jei kalbėt suabsoliutinus, tai palyginus su ninjutsu yra didelis trūkumas, be to, niekas nemokina veikti priešininką psichologinėmis gudrybėmis - tai vėl trūkumas, būtent dėl to ninjutsu iškėliau aukščiau už tradicinį karate toje nelemtoje žinutėje.
Jei norėjot, kad iškelčiau kokią kitą šaką - pasakykit, kur dar mokinama veikti psichologiškai, (beje, NE MOKINAMA - nes aš nežinau, kaip ir ko mokinama Lietuvoje, žr. žemiau, o TURĖTŲ BŪTI MOKINAMA PAGAL STILIAUS IDĖJĄ). Visos kitos šakos man atrodo lygiavertės tradiciniam karate, nes skirtumai tik fizinėje technikoje, ir čia jau kiekvienas renkasi tai, kas jam arčiau širdies ir charakterio. Kam rūpi  parteris, kam smūgiai, kam bėgimas...
Bet kas svarbiausia: aš visiškai nežinau, kaip treniruoja Zen, Asia ir visi kiti Lietuvoje, ir čia Raimis buvo teisus, kad aš neturiu praktikos ir sakyti neturiu teisės. Tačiau man patinka ninjutsu idėja - mintis panaudoti viską, kas po ranka, kas galvoje ir t. t., o ne tik išmoktus pratimus, ir greitai reaguoti į besikeičiančią situaciją, negalvojant, ar taip mokė patriarchai...  Galimas daiktas, kad nindzės Lietuvoj to visiškai neįgyvendina, o užsiima bile kuo, ne stebuklais, ir t. t. Galimas daiktas, kad ir įgyvendina, ir įgyvendina dar daugiau. O iš kur man žinoti? Apie tai aš, man regis, ir nekalbėjau, gal tik vienoj vietoj užsiminiau, kad abejoju, ar Lietuvos nindzės yra diversantai - gal tai ir sukėlė neteisingas interpretacijas tema, kad giriu būtent Lietuvos nindziutsu, jo neišbandžiusi.
Nu, kas kam dar neaišku? Prašau į PM, baigiu normalią temą sugadint. Nuo šiol prižadu spontaniškai nerašyti nieko, visada tik logiškai, racionaliai blyn ir pagalvodama, kas kam kur kaip susišvies, susivaidens ir susirodys...

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #69 įjungtas: 2007 Bir 10, 11:02:16 am »

o kam tau gert ja? :oho: tu ibrist pamegink pirma :D
beto, kaip galima sakyti kad juroj smagiau madytis nei ezere, jei nei vienam nesi maudziusis?
jei taves nesupranta, reiskia yra problemu su minciu destymu.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #69 įjungtas: 2007 Bir 10, 11:02:16 am »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #70 įjungtas: 2007 Bir 10, 11:34:14 am »
kad kazkiek ivertinti Sokrato didybe, butinai reikia paciam gyventi statineje?..  :-/
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #71 įjungtas: 2007 Bir 10, 11:45:55 am »
kad kazkiek ivertinti Sokrato didybe, butinai reikia paciam gyventi statineje?..  :-/

apie ka tema? :A galim visa diena rinkti metaforas ir palyginimus, kas is to?!!!  :punch:
reikia but bent susipazinus su tuom ka jis snekejo, kad ji iskelt auksciau uz kitus, o ne pasiklausyt gandu, kaip ir apie ka jis snekejo.
viskas, as pasakiau savo nuomone, daugiau nesivelsiu i tokias vaikiskas avantiuras :) tema apie ninjutsu :)

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #72 įjungtas: 2007 Bir 10, 11:48:24 am »

Diogeno, kolega :) , bet iš esmės palyginimas geras  :clap:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #73 įjungtas: 2007 Bir 10, 13:21:40 pm »
perskaiciau visa tema. Asia  :respect: Zen  :respect: Skeptikas  :respect: Raimis :respect:

galim visa diena rinkti metaforas ir palyginimus, kas is to?!!!  :punch:

nugi visiskai nieko - juk cia ji siaip sau parasyta :skaityk: ir kitaip buti negali

reikia but bent susipazinus su tuom ka jis snekejo, kad ji iskelt auksciau uz kitus, o ne pasiklausyt gandu, kaip ir apie ka jis snekejo.

kur taip parasyta? :oho: Zmogus be to pats pasake, kad nepraktikavo ir nezino, bet stai vat tokia nuomone. Jos negalima turet?

cia jau gerbiamiems skaitytojams spresti, skaitytis su ja, ar ne. Bet jei visi kalbetu tik apie tai, ka zino, pasaulyje butu tylu

viskas, as pasakiau savo nuomone, daugiau nesivelsiu i tokias vaikiskas avantiuras :)

i vaikiskas avantiuras, is tiesu, geriau nesivelt. O kur jos yra?

tema apie ninjutsu :)

taip, tema butent, apie ninjutsu. Ir apie tai, kuo jis geras, kuo ne, kuo blogesnis, ir kuo geresnis uz kitus. Prasymas pagristi savo vertinima yra logiskas. Pagrindimo sulaukem. Prasymo pagristi savo priestaravima, nebuvo. Ir konstruktyvaus kontrpagrindimo irgi. Neigti lengva, ypac pasiremus "didesniu... stazu"

juk tam tikras aspektais, kad ir subjektyviai, galima lyginti. Jeigu visi skirtingi ir vienas neturi jokiu pranasumu nei vienu aspektu, tai koks "tolkas" tada egzistuoti skirtingiems stiliams? Pakaktu vieno.. Bet ne, ziurek yra, gyvuoja, reiskia kazkokioje nisoje tas pranasumas yra

aisku, kad "Pavasario peizaze nera blogesniu ar geresniu medziu. Tiesiog vienu sakos ilgesnes, kitu trumpesnes" - Zen patarle
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #74 įjungtas: 2007 Bir 10, 13:24:55 pm »
Zen patarle

:bijo:

cia netycinis sutapimas  :oops: be abejo, turejau omenyje Dzen budizma  :rolleyes:

« Atsakyti #74 įjungtas: 2007 Bir 10, 13:24:55 pm »