Pezalas... Pasidomėk apie monosacharidus, disacharidus, polisacharidus... Skiriasi tiek chemine forma, tiek poveikiu organizmui. Čia tik skaičiukuose yra, kad angliavandenių 1 g turi 4 kcal. Čia tik energija, daugiau nieko.
Ne pezalas. Na, man tikrai nereikia apie juos dometis. Tik nesuprantu, ka tu tuo bandai pasakyti? Na, kokia tada gi jų 'cheminė forma' ?
Ko čia man tikintis dėl kažko? Dieną yra šviesu, o naktį tamsu, ane? Ir kodėl tu man nori užgrūsti kažkokią nuomonę, kad va aš sakiau, jog matote visi suserga diabetu, kurie valgo šokoladą

Ir kaip čia daba kreipiam kalbą apie visus? Kas yra visi? Kas per mada išversti sakinio esmę ir pakreipti taip, kaip norisi? Tu tiesiog įrodyk atvirkščiai... Nes...
tu teigi, jog saldumynai padeda apsisaugoti nuo diabeto 
Suprantama, kad dėsniai veikia ir veiks:) Aš tikrai nieko nenoriu tau grūsti. Vyksta diskusija ir tiek. Aš taip nesakiau. Aš nesakiau, kad padeda ir kad visi suserga. Nesuprask tai kaip absoliutų.
O kas kur pučia? :O Šiaip apie ją nelabai girdžiu kad kas kalbėtų, o be reikalo...
P.S. Vis pamirštu pasakyti, kad aš mėgstu praktikoje išbandyti, prieš ką nors tvirtindamas

Nesakiau,kad apie ją kalba visi. kad būtų išpūsta, tikrai nereikia, kad 'visi' kalbėtų. Ląsteliena tikrai nėra stebuklinga.