AutoriusTema: Baime kovoje  (Skaityti 133068 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Baime kovoje
« Atsakyti #615 įjungtas: 2012 Lap 11, 00:08:41 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Tame yra racijos, ypač dėl tempo. Skubotas smūgis dar nereiškia geras smūgis. Bet kaip Arimanas rašė, kad žmogus galėtų apie tai spręsti, turėtų kažką išmanyti.
Kažkada buvau tokioje situacijoje, kai buvau naujokas, po to vėl buvau, kai susidurdavau su naujokais.

Apsaugos...  :chmm:... jos arba nepadeda, arba iškreipia kovą.
na, merginoms reikalingi ir šalmai, ir krūtinės apsaugos. jų ir psichologija, ir fiziologija skiriasi. pats tai per trenirutes praktikuoju tokias sparingų formas: be apsaugų, ribotu kontaktu, beveik be taisyklių. Tada su šalmais, bet be pirštinių. Tada su pirštinėm, bet be šalmų, su parterio elementasi, bet jau su griežtesnėm taisyklėm. Tada su šalmais ir su pirštinėm, kad jau pilnai išsiliet. Tas dėl apsaugų. Nereik prie jų prisirišt, skant.
Kas dėl įtampos- reik tiesiog kovot, kovot, kovot... Jokio kito būdo nežinau. O dėl agresyvios pozos sparingo metu, tai juk ir yra sparingo dalis. Agresyvus kovos vedimas, pasyvus-provokuojantis, nervus tampantis ar dar koks kitoks. Bet tai nereiškia, kad ir po sparingo tu taip su partneriu elgsies, ar namo perėjęs, su mama. Jeigu žmogus išsineša pernelyg daug sparingo į gyvenimą iš salės, tai jam ne sparinguotis reik, o niervus pasitikrint. ( o šiaip tam dalykui sutvarkyt naudojama meditacija po sparingo, kvėpavimo pratimai visokie ir šiaip nuoširdus bendravimas grupės viduje). :friends:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2007
  • Žinutės: 780
  • Amžius: 34
  • Lytis: Moteris
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Protą eikit treniruoti...
« Atsakyti #616 įjungtas: 2012 Lap 11, 00:26:55 am »
Tame yra racijos, ypač dėl tempo. Skubotas smūgis dar nereiškia geras smūgis. Bet kaip Arimanas rašė, kad žmogus galėtų apie tai spręsti, turėtų kažką išmanyti.
Kažkada buvau tokioje situacijoje, kai buvau naujokas, po to vėl buvau, kai susidurdavau su naujokais.

Taip sutinku, kad nebūtinai greitas smūgis yra geras, bet jei aš darau lėtą ir taisyklingą tai tikrai nepataikau. Sakot geriau stengtis lėčiau ir taisyklingiau?  :chmm: Bent jau man tada pradingsta kovinė dvasia  :-( nes praleidžiu daug nemalonių smūgių ir pati nieko nepataikau. O kai nusiteikiu aktyviau, priešininkas dažniau nesuspėja apsiginti. Matyt kažkokį aukso vidurį reikia atrasti tarp greičio ir taisyklingumo bei tikslumo, bet man kaip pradedančiajai tai labai sunku kol kas...
vincent, qui se vincent – nugalės tas, kuris save nugalės.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #617 įjungtas: 2012 Lap 11, 00:35:52 am »
Taip sutinku, kad nebūtinai greitas smūgis yra geras, bet jei aš darau lėtą ir taisyklingą tai tikrai nepataikau. Sakot geriau stengtis lėčiau ir taisyklingiau?  :chmm: Bent jau man tada pradingsta kovinė dvasia  :-( nes praleidžiu daug nemalonių smūgių ir pati nieko nepataikau. O kai nusiteikiu aktyviau, priešininkas dažniau nesuspėja apsiginti. Matyt kažkokį aukso vidurį reikia atrasti tarp greičio ir taisyklingumo bei tikslumo, bet man kaip pradedančiajai tai labai sunku kol kas...
Tikslumas ir greitis yra svarbu. O jeigu priešininkas yra parinktas lygiavertis ir tavo užduotis yra paprastas sparingas, o ne pedagoginis darbas su žaliu naujoku, tai nereik specialiai savęs lėtint. Nes ir partneris įpranta su flegma dirbt, ir pas tave netikę įpročiai veistis ima. Jau vieną turiu nugrybavusį tokį, kur vietoj to, kad smūgiuot, anas rodo, kaip gražiai koją gali iškelt...
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #618 įjungtas: 2012 Lap 11, 15:38:11 pm »

Tai ten pas jus sparingas buvo ar laisva kova? Sparingas tai labai artima kovai ringe. Lupiesi beveik pilna jėga. Laisva kova kovoji lengvai, greitis gan didelis, smūgiai saugantys priešininką. Laisvose kovose ir bandai atidirbt tai, ką mokinotės treniruočių metu.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #619 įjungtas: 2012 Lap 11, 16:40:51 pm »
Sakyčiau jei yra šalmas, krūtinės apsauga, kojų apsauga ir pirštinės tai sparingas turbūt? Kai laisva kova vyksta be apsaugų tai labai saugom bent jau mes merginos tai smūgius tokiu atveju tik delnais darom, aišku jei per daug įsijaučiam tai kartais tempą pagreitinam ir netyčia kepštelnam stipriau, aišku nemalonu būna...bet bent jau Arimano grupėje tai dėl to niekada nesusipykom, netgi dažniau būna, kad labiau pergyvena ta kuri pataikė nei ta kuri gavo  :angel:. O čia buvo sparingas papildomoje treniruotėje kur susirenka visokie random žmonės iš kitų grupių. Teisingai mums per treniruotę sakė, kad verta nueiti su kitais žmonėmis ne tik iš savo grupės pabandyti. Savo grupėje visus pažįsti žinai kad dauguma draugiškai nusiteikę žinai kaip į tave reaguos, tiesiog šiltnamis. O vat nuėjus į ten kur nepažįstami pasirodo ne tik, kad baisiau kovoti, nes nežinai ko tikėtis bet ir psichologinė įtampa gali atsirasti , kai tavęs nepažįsta ir ne taip supranta arba šiaip sutinki ne visai malonių žmonių...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #619 įjungtas: 2012 Lap 11, 16:40:51 pm »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #620 įjungtas: 2012 Lap 11, 17:30:21 pm »
Nu tai jei tai sparingas, tai ko gi ten ne taip suprast???? Arba tau, arba tu.  Nepergyvenk ir kovok. Manau, jei jau būsi per "žiauri", tave treneriai sustabdys  :bijo: :bijo: :bijo:
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs NiceGirl

• 1 kyu
  • *
  • Duok durniui iš kelio.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #621 įjungtas: 2012 Lap 11, 18:31:44 pm »
Na ta mergina man aiškiai pasakė kad jai daug labiau patinka sparinguotis su kažkokia savo drauge kuri tai daro atsipalaidavusi ir ne taip stipriai. Tai man lieka kelios išeitys jeigu dar su ja teks kovoti arba a) tai daryti labai lengvai kaip ji ir  nori arba b) pasakyti kad tokia yra sparingo esmė ir jeigu ji nenori normaliai tegul eina su kuom nors kitu švelniai pasitapšnoti arba c) nepaisant jos norų normaliai sparinnguotis, bet tada iš tiesų būsiu žiauri, nes kažką darysiu prieš jos norą... aš to labai nenoriu, o jei pasakysiu, kad gal eik su kuom nors kitu tai pasirodysiu pasikėlusi, o jei nusileisiu ir darysiu švelniai, tai man nebus jokios naudos iš treniruotės...
O kaip vat įdomu kitiems būna kai tenka kovoti rimtai (sparingas, ringe ir t.t)  prieš naujoką kuris bijo prašo pasigailėti arba supyksta gavęs smūgį kaip su tokiais elgiatės?
 Aišku aš įtariu, kad gal tarp vaikinų retai tokių būna, čia gal tarp merginų dažniau pasitaiko tokių mąstančių, kad ji mergina ir jos skriausti negalima ir visi ir visos turi jos pasigailėti ir šiaip, kad viską reikia daryti švelniai ir atsipalaidavus. Man tai kaip tik patinka sparingai su kovingai nusiteikusiomis merginom, nes pagaliau ne tik pati galiu stipriai ir aktyviai pulti bet ir tiek pat gauti ir pamatyti ko iš tikro išmokau....

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #622 įjungtas: 2012 Lap 11, 19:31:17 pm »
Tai ten pas jus sparingas buvo ar laisva kova? Sparingas tai labai artima kovai ringe. Lupiesi beveik pilna jėga. Laisva kova kovoji lengvai, greitis gan didelis, smūgiai saugantys priešininką. Laisvose kovose ir bandai atidirbt tai, ką mokinotės treniruočių metu.

o kaip tu čia naujai sudėliojai sparingo ir iš WT laisvos kovos apibrėžimus? Va, wikipedijoj žmonės supranta kitaip nei tu ir pasisako truputį kitaip Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
arba rusiškas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti.
Trumpiau tariant sparinge svarbiausios taisyklės ir mokomasis pobūdis. T.y. ką mokaisi ir kokių tikslų sieki apsprendžia nustatomus greičio ir jėgos lygius. O virš to jau kova. Nes jei yra laisva kova, tai kas tada nelaisva kova?

O kas dėl NiceGirl problemos tai mano nuomone užsidėje apsaugas negali daryti didesnės kiaulystės partneriui/ei, nei kovoti ne pilna jėga ar greičiu. Nes tada atsiranda iliuzijų vystymosi tikimybė ("aš apsiginu, aš geras kovotojas", kai iš tiesų....). Draugauti reikia iki ir po sparingo. O per jį rodyti tinkmą kiekį agresijos. Bet kaip suprantu, savo WT tu jau turėjai praeiti  klaidingą kelią. Jei sparingo partneris nesupranta jo tikslų, reikia paaiškinti, jei tas neveikia- keisti sparingo partnerį.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #623 įjungtas: 2012 Lap 11, 21:53:55 pm »
Na ta mergina man aiškiai pasakė kad jai daug labiau patinka sparinguotis su kažkokia savo drauge kuri tai daro atsipalaidavusi ir ne taip stipriai. Tai man lieka kelios išeitys jeigu dar su ja teks kovoti arba a) tai daryti labai lengvai kaip ji ir  nori arba b) pasakyti kad tokia yra sparingo esmė ir jeigu ji nenori normaliai tegul eina su kuom nors kitu švelniai pasitapšnoti arba c) nepaisant jos norų normaliai sparinnguotis, bet tada iš tiesų būsiu žiauri, nes kažką darysiu prieš jos norą... aš to labai nenoriu, o jei pasakysiu, kad gal eik su kuom nors kitu tai pasirodysiu pasikėlusi, o jei nusileisiu ir darysiu švelniai, tai man nebus jokios naudos iš treniruotės...

shachas ir matas. tau nera variantu.  :help:

:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #624 įjungtas: 2012 Lap 11, 22:11:19 pm »
Apibendrindamas galiu pasakyt, kad čia yra sprendžiama neegzistuojanti problema, arba tiesiog moteriškos intrigos. Sparingas yra sparingas, pastabas Nice Girl gavo iš dar labiau nepatyrusio ir gana arogantiško žmogaus. Blogai, jei partneris tyčia pažeidinėja nustatytas taisykles, atlieka draudžiamus traumuojančius veiksmus, keikiasi, grasina, įžeidinėja ir t.t. Tai yra vaikiškas, neetiškas elgesys. O jei partneris tavo požiūriu tiesiog yra perdaug įsitempęs ar perdaug atsipalaidavęs... Na, esu gerų smūgių praleidęs ir nuo tokių, ir nuo anų.
O su ta mergina nereikia veltis į intrigas. Bendrauji mandagiai, į asmeniškumus nelendi.
Carlos Castaneda

« Atsakyti #624 įjungtas: 2012 Lap 11, 22:11:19 pm »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #625 įjungtas: 2012 Lap 12, 01:50:09 am »
Apibendrindamas galiu pasakyt, kad čia yra sprendžiama neegzistuojanti problema, arba tiesiog moteriškos intrigos. Sparingas yra sparingas, pastabas Nice Girl gavo iš dar labiau nepatyrusio ir gana arogantiško žmogaus. Blogai, jei partneris tyčia pažeidinėja nustatytas taisykles, atlieka draudžiamus traumuojančius veiksmus, keikiasi, grasina, įžeidinėja ir t.t. Tai yra vaikiškas, neetiškas elgesys. O jei partneris tavo požiūriu tiesiog yra perdaug įsitempęs ar perdaug atsipalaidavęs... Na, esu gerų smūgių praleidęs ir nuo tokių, ir nuo anų.
O su ta mergina nereikia veltis į intrigas. Bendrauji mandagiai, į asmeniškumus nelendi.

viena karta man taip buvo. labai labai seniai. sparingo partnioras eme gan stipriai must mane, taipppat ir i veida  :kraujas: su pirstinem, bet vistiek nebuvo malonu. naturaliai ir as prisitaikiau prie aplinkybiu t.y. jeigu treneruociu draugas musa stipriau tai ir as musu atitinkamai. taip netgi idomiau, kazkiek realiau gaunasi. bet kai anas praleido stipresni smugi i veida, kas jam aisku nebuvo malonu, tai ciuvakas tiesiog pasiuto  :oho: eme garsiai keiktis, puole kai zveris be technikos betkaip is visu jegu mane dauzyt ignoruodamas betkokia ginyba ir rekdamas, kad as py***as, dar man spyre i kiausinius (gerai, kad nepataike) ir jam putos ejo ish burnos. tai buvo labai seniai ir as tada buvau dar visai lochas tai gavau nuo jo geru bankiu ir tada treneris ji vos suvalde, pagulde ant zemes, prispaude, o tas keikesi kaip nesveikas, draskesi visaip, grasino susidoroti su manimi. liko man baisi trauma po to ivykio. o dar buvau visai snarglys, gal kokiu 12 metu. daugiau i treneruotes jis nebeatejo po to ivykio, kalbama kad ji pagulde i psichuske 3 savaitem. nu jis ir siaip mokykloj buvo toks adaptuotas, gyveno pas senelius, nes jo tevas sedejo, o motina pasikore.  :bijo: :bijo: :bijo: kartais tie sparingai gali ishsirutulioti i protu nesuvokiamus ivykius. (taipkad buk atsargi NiceGirl)
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #626 įjungtas: 2012 Lap 12, 02:38:33 am »

O tu buvai su plaukais? :) :)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #627 įjungtas: 2012 Lap 12, 06:18:32 am »
O tu buvai su plaukais? :) :)
a raunies?  :icon_bat: ...... visai baimę vilniofski prarado  :lauzo:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #628 įjungtas: 2012 Lap 12, 06:43:04 am »
Skubotas ir Greitas, ne viena ir tas pats.  :ne:

Sunku kažkaip aiškinti virtualiai, netaikau asmeniškai. Skubotas veiksmas, tai neparuoštas, silpnas, nekordinuotas, netikslus.... Dažnai kovotojai šitaip "sutaupo", o viską kompensuoja pridėdami papildomų pastangų ar bandydami prakišti "čeres nemagu". Geras veiksmas bus ir greitas, ir stiprus, ir tikslus. Kainuos perpus mažiau ir bus kontroliuojamas adekvačiai pagal priešininką.

Viską dažnai lemia didelė įtampa (adrenalinas), kurią sukelia ir baimė kovoje. Beje perdidelis nuožmumas irgi yra savotiškai maskuojama baimė.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #629 įjungtas: 2012 Lap 12, 08:07:34 am »
o kaip tu čia naujai sudėliojai sparingo ir iš WT laisvos kovos apibrėžimus? Va, wikipedijoj žmonės supranta kitaip nei tu ir pasisako truputį kitaip Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
arba rusiškas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti.
Trumpiau tariant sparinge svarbiausios taisyklės ir mokomasis pobūdis. T.y. ką mokaisi ir kokių tikslų sieki apsprendžia nustatomus greičio ir jėgos lygius. O virš to jau kova. Nes jei yra laisva kova, tai kas tada nelaisva kova?
WT čia ne prie ko, čia iš bokso trenerio apibrėžimas, kurį persakiau ir kuriam pritariu. O ir įvedus į jutiūbę sparing, dažniausiai rodo artimas varžyboms kovas...

« Atsakyti #629 įjungtas: 2012 Lap 12, 08:07:34 am »