Bediskutuojant apie kovos menus,buvom nukrype nuo temos ir ,nejucia,uzkabinom termina - SAVIGYNA.Susitvarkes buitinius reikalus,nusprendziau,kad ,visgi,verta uzvesti sia tema (tuo labiau,kad sitoj skiltyje senokai nevyksta diskusijos
).Na,tai va...
Tai,kas visgi yra toji savigyna?Kalbedamas apie kovos menus gan daznai vartojau si termina (tiesiog man taip graziau skambejo
),bet dabar vertetu vadovautis faktais ir loginiu mastymu (ir kalbeti tik apie pacia savigyna
)Beje,kad nekiltu jokiu neaiskumu - nagrinesiu SAVIGYNOS termina kuomet tenka susidurti su priesiskomis givybes formomis(Gezais,forsais,gaidziais,zmonemis ir pan.),nes SAVIGYNA,kaikurie,megsta tapatinti su ,tokiomis, buitinemis situacijomis kaip ,pavyzdziui,AVARIJOS,GAISRAI ir kiti dalykai,visiskai nesusije su uzpuolimais gatveje(susiet galima,isesmes viska,bet ,manau,kad supratote
).SAVIGYNA:tikslas,rodos,aiskus(nors tikslai gali buti ir keli),o tiksliai,tai - 1.ISVENGTI TYCINIO(na,ar netycinio
)SVEIKATOS SUTRIKDYMO.2.ISSAUGOTI ,SAVO, TURTA.3.APSAUGOTI ARTIMUOSIUS NUO SVEIKATOS SUTRIKDYMU.
Galima rasti ir daugiau,bet apsiribokim ties siais.Taigi,pirmasis numeris..Hmm,sveikata - sventas dalykas,tad jeigu ysivelsite i susiremima(fizini kontakta su kokiu nors atmarozku),nemanau,kad pasieksite si tiksla..Argumentuoju:isivelus i kova ,neabejotinai,bus paveikta jusu psichologine busena(kalbekim ne apie faiterius ir kovotojus pries blogi,o paprastus mirtinguosius),nezymiai,bet tikrai bus..Kovos metu ,tikrai nera lengva visiskai nepraleisti smugiu(net ir nepraleidus,krumplius galima susizeisti,pavyzdiziui
),o tai reiskia,kad fiziskai sveikata kazkiek pasizeisit,taigi TIKSLAS NEBUS PASIEKTAS
...
Antras punktas...Turta apsaugoti irgi "patogiau"nesiveliant i konflikta.Va,ims ir suduz per susiremima jusu naujoji NOKIA,uz kuria shtuka litu paklojot - TIKSLAS NEPASIEKTAS
Treciasis punktas...Tarkime,pradedu kovoti(su manim yra mano mergyte
ir as visai nenoriu,kad jai veideli subjaurotu
)..Prikimba trys marozai is kuriu,vienu metu,galiu "paimti" tik viena...Kiti tuo tarpu gali doroti mano drauge...
Na,nebent zinote buda KAIP VIENU METU KOVOTI SU KELIAIS UZPUOLIKAIS...
Jeigu,ne,tai - TIKSLAS NEPASIEKTAS
Na,bandykim apibendrinti...Kova - fizinis kontaktas per kuri,dazniausiai neliekam "nepaliesti"...Visi punktai priklauso SAVIGYNOS SAMPRATAI(mano nuomone,beje
),tad kova IMHO su SAVIGYNA neturi nieko bendra(nebent tokiu atveju,jeigu pamatau kaip trys urodai ardo mano masina...noredamas ja apsaugoti eisiu mushti urodu
,tai cia galima prie antro punkto prideti
).Net jeigu isivelus i kova ,mano,mergina liks tokia pat daili,o NOKIA nesuduz - tai jau bus laimeta kova.KOVA,o ne savigyna,nes KOVA yra ir RIZIKA,o SAVIGYNA su rizika neturi tiek daug bendra(begdamas rizikuoji maziau nei bandydamas pamokyti nieksus
) ..Tokie,vat,pamastymai
Pamirsau dadeti,kad zmogus turi toki dalyka kaip EGO ,va del jo dazniausiai kyla razborkes.Kada pradedi kershyti ar mokyti manieru - tai irgi nebus savigyna...Na,bet cia geriausia,kai mergiotes namo nuvedam
Na,o kova ir savigyna risasi tik tada jeigu i jus ,dideliu greiciu, bega gaidelis(iskeles rankas ir rekdamas aaaa
),tada belieka pasitikti ji su MAE GERI ir staigiai pasisalinti(cia pagal savigynos teorija)...