Pagrindines diskusijos > Savigyna
Baime kovoje
coffeedrinker:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiApibendrindamas galiu pasakyt, kad čia yra sprendžiama neegzistuojanti problema, arba tiesiog moteriškos intrigos. Sparingas yra sparingas, pastabas Nice Girl gavo iš dar labiau nepatyrusio ir gana arogantiško žmogaus. Blogai, jei partneris tyčia pažeidinėja nustatytas taisykles, atlieka draudžiamus traumuojančius veiksmus, keikiasi, grasina, įžeidinėja ir t.t. Tai yra vaikiškas, neetiškas elgesys. O jei partneris tavo požiūriu tiesiog yra perdaug įsitempęs ar perdaug atsipalaidavęs... Na, esu gerų smūgių praleidęs ir nuo tokių, ir nuo anų.
O su ta mergina nereikia veltis į intrigas. Bendrauji mandagiai, į asmeniškumus nelendi.
--- Baigti citatą ---
viena karta man taip buvo. labai labai seniai. sparingo partnioras eme gan stipriai must mane, taipppat ir i veida :kraujas: su pirstinem, bet vistiek nebuvo malonu. naturaliai ir as prisitaikiau prie aplinkybiu t.y. jeigu treneruociu draugas musa stipriau tai ir as musu atitinkamai. taip netgi idomiau, kazkiek realiau gaunasi. bet kai anas praleido stipresni smugi i veida, kas jam aisku nebuvo malonu, tai ciuvakas tiesiog pasiuto :oho: eme garsiai keiktis, puole kai zveris be technikos betkaip is visu jegu mane dauzyt ignoruodamas betkokia ginyba ir rekdamas, kad as py***as, dar man spyre i kiausinius (gerai, kad nepataike) ir jam putos ejo ish burnos. tai buvo labai seniai ir as tada buvau dar visai lochas tai gavau nuo jo geru bankiu ir tada treneris ji vos suvalde, pagulde ant zemes, prispaude, o tas keikesi kaip nesveikas, draskesi visaip, grasino susidoroti su manimi. liko man baisi trauma po to ivykio. o dar buvau visai snarglys, gal kokiu 12 metu. daugiau i treneruotes jis nebeatejo po to ivykio, kalbama kad ji pagulde i psichuske 3 savaitem. nu jis ir siaip mokykloj buvo toks adaptuotas, gyveno pas senelius, nes jo tevas sedejo, o motina pasikore. :bijo: :bijo: :bijo: kartais tie sparingai gali ishsirutulioti i protu nesuvokiamus ivykius. (taipkad buk atsargi NiceGirl)
Asia:
Registruotis arba PrisijungtiTame yra racijos, ypač dėl tempo. Skubotas smūgis dar nereiškia geras smūgis. Bet kaip Arimanas rašė, kad žmogus galėtų apie tai spręsti, turėtų kažką išmanyti.
Kažkada buvau tokioje situacijoje, kai buvau naujokas, po to vėl buvau, kai susidurdavau su naujokais.
Apsaugos... :chmm:... jos arba nepadeda, arba iškreipia kovą.
--- Baigti citatą ---
O tu buvai su plaukais? :) :)
dziudoka:
Registruotis arba PrisijungtiO tu buvai su plaukais? :) :)
--- Baigti citatą ---
a raunies? :icon_bat: ...... visai baimę vilniofski prarado :lauzo:
dziudoka:
Registruotis arba Prisijungti Taip sutinku, kad nebūtinai greitas smūgis yra geras, bet jei aš darau lėtą ir taisyklingą tai tikrai nepataikau. Sakot geriau stengtis lėčiau ir taisyklingiau? :chmm: Bent jau man tada pradingsta kovinė dvasia :-( nes praleidžiu daug nemalonių smūgių ir pati nieko nepataikau. O kai nusiteikiu aktyviau, priešininkas dažniau nesuspėja apsiginti. Matyt kažkokį aukso vidurį reikia atrasti tarp greičio ir taisyklingumo bei tikslumo, bet man kaip pradedančiajai tai labai sunku kol kas...
--- Baigti citatą ---
Skubotas ir Greitas, ne viena ir tas pats. :ne:
Sunku kažkaip aiškinti virtualiai, netaikau asmeniškai. Skubotas veiksmas, tai neparuoštas, silpnas, nekordinuotas, netikslus.... Dažnai kovotojai šitaip "sutaupo", o viską kompensuoja pridėdami papildomų pastangų ar bandydami prakišti "čeres nemagu". Geras veiksmas bus ir greitas, ir stiprus, ir tikslus. Kainuos perpus mažiau ir bus kontroliuojamas adekvačiai pagal priešininką.
Viską dažnai lemia didelė įtampa (adrenalinas), kurią sukelia ir baimė kovoje. Beje perdidelis nuožmumas irgi yra savotiškai maskuojama baimė.
EzysGazuotas:
Registruotis arba Prisijungtio kaip tu čia naujai sudėliojai sparingo ir iš WT laisvos kovos apibrėžimus? Va, wikipedijoj žmonės supranta kitaip nei tu ir pasisako truputį kitaip Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti
arba rusiškas Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti.
Trumpiau tariant sparinge svarbiausios taisyklės ir mokomasis pobūdis. T.y. ką mokaisi ir kokių tikslų sieki apsprendžia nustatomus greičio ir jėgos lygius. O virš to jau kova. Nes jei yra laisva kova, tai kas tada nelaisva kova?
--- Baigti citatą ---
WT čia ne prie ko, čia iš bokso trenerio apibrėžimas, kurį persakiau ir kuriam pritariu. O ir įvedus į jutiūbę sparing, dažniausiai rodo artimas varžyboms kovas...
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją