AutoriusTema: Situacija kovos menu pasaulyje  (Skaityti 35700 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

alfa78

• Svečias
Re: Situacija kovos menu pasaulyje
« Atsakyti #90 įjungtas: 2006 Rgs 28, 18:24:45 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti i foruma nueikit... paskaitysit ka chebra raso, na stiliaus "kaip jis graziai katas atlikineja" "koks grazus kovos menas karate" ir panasiai  :help: gryn Sei-I straipsniu herojai  :D
Beje, kur pats p. Sei-I? Idomu jo astrias mintis skaityt, nauju reiketu
« Paskutinis taisymas: 2006 Rgs 28, 18:28:22 pm nuo alfa78 »

saimis

• Svečias
« Atsakyti #91 įjungtas: 2006 Rgs 29, 19:46:29 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti į temą manau  ;-)

Atsijungęs Fist

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 90
  • Amžius: 35
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2006 Rgs 30, 01:42:55 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti į temą manau  ;-)
O kas del ringo kovu ir karate prisiminkit Andy Hug Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Jei bijai - nedaryk, jei darai - nebijok! - Čingischanas

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #93 įjungtas: 2006 Spa 03, 09:12:46 am »
Man atrodo, kad cia kalbant apie ivairiu sistemu galimybes pamirstamas pats kovotojas, ZMOGUS. Musu saleje galima rasti zmoniu, kurie 8 metus lanko ir lieka "slabakais", o yra ir 3-4 metus uzsiiminejanciu ir sekmingai apsigynusiu gatveje ir t.t. Nors visi jie mokomi vienodai. Labai daug priklauso nuo mokinio nusiteikimo. Lankyti treniruotes ir noreti ismokti kovoti gali buti visiskai skirtingi dalykai. O siais laikais tikrai daug butent "lankanciu" treniruotes :E
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs jaro

• 8 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 37
  • Amžius: 37

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.wonhwado.lt/blog
« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Spa 06, 21:49:39 pm »
Man atrodo, kad cia kalbant apie ivairiu sistemu galimybes pamirstamas pats kovotojas, ZMOGUS. Musu saleje galima rasti zmoniu, kurie 8 metus lanko ir lieka "slabakais", o yra ir 3-4 metus uzsiiminejanciu ir sekmingai apsigynusiu gatveje ir t.t. Nors visi jie mokomi vienodai. Labai daug priklauso nuo mokinio nusiteikimo. Lankyti treniruotes ir noreti ismokti kovoti gali buti visiskai skirtingi dalykai. O siais laikais tikrai daug butent "lankanciu" treniruotes :E

Čia tikrai į dešimtuką pataikė Smauglys :-D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Spa 06, 21:49:39 pm »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #95 įjungtas: 2006 Spa 14, 23:21:07 pm »
Smauglys    :alus:   :alus:    :alus: 
Kova gatveje laimeti gali net ir nieko nelankantis...uztenka ,kad moketu viena kita smugi(is kokio "lankancio"gali ismokt),butu visa tai atidirbes (realiai atkales greiti/jega/tiksluma ) ir turetu zudiko instinkta.Tokie ciuvai daznai skina "lankancius"(kaip sako Smauglys) ir ne tik...Gatveje sudirba viskas: Baime,netiketumas,aplinka ir t.t   Uztenka islekt is uz kampo su klausimu "kaip is cia pravaziuoti i Gedimino prospekta".Kol susivoksi kas ivyko , "turisto inostrano" tau pis per kepala gera, tikslu smugi ir vsio...kova baigta.Ir *** tam geziukui ,buvai tu BULLSHIDO cempionas ar ne   :punch:   Zmogus turi daugybe pazeidziamu vietu,ju niekaip neuzgrudinsi,o gatves kovoje tuo nepasinaudoti butu kvailyste...Na ,bet cia jau tema SAVIGYNOS skyreliui   ;-)
Gryztant prie temos....situacija su kovos menais..ai ,visi ir patys puikiai zinot kaip yra,tai *** kartotis   :-] 
Liaudies ismintis byloja,kad reikia "MAZIAU PIZDIELINT,DAUGIAU DIRBT"  ,nes ant galvos uzkris radiatorius   :angel:   :banging:
Va tada ir klausimu nekils 'kodel lankant Kara - te mane sudauze trys gangai laiptinej'
MAY THE FORCE BE WITH YOU    :angel:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #96 įjungtas: 2006 Spa 14, 23:40:42 pm »
Todėl reikia išsiugdyti instinktą, kas netikėta ar neįprasta, vienarankis peilis atlenkiamas dar kišenėje... :-)

