Aš tai naktį sau svarstaliojau...
Kokia turi būti situacija, kad žmogus su peiliu atsidurtų tokioje padėtyje prieš žmogų be peilio, kaip kad tuose, pvz., koi karate demonstraciniuose filmukuose, t. y., tarsi gatvės muštynėse.
Žvelgiant iš žmogaus su peiliu pozicijos. Kokio velnio jam pademonstruoti, kad jis turi peilį, ir imti liuoksėti, bandant įdurti?
Jei jis užpuolikas, ir nori žudyti, tai jau kaip minėta, jis išvis pasirinks tą žmogų kokioje minioje ir papjaus ir prasmegs, arba kur nors tuščioj vietoj apsimes paprastu praeiviu, netyčia užkliudys ir vėlgi papjaus, galima pvz. eiti priešais, sustoti, apsimesti, kad batraiščius rišiesi, papjaut sausgysles ir zariezat' sovsem... Taigi jis neatsidurs toje demonstracinėje pozicijoje, ir savigyna nuo peilio - čia nulis sveikų. Galima tik viltis, kad žmogus tuščioje gatvėje supras priešais einančio kėslus, ir dės į kojas.
Jei jis užpuolikas, ir nori tavo daiktų, merginos garbės ar pan., tai jis matyt puls tuščioje erdvėje, be liudininkų. Tai kas jam trukdo iškart priėjus dėt tą peilį prie kaklo, grūst į šoną ir reikalaut atiduot daiktus, pasimylėt, etc... Kokio velnio jis turėtų stotis priešais puolamąjį ir imti striksėti, bandydamas atvirai įdurti turimu peiliu?! Kad anam atsirastų šansas peilį išmušt ar perimt?! Galų gale net jei jis įsivelia į muštynes, tai jo pranašumas yra tą peilį slėpt iki pergalingos pabaigos, ir smogt juo iš pasalų - nu nebent jis mėsininko peilį nešiojasi, kurio delne paslėpt negali, bet ko tai abejoju...
Jei žmogų su peiliu užpuolė žmogus be ginklo, vėlgi nematau jokios prasmės striksėti atkišus peilį. Arba parodai peilį, jei supranti, kad tas dės į kojas, pamatęs ginkluotą priešininką, jei jauti, kad taip nebus, stengiesi jo kuo ilgiau nerodyti... Ir vėlgi smogti iš pasalų... Taigi mano galva vienintelė demonstracinę atitinkanti situacija - kai parodai peilį, tikėdamasis, kad to užteks, o to neužtenka. Gindamasis. Ar taip dažnai būna?
Nu, čia diletantiškai. Gal kas galit profesionaliai sutriuškint mano apmąstymus?