AutoriusTema: Filipiniečių kovos menai  (Skaityti 111872 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Nunchaku-do ir FMA blakštai (bei gal peiliai?)
« Atsakyti #75 įjungtas: 2004 Grd 02, 12:27:15 pm »
galima platinti ju naudojimo sferas: Naudoti, kaip toliasvaidi ginklą, daliosios gimnastikos įnagį, arba (kaip buvo mnėta aukščiau), prigręžioti skylių ir naudoti, kaip muzikos instrumentą. Vo performansas būtų: gimnastikos metu užsimoji Vagnerio ritmu ir iškali ką nors paleides nunčias lenkta 300 metrų trajektorija. :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #76 įjungtas: 2004 Grd 02, 13:23:06 pm »
Atnešiau Asiai Pūgžlio persiųstą katalogą.. Ten TOKIŲ blakštų yra, kad...  :-]

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #77 įjungtas: 2004 Grd 02, 14:49:35 pm »
Patys kruciausi - neoniniai ir kai suki sviecia...
Vos ne geriau, nei mano trasuojantys...
Ir kaina nedidele - 30$
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #78 įjungtas: 2004 Grd 02, 14:59:09 pm »
Citata
Patys kruciausi - neoniniai ir kai suki sviecia...
Vos ne geriau, nei mano trasuojantys...
Ir kaina nedidele - 30$

O gal yra 9 mm? arba švirkščiančių rūgštį? Vaikystėj videosalone mačiau.

Sei-i

• Svečias
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #79 įjungtas: 2004 Grd 06, 12:53:48 pm »
Gal ir šmaikštuolis, bet kol kas FMA padėtis Lietuvoje man taip ir nepraryškėjo...  :invision:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

FMA Lietuvoje
« Atsakyti #79 įjungtas: 2004 Grd 06, 12:53:48 pm »

Atsijungęs Darzininkas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 84

• Aktyvumas per savaitę
    0%
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #80 įjungtas: 2004 Grd 06, 17:36:43 pm »
Pitbuli... tai tu ka, kvietei didziai gerbiamus meistrus aiskinti FMA Lietuvoje padeti? Tada supratau kodel jie ant suoliuko visa laika prasedejo - lekcijos lauke.

Kadangi jos nesulauke, o jokio pateisinancio pranesimo spaudai nebuvo, arbata kuria vaisinai matyt irgi nepatiko (turbut todel kad ne pagal tradicine arbatos ceremonija patiekta buvo) tai va tau ir nelabai uzmaskuotas nepasitenkinimas. Kita kart pasiruok rimciau pitbuli, kitaip FMA padetis Lietuvoje ir liks paslaptimi. :)

Sei-i

• Svečias
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #81 įjungtas: 2004 Grd 07, 10:04:05 am »
Citata
Pitbuli... tai tu ka, kvietei didziai gerbiamus meistrus aiskinti FMA Lietuvoje padeti? Tada supratau kodel jie ant suoliuko visa laika prasedejo - lekcijos lauke.

Pirma, tai nereikia taip arogantiškai ironizuoti - maestro Rostrapovičius irgi ant suoliuko būtų prasėdėjęs, nepriklausomai nuo jo meistriškumo lygio kitoje srityje.  :D  Galėjau parašyti tinklapyje grubesnį atsiliepimą apie įspūdžius - bet klydau dėl tamstos sąmoningumo. Matyt, vis tik reikėjo - tada šiek tiek pabūtumėt kuklesni...  :rolleyes:

Antra, tai Pitbulis tikrai neaiškiai parašė praeitą kvietimą, tad visi absoliučiai, su kuriais teko bendrauti, suprato tai kaip SEMINARĄ. Asia taip ir atėjo tam pasiruošęs ir nusiteikęs.

Aš, tiesą sakant, atėjau pasiruošęs neutraliai (ne pirmas kartas). Ta mano apranga tinka tiek gatvei, tiek aš ją naudoju RBSD treniruotėms - nebūtina vilktis kamufliažą (nieko asmeniško, Pitbuli), kad sustiprinti savo mačizmą, arba kokią sportinę aprangą: seminaruose retai SPORTUOJAMA, nors paprakaituoti ir tenka (ypač daug prakaituojama, kai technika atliekama neefektyviai, neteisingai - per jėgą). Tad aš galėjau puikiausiai dirbti, ir kuprinėje ne tik nudrengtas “kinų šlepetes“ atsinešęs buvau: buvo ten ir pirštinės, tik kiek slidokos jūsų pagaliukams, buvo ten ir normalus peilis (nekalbant apie mano tradicinį arsenalą kišenėse)...