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2006 Spa 14, 23:44:26 pm »
Todėl reikia išsiugdyti instinktą, kas netikėta ar neįprasta, vienarankis peilis atlenkiamas dar kišenėje... :-)
:respect:  Arba kasteta ,uzastrintais galais, uzsimest dar kiseneje,kai is priekio penki gezai pareina   :icon_bat:   :evil: 
Bet cia kas ka turi    :angel:  
« Paskutinis taisymas: 2006 Spa 15, 00:00:44 am nuo Nialas »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #98 įjungtas: 2006 Spa 15, 01:11:04 am »
.....Liaudies ismintis byloja,kad reikia "MAZIAU PIZDIELINT,DAUGIAU DIRBT"  ,nes ant galvos uzkris radiatorius   :angel:   :banging:
.....
Respect :senis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Tomasas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 384
  • Amžius: 40

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Spa 15, 18:10:28 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti i foruma nueikit... paskaitysit ka chebra raso, na stiliaus "kaip jis graziai katas atlikineja" "koks grazus kovos menas karate" ir panasiai  :help: gryn Sei-I straipsniu herojai  :D
Beje, kur pats p. Sei-I? Idomu jo astrias mintis skaityt, nauju reiketu

Gal geriau savo mintis pasiskaityk tenai.
Siaip pritariu Smauglio parasymui, kaip ir daug kas manau.  :alus: Ne esme koks kovinis sportas, esme zmogus.

« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Spa 15, 18:10:28 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #100 įjungtas: 2006 Lap 02, 05:19:41 am »
Sveiki, aš čia naujokė, ir man, nakčia beskaitant, kilo toks klausimas - ar kurie nors jūsų, senbuvių forumiečių, vertina kovos meną kaip kovos meną (kaip jį apibūdino viename straipsnių SeI, dabar nepamenu kokiam, atskirdamas jį nuo sporto ir savigynos), o gal jus domina tik savigyniškoji pusė? T. y., ar sugebėsit snukį atidaužyt kam nors ar ne?
Šiaip aš pvz. esu šiuo metu tradicinio karatė atstovė, ir niekada nenorėjau ten išmokti ką nors sudaužyti gatvėje - nežinau, gal merginoms tai būdinga. Gatvei turiu susigalvojus keletą prijomų, duok dieve, niekada nepavyks panaudoti, ir jie nieko bendra neturi su tokiu kovos menu kaip karatė. Apie savigyną mano pirmas treneris per treniruotes kaldavo nuolat tą patį - geriausias karatisto ginklas gatvėje - kojos. Nereikia rodyt savo "išmanymo", jauti pavojų - bėk kiek kojos neša. Jei jau prieita prie kontakto, smok į kokią skausmingą vietą, ir gink dieve nepasilik pasididžiuoti, kaip šauniai smogei, o tiesiog bėk kiek kojos neša. Suprantu, kad tai gal "nevyriška", bet labai padeda išlikti gyvam  :D Ai, offtopicas čia apie tą savigyną, bet pirmą kart rašau, o jūs čia irgi apie ją šnekėjot, tai gal atleisit? Dabar kalbant apie tuos kovos menus... Man malonu tai, kad tradicinis karatė - toks menas, kurio gali mokytis visą gyvenimą, ir kaip tau užplaukia tam tikrais gyvenimo periodais, gali koncentruotis į smūgio stiprumą, o gal į stovėsenos tikslumą, o gal į dar ką. Taip, tradicinis karatė, be abejonės, yra savigynos menas - bent jau šiuolaikinėj variacijoj. Nes yra saldi pasakėlė apie tai, kad karatistas pirmas nepuola :)
Ką dar čia nerišliai parašius? Visgi naktis, atleistina :) Čia kalbama, kad žmonės nori gaut pinigus už tai, už ką jie užsimokėjo, išmokt savigynos, nes sieja karatė su savigyna ir t. t. ir t. p. Žinoma, masės niekada neįžvelgia meno, tai jiems ir lieka, kaip tas mano buvęs treneris dabar vienam vaikų žurnale sakė, laikytis diržus, kurie yra sugalvoti specialiai europiečiam patraukti, nes Japonijoj diržų nėra - yra dvi pakopos - mokinys ir mokytojas.
Bet masės tegu lieka masėm... Pačiai keista, bet nuo 93 m., kai pradėjau lankyti, iki dabar, neskaitant trenerių, iš tos bangos (tada karatė buvo populiaru), mūsų klube liko keturi žmonės, lankantys iki šiol. O žmonių buvo daug. Atsisijojom :) Nu tai spėju, gal tai bus drąsiai pasakyta, bet visgi išdrįsiu, kad mes keturi ir suprantam karatė kaip kelią ir kaip meną.
Ir man žodžiu įdomu, kas svarbiau jum - savigyna, ar menas?
O apskritai - džiaugiuosi suradus jūsų tinklapį. Gera ką nors tokio pasiskaitinėt, ne vien apmąstymus, kieno stilius geresnis ir kas geriau kam snukį sudaužys, ir kaip delfyje, kad fuku go rungtis yra fu.k and go rungtis... 
Sėkmės jums savo kelio paieškose  :book1:
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 14, 01:33:09 am nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #101 įjungtas: 2006 Lap 02, 14:28:48 pm »
Pačiai keista, bet nuo 93 m., kai pradėjau lankyti, iki dabar, neskaitant trenerių, iš tos bangos (tada karatė buvo populiaru), mūsų klube liko keturi žmonės, lankantys iki šiol. O žmonių buvo daug. Atsisijojom :) Nu tai spėju, gal tai bus drąsiai pasakyta, bet visgi išdrįsiu, kad mes keturi ir suprantam karatė kaip kelią ir kaip meną.
Klausykit, žmonės, radau vis dėlto. Viskas, naktim daugiau neberašinėsiu, prisižadu. Nu parašyk tu man taip... Gėda iki šiol - "gal bus drąsiai pasakyta, bet visgi išdrįsiu..." Suprantu aš meną, tipo, kokia aš krūta  :help: Božė. Aš vis dėlto tikiuosi, kad šį savigyros seansą naktį iššaukė gal koks kliedesys ar panašiai, nes šįryt atsibudau su temperatūra  :oops: Pasakysiu truputį kitaip - norėčiau suprast karatė kaip meną. Nu bet oi kaip man dar iki to toli... Labai atsiprašau už tokį pasisakymą, jei tiksliau, labai gėda už tokį pasisakymą. Blin net neturėsiu teisės pykti, jei žvengsit  už pilvų susiėmę  :banging: Ir šitą... jei tokie durni naujokai su tokiais durnais pasisakymais pas jumi nepageidaujami (pilnai suprasčiau), tai meskit lauk, suprasiu jus. Bet - labai norėčiau pasilikt  :-(
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

saimis

• Svečias
« Atsakyti #102 įjungtas: 2006 Lap 02, 15:03:59 pm »
o man kovos menas yra kovos menas, ne tam, kad gražiai kojas pakilnot, ar palaužyt katas... jei mokytis tai tik tam, kad praktiškai panaudot, ar bent jau galėt praktiškai panaudot. ir tikrai nesimokyčiau kokių gražių subtilybių, geriau boksas, bet veiksmingas...

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2006 Lap 02, 15:18:15 pm »
Praktiškai panaudot pvz. karatė, galėčiau tik tuo atveju gana gerai, jei priešininkas kautųsi irgi pagal karatė taisykles. Gatvėj gana sunku tikėtis to, tiesa? Nu bet gatvėj galima panaudot karatė įgytas savybes - reakciją, smūgio greitį, smūgio jėgą - labai padeda, jei smūgiuojama su plyta, va treneris pasakojo, kad kai užpuolė gatvėj, pats nežino, kaip ta plyta rankoj atsirado :) O jei kalbėt apie vieną principą, kurį iš karatė galima panaudot gatvėj, vėlgi tai ne technika, ne spyris ar smūgis, tai būtų tas principas, kad iš esmės reikia išprovokuoti priešininką jums liuobti, prisimetus, kad atsidengei, ir jam pradėjus smūgį, liuobti pačiam, kol jis dar to smūgio neužbaigė :) Patartina ne pagal karatė varžybų taisykles, kurios, kaip žinome, draudžia smūgius į skausmingas vietas ar pilno kontakto smūgius :maisas: Bet visa tai, ką pasakiau apie karatė - šneku tai, ką žinau, nes liepta nešnekėt to, ko nežinau, - tai va, spėju, kad visa tai galima pritaikyt bet kuriam kovos menui. Nei karatė, nei dziudo, nei aikido nei dar kas nepadės gatvėj, jei nesiruoši psichologiškai bei techniškai kovoti būtent gatvėj. Ir ten dar reikia, kad sektųsi, nes jei kas iš už nugaros į pakaušį paleis plytą, savaime suprantama, neperspėjęs, nepadės kad ir 8 daną turėtum bet kurioj šių sričių...
Bet va, sakoma, lankau kovos menus dėl kovos... Nežinau, vyrukai aišku dažniau gatvėj kovoja, man kol kas yra pasisekę išsisukti žodinėj kovoj arba žvilgsniu pažudyt, o jei nepavykdavo, greitos kojos gelbėjo :) Ir man būtų didžiulis ablomas, jei skirčiau kokius dešimt metų savigynai be jokio meno, ir taip manęs niekas per visą gyvenimą ir neužpultų  :punch: Matyt, dėl to savigynos kursai ir būna greiti. O treniruotes lankau dėl to, kad jaučiu didelį malonumą tobulint savo kūną, tirti jo ribas, džiaugtis, kad jos plečiasi ir pan. Ale kiekvienam savo, tik jei norit išmokti kovoti gatvėj, labai nuoširdžiai siūlau tradicinio karatė nesirinkti. Nes galit netyčia ir neišmokti :) Labai didelė tikimybė, beje.
Tarp kitko, saimi, tavęs norėčiau paklausti - ką galėtų reikšti mįslinga frazė "palaužyt katas"?  :D

saimis

• Svečias
« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Lap 02, 15:38:07 pm »
nu, o kaip sakyti, lankstyti katas? atsistoti į katą?  :D  ta ką tu čia giri aš nemanau, kad galima laikyti kovos menu... nes nėra kovos :)

« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Lap 02, 15:38:07 pm »