Mano trumpa istorija apie Lietuviskaja savigyna

Mazadug pries 8 metus kokias 2000m, budamas dar LKKA studentu, nusprendziau paivairinti uzknisancios, vienodos ir monotoniskos savo specialybes bokso treniruotes. Ieskojau kokio idomaus klubo, kur gal ir kojytem duotu paspardyti ir gal paimtyniauti savo malonumui.
Radau netycia "Noriu" skelbimo laikrastyje toki skelbia:
Lietuviskoji kovine savigyna - KOVAS, na ir treniruociu laika, bei adresa kur vyskas vyksta jai neklystu tai tvirtoves alejoje tame politechnikume (cia Kaune). Nuejau, kazkoks vaikinas tokioje keistoje bet idomioje sporto saleje, kur buvo ivairaus amziaus jaunimo liepe palaukti trenerio.
Priejo kazkoks mazas usuotas dziadza ir sako: Ko norite?
Atsakau: Noreciau pas jus lankyti, nes nauja, idomu, neiprastas pavadinimas.
O dziadzia man: Ne as cia tokiu nepriemu (ir cia visiskai nesupratau, nei as buvau kazkaip issaukinaciai apsirenges, nei ten keistai atrodziau, nei kulturos ir pagarbos trukumo gi nerodziau).
As tesiu, nes paslaptim ir intriga kvepejo: O tai gal visgi laistumete pone lankyti?
Dziadzai: Ne ne, tikrai ne, cia ne tau ne vieta.
As: O treniruote bent paziureti galiu?
Dziadzia: Ne ne ne..... (ir nuejo sau, palikdamas mane visiskai pasimetusi ir nesuprantanti, kas vyksta

).
Isejau taip ir nesupratau, kas cia per kvailys, jai nepriema nauju nariu i savo kluba ir taip nepagarbiai elgiasi su zmogum. Jau gal nesakysiu koks daiktas jam tinkamas ir i kuria vieta

Lankiau sporto klubus Lenkijoje ir Lietuvoje ir turejau ivairu treneriu, o kadangi lankiau ir karate, kickboksa, niatnam, boksa, aikido, ju jitsu, kungfu tai tikrai daug skirtingu zmoniu buvo su skirtingais charakterias ir treniruociu metodika, bet nei vienas is ju su manim nesielge nemandagiai, nei vienas nepasake blogo zodzio be reikalo, kiekvienas tik atejus kviete, aiskino apie ta stiliu, ir laisdavo stebeti treniruote.
Pats vesdamas treniruotes irgi mandagiai elgiausi ir su naujokais ir su svetimais(klubas buvo uzdaras, su tam tikru treniruociu tikslu, tik draugams ir juar mano pazystamiems), bet as graziai aiskinau zmogui, kad priimti negaliu, kad cia tik saviems, nes cia nelegalu ir bijau, kad man tai liudnai baigsis jai jis smarkiai nukentes ar susizalos

, kad tiesiog senais draugais ar patikimais pazysatamais pasitikiu, nes jie manes nepakys, o svetimais ne.