na manau baime nera blogas dalykas, dazna karta ji mus gelbsti nuo visokiu kvailysciu kuriu nepadarom tik todel, kad bijom

As pvz nesoku is 3 auksto nes baisu
Bet baime neturetu but nekontroliuojama, negerai kai ji sukausto taip, kad sunku judeti, mastyti...
Bet vienas budas kaip galima kovot su ja, tai daryti to ko bijai ( cia as nekalbu apie uzsiemimus kurie gali padaryt rimta zala sveikatai). Konkreciai kovoje jei kalba apie ringa tai baimes nesu patyres, man visada budavo daugiau idomu negu baisu

Bet gatveje pastebejau toki dalyka, kad man baisu buna iki to momento kol nepareina pirmas smugis, o paskui nebera kada bijot, kai supranti, kad nebeisvengsi to ko bijojai tai ir baimes nebelieka.
Dar yra baime paciam pradet kova arba trenkt pirma smugi, net kai matai jog situcija "vixodit iz pod kontroli", pradeda i galva lyst visokios abejones, bet tada tiesiog suemi save i rankas, atmeti visas abejones ir trenki, velgi po pirmo smugio beimes nebelieka.
Isties manau nebijo tik nesveikas arba tas zmogus kuris eina kazka must su mine draugu, tada visi pasiduoda bendrai bandos nuoaikai ir baimes barjero nebelieka arba jis tiesiog tek sumazeja, kad ji perzengt nebereikia tiek valios pastangu.
Pamenu is mokyklos laiku, chebryte kurie budavo "kieti" ir daznai kabinedavos, provokuodavo bei tyciodavosi is kitu mokiniu grupemis, tai sutikus toki "kietuoli" viena einanti gatve, jis ne tik, kad akiu nepakeldavo, o budavo, kad ir i kita gatves puse pereidavo

Siaip man asmeniskai visada prieskovine baime padeda iveik isitikinimas, kad as esu teisus konkrecioj situacijoj, tada tampa niekas nebesvarbu... nors tai nera labai geras pavizdys, kadangi veda prie krastutinumu...
Karta pauglystej, gal 14 metu buvau, vijaus du chuliganus su tusciu sampano buteliu rankoje, uz tai, kad jie ateme is manes 20 lt, gerai, kad nepavijau...
Buciau prisidares sau problemu del 20 lt...