Nereikia būti meistru, kad peilį įkišt. Ar teko kada nors gatvėje prieš peilį stovėt? Man, beje, yra tekę. Jausmas ne koks.
Pasikartosiu, nueik pas Pitbulį ir paeksperimentuok. Kai žmogus puola su peiliu ne pagal kanonus (kaip tai vyksta daugumoje treniruočių savigynai nuo peilio), tai nelabai ir apsigint įmanoma. Aišku, aukšto lygio meistras nuo locho gal ir apsigins, bet jei peilį laiko bilekoks zoniakas (kas dažniausiai ir būna), nepadės nokie jūsų danai ir švedai. Nors nieko, lavoninėje sutvarko visus taip, kad nesimatytų peilio žymių...
Tu teisus. O prieš peilį (bei tris chuliganus prie jo) ir man yra tekę stovėti. Tę jausmas ne koks. Širdis į kulnis ritasi, rankos vatinės, nei pakelsi, nei kaip kitaip pajudinsi, gerklėj nenuryjamas gumulas, pats stovi kaip įkaltas, akys tik peilį temato. Vienu momentu toks pyktis paėmė, kad tik mintis, jog agresoriai turi peilį, mane sustabdė nuo aktyvių veiksmų.
Gailėjausi, kad neturiu portfelio ar diplomato. Būčiau užsidengęs juo, ir kojytėmis per plėšikų kojytes pavaręs.
P.S. Mačiau, kad anie peilį laiko tik pagąsdinimui, durti juo nesiruošia.