Aš stebiuosi va tokiais žmonėm...
Nusiperka skardinį japoniško kardo muliažą, kuris neturi net menkiausios užuominos į išcentravimą ir galvoja - kaip čia dabar pamosikavus ir nuo ko pradėt... Ir pavadina tai Šaolinio Kardo Keliu.... Čia juokiausi ilgiausiai...
O nuo ko pradėt?
Be abejo nuo forumo.. Čia žmonės duos teisingus patarimus ir nukreips į "saulinio" kelią... Ypač kai dauguma net nežino kaip tą kardą į ranką paimt (teneįsižeidžia tie, kurie moka). Juk raštu visada galima suteikti naudingą info apie judėjimą, apie kardo laikymą, apie jutimus...
O rimtai pagalvojus tai:
jei jau sugalvojai išmokt dirbti su kardu, tai gal susirask trenerį, kuris parodys bazę, nes NIEKAS tau nepaaiškins subtilybių....
manau, kad NY turėtų būti nemažai visokio plauko mokyklų.
Tik turėk kantrybės - nes niekur nemokoma mosikuotis kardu - visur yra judėjimo bazė, yra stovėsenų bazė.. o jos labiausiai vargina nuotykių ištroškusius jaunuolius, kurie spirga greičiau išmokt skraidyt kaip tie "Šaolinio akrobatai".
Sėkmės
Klausyk, pries pradedant ka nors teigti pirma patariu tau issiaiskinti kaip cia yra, as cia nepavadinau taip kaip norejau cia knyga taip vadinasi! Klausyk isviz kodel tu cia tokias kvailas nuomones susidarei??? man ne 15 metu as netoks kaip tu cia kalbi beje as pats zinau puikiai apie ka eina shaoliniai as nesu 15-metis prisiziurejas filmu ir bandantis kaska padaryti! Pats zinau ir knygoje puikiai aprasyta jog pries kanors pradedant netgi menkiaiusius judesius, reikia ismokti 8 stovesenas, ju pavadinimus ir sugebeti kiekvienoje bent po 5min isbuti!!! Tad gali nevarginti vaizduotes sakydamas kad as koks penkiolikmetis issigalvojes nesamones o del kardu pats zinau ir sakiaiu kad jie prasti kam man pirkti uz kelis simtus doleriu vien tik pradziai??? Paskui jo bet pradziai mano nuomones nepakeisi as nemanau kad reikia pirkti brangius kardus.beto is sio forumo as nesitikiu jokios lb naudingos informacijos gauti as tenoriu nuomoniu ir truputy patarimu.
Sakai, kad kvailas nuomones susidariau?
Gal? Bet mano nekompetetinga nuomone, tie laikai, kai būdami jaunuoliais, atsišvietę knygas mokydavomės iš knygelių, jau praėjo (sorry, bet tau to nesuprast)... Dabar tie jaunuoliai jau barzdoti dėdės ir suvalgę ne vieną maišą druskos nuo savo kūno... Ir daug tokių kurie kelią, kuriuom ėjo, jau išmindžiojo iki asfalto, kai tu tuo tarpu bandai bristi pievom, bet į tą patį tikslą... Tai siūlau susimąstyt ir knygeles palikt laisvalaikio skaitiniams, savišvietai. Nesakau, kad jos blogai, bet išmokti daugelį dalykų tu negalėsi dėl vienos priežasties - paveiksliukas neparodys, kaip patogiau ir teisingai/taisyklingai stovėti, kaip laikyti rankas, kaip laikyti nugarą, kaip kvėpuoti, kaip judėti. Tai kas, kad nupiešta?...
Dėl pavadinimų, tai mūsų grožinė literatūra dar geresnių pavadinimų prisigalvoja - nereik viską priimti už gryną pinigą. Aš savo stilių irgi galiu pavadint "duok į dūdą - do" ir tai irgi kelias..

O dėl muliažų, tai tu teisus, kad nereikia pirkt katana už kelis šimtus dolerių (nebent nori ja papuošt kambarį). Bet ir ta "dešovkė" už kelis baksus tau neilgai tarnaus. Kiek žinau iš savo pažįstamų - tai viso labo daiktas, skirtas gulėti. O dirbant jis greit išsiskės... Ne vienam taip buvo...
Dėl tamstos amžiaus, tai aš nedaug suklysiu sakydamas, kad viso labo 16-17 metų, tai irgi netoli 15-os. Nors apie tai, mano, prieš tai buvusiam poste, nėjo....
Taip kad siūlau pažiūrėt realiau į situaciją ir nepriimti visko, kas pasakyta, kaip įžeidimus.
Ir vistiek siūlau pasidomėti KENDO mokyklomis aplink save....
Ten išmoksi bazę, o vėliau galėsi tobulėti, įjungdamas tuos elementus, kurie mieli tavo sielai...
Asia