Tik, manau, yra NEMANDAGU brautis į daugiau nei valandą apšilusių nuo “bendravimo“ žmonių “pokalbį“, kai tiek pavėluoji ir esi nebelauktas?.. ;) Pitbulio tad irgi nereikia užsipulti: jis mandagiai pasiūlė - mes mandagiai atsisakėme. Ne vieni gi buvome, galop.  :?  Ar tai irgi reikia aiškinti?... ;)

Juolab, kad Pitbulis iškart paaiškino ir jūsų žaidimo taisykles. Ir žinai - man jos “nevež“. Nes jos skirtos tik masažuoti ego žmonių, įpratusių dirbti PAGAL šias taisykles - čia yra mano atvira nuomonė, kurios gal pasigedai tinklapyje pateiktame atsiliepime, tiesa?

Tarkime, Asia turi susidūrimų su peiliu ginkluotais kad ir čigonais patirtį, žino, kaip dirbama pagal Bujinkan ninjutsu programą, matė vieną iš mano peilio “strateginių koncepcijų“ paskutinėje mūsų sueigoje (tarp kitko, o kodėl JŪSŲ nei vieno mes ten nepamatėme???  :-) ) ir matė jūsų sparingus tada. Ir va dabar jo paklausk, kur jam yra “š malimas“ ir tik iliuzijų tenkinimas, ir kur yra brutali gyvenimo realybė. Juolab, kad prie panašių eksperimento sąlygų jūsų sistema (?) veikia tik 50 proc. (arba tu, arba jis), o mano - arti 100 (būčiau, barakiniai, parodęs kaip nuo to apsisaugoti, būtų mano rezultatas, be abejo, mažesnis...  :-P )

Mano koncepcija į jūsų taisykles netelpa. Gal kad pasauliai mūsų nesusikerta, ir objektyvią realybę suvokiame per skirtingas subjektyvias prizmes?... ;) Bet žinai, man kaip tai praktiškai *** (cituojant Pūgžlį). Nes tie mano taikomi dėsniai yra universalūs, nepritaikyti jokioms taisyklėms ar stiliaus kanonams: FMA ar koks kitas MA...  :D

Neseniai pasidomėjau yoroi-kumiuchi (čia iš Sengoku epochos - kai dar jujutsu nebuvo), grynai kitais tikslais, nesusietai su šia tema. Ir žinai, viena taktika (kaip sakiau tada “barakiniams“ praeitoje sueigoje - “saugokis kairiarankio“!  :D ) jau tada buvo naudojama prieš ŠARVUOTĄ ir BESIPRIEŠINANTĮ karį mūšio lauke! O kad turiu progos bendrauti su pareigūnais iš už anapus Atlanto, tai tas pats, pasirodo, yra naudojama ir jų kalinių jų kalėjimuose, nors esu įsitikinęs, kad apie jokį yoroi-kumiuchi jie net nėra girdėję ir vieni iš kitų nesimokė... ;)

Taip kad nebūčiau jau taip “pasikėlęs“, lyg koks absoliučios tiesos šiame reikale guru...  :? Aš iš viso manau, kad absoliučios tiesos “peiliuose“ net būti negali! Patinka žaisti mediniais pagaliukais - žaiskite. Bet nesielkite tada kaip vaikai, aiškinantys suaugusiems, kaip jie mediniu šautuvėliu priešų pulkus išpleškino...  :D  

Atkreipk dėmesį - aš jūsų nekabinau. Tai TAU užsinorėjo pasikelti, mus su Asia pašiepiant (žeminant). Ir ką? Labai pavyko?... ;)

Citata

Kadangi jos nesulauke, o jokio pateisinancio pranesimo spaudai nebuvo, arbata kuria vaisinai matyt irgi nepatiko (turbut todel kad ne pagal tradicine arbatos ceremonija patiekta buvo) tai va tau ir nelabai uzmaskuotas nepasitenkinimas.

Pirma, arbatos mes NEGAVOME. Ja buvo vaišinami tik “dalyviai“ - mes gi priskirti buvome prie “prašalaičių“. Bet ačiū ir už tai, kad neišvarėte...  :D Tiesa, kitam kartui jau perspėta, kad įleidžiami nebūsime, jei nesutiksime su šeimininkų taisyklėmis... ;) Kas, šiaip jau, yra suprantama - negali pykt.

Antra, dažniausiai atsinešu Borjomi - rekomenduoju ir jums. Vienintelis Lietuvoje natūralus KALNŲ mineralinis vanduo (reklaminis intarpas...  :D ).

Trečia, tai dar kartą perskaityk tiek mano, tiek Asios atsiliepimus tinklapyje - kur tu matai MŪSŲ nepasitenkinimą?... ;) Greičiau jau iš šitos žinutės aš matau TAVO nepasitenkinimą mūsų atsiliepimu, nors mūsiškiai, pastebėsiu, buvo labai korektiški (tiesa, Gyvulys pasakė, kad reiktų juos skaityti tarp eilučių - bet todėl jis ir “gyvulys“...  :D ).

Tik gal Pitbuliui užteko sąmoningumo tai suprasti, o tau - ne. Ką gi, kiekvienam - savo.. ;)

Citata

Kita kart pasiruok rimciau pitbuli, kitaip FMA padetis Lietuvoje ir liks paslaptimi. :)

Iš tikro, tai man seniai ne paslaptis - kad ir kiek slėptumėt.  :rolleyes:

FMA niša Lietuvoje praktiškai laisva (nebent Pūgžlys čia savo uošvių patirtį pradėtų skleisti - kad ir per Tru... ;)). Todėl jūsų KOMERCINIS interesas yra suprantamas ją nusičiupti. Pabrėšiu - tai NĖRA blogai!

Tačiau aš vieno nesuprantu: ar jūs tokie “persikuklinę“ nerealai, ar tiek savimi nepasitikite, žinodami, kad iššauksite konkurentų atsaką, ar vis tik elementarių marketingo žinių trūksta?...  :rolleyes:

Jei tik tiek, tai pasimokykite iš Lisycino, kaip reikia imti rinką! Visuotinės karateizacijos laikais užsiimi aikido (u-au... kas per mistinis dalyyyykas!  :shock: ) nišą, ir paskui tegul kiti, daug vėliau atestavęsi solidžiose kontorose, pabando išstumti iš rinkos - nepavyks!...  :D  

Argi ne taip? Tai kas trukdo JUMS “susikalti kuoliukus“ (pasiskaitykite Džeko Londono “Smoką Belju“, jei kontekstas nevež) FMA rinkai Lietuvoje? JUK TOKIUS KETINIMUS TAI TURITE!!!

Aš neprieštarauju...  :D  Tai kad formaliai NIEKAS kol kas neprieštarauja!  :D Aš iš viso manau, kad Lietuvoje vartotojui turėtų būti kuo didesnis pasirinkimas kovos menų ir sistemų! Kad klestėtų SVEIKA konkurencija, kad nebūtų sektantiško užsiskleidimo ir nepagrįsto pasipūtimo bei uždarumo.

A, šiek tiek baisoka... ;) Na taip - FMA mada patiria smukimą (rizikinga investuoti, bet ką daryti, kad labai jau “vež“?  :-(  ) pasaulyje - dėka RBSD (reality-based self-defense)!

Ironiška, kad kai kurie tada pas jus atėję dalyviai (kiek pažįstu) yra intuityviai arčiau RBSD, nei FMA - va šitie tai tikrai neleis “absoliučios peilio tiesos“ jums uzurpuoti...  :-]  Tai vis tik JŲ prisibijote?... ;) TAME jūsų nepasitenkinimo priežastys?...  :D

Todėl iš tikro, sutinku: kitą kartą Pitbulis turėtų labiau pasiruošti. Juk ateina vis tik jau pasiruošęs ir apsišvietęs vartotojas - jam bet ko neįkiši.

Antra, mano klausimas taip ir liks retorinis? ;) Turiu omeny FMA padėtį Lietuvoje... Ir jei toks liks, tai gal vis per tą bent jau šiame forume labiau apsišvietusį vartotoją. Jei taip - didelis ačiū Saxum! :hug:

Nors kokiame vinčuniniame forume reikštis, be abejo, jums lengviau - ten daugiau “siauro akiračio“, ten jūs - dievai!...  :-)

Tuo ir pabaigsime manau, jei pridurti nebus ko.

Geros dienos. :peace:

Wind

• Svečias
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #82 įjungtas: 2004 Grd 07, 10:34:24 am »
kaip bebutu manau kad savo nisa su tuo COMMON SENSE SELF DEFENSE/STREET COMBAT ( CSSD/SC kaip jie tai vadina) arba RBSD tikrai uzims jeigu jie esa rimti zmones ir rimtai dirba ir nemala tenai sudo, nes peiliu kovos nelabai seip rasi, isskirus gal tanto-dziucu per aikido treniruotes.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #83 įjungtas: 2004 Grd 07, 11:21:20 am »
Citata

Manau verta isizeisti ir iskviesti jus dvikovai, metant gelezine pirstine....
:)))))

Siaip tai ka galiu pasakyti del Pitbulio suorganizuotos sueigos ir kitu susiejimu, kurie vyksta ir mano irstvoj - visi tokie susiejimai TIK I NAUDA, zmonems, kurie pasiruose priimti info ir zino ko nori...

Jei mums su Sei-i butu neidomu - musu ir su sudinu pagaliu niekas ten nenuvarytu.

O ka mes ten pamatem ir ko nepamatem - cia jau musu ASMENINE nuomone. Mes ja ir parasem. Gi zmones, kuriems idomus toks uzsiemimo pobudis, bet negalejo ar nelabai norejo - paskaite ir susidare bendra vaizda. Jei jie to nori - ateis i kita susiejima. Jei ne - neis. Elementaru?
Kur matet, kad parasem, jog tai ka JIE ten daro - YRA BLOGAI?

O ironiskai kabinetis galim prie stulpu ir visada rasim, ka jiems prikist.
Bet sunys loja, o karavanas eina (nieko asmeniska, jei pajegsit tai suprast)

As tik viena pastebejima parasysiu is JUSU sueigos (nors daugiau parasyciau), jei jau norit - kokia kova peiliais, kai galva atkista kartais toliau, nei jusu rankos? Cia kaip - peilio laikiklis? Kodel taip? Todel, kad TOKIOS taisykles. Juk nezalosi artimo savo  ir nebadysi galvos. Bet tai veda link ipratimo. Pirmas sutiktas cigonas, jei ir nepaleis zarnu pirmu smugiu, tai bent ismeigs peiliuka (kurie beje nera labai vertingi, kad ju negaila butu suluzusiu i jusu galva ismest, bet astrus ir pavojingi) jums i galva...
As klystu? Gal.. Bet nenoriu patirti to, kas kartais per karciai nuryjama...

Syju...

Sei-i

• Svečias
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #84 įjungtas: 2004 Grd 07, 11:29:55 am »
Citata
kaip bebutu manau kad savo nisa su tuo COMMON SENSE SELF DEFENSE/STREET COMBAT ( CSSD/SC kaip jie tai vadina) arba RBSD tikrai uzims jeigu jie esa rimti zmones ir rimtai dirba ir nemala tenai sudo, nes peiliu kovos nelabai seip rasi, isskirus gal tanto-dziucu per aikido treniruotes.

A, tai štai ką toji abreviatūra reiškia...  :-D

Tik, matai, bijau, kad iš to, ką mačiau...  :rolleyes:  gal ir nevertėtų labai...  :(  kategoriškas išvadas daryti...   :oops:   ir gal aš klystu...   :-(  vaje, pataisykit, kad jau taip  :-P  - tačiau LABAI bijau, kad pasirodysiu teisus...  :?   nes gal kaip tik todėl ir nepastebiu šių ekspertų aktyvumo Savigynos skyrelyje...   :P  bet....  :rolleyes:  tai apie ką aš čia...  :shock:   a...  8)  prisiminau!..  :-D

Įtariu, kad visa ta “sveikos nuovokos savigyna ir gatvės grumtynės“ - tai vis tik taip vadinama “pseudo-RBSD“ kryptis.  :?  Mada tokia, matote. Rinkos tendencijos, kitaip sakant. Falsifikatų ir žemos kokybės prekių pasirodymas rinkoje susietas su padidėjusią paklausą netenkinančia kol kas kokybiška pasiūla...  :D  

O niša tikrai laisva. Ir vartotojų apsišvietimas tame vis dar labai ribotas (nebent tikrai aiki-tanto-jutsu bus pats tas...  :D ).

Taip kad mano draugiškas patarimas Pitbuliui ir jo pasekėjams bei gerbėjams: vystykit geriau FMA, jei širdis prie to guli. Jei ką, bent “ant meno“ viską nurašysit ir išvairuosit... ;)

O tai bijau, kad iš mano įspūdžio, palyginus vieną po kito ėjusius seminarus-neseminarus jūsų ir nindzės Andriso (žr. tinklapį), tai su realybe nindzės gali daugiau bendro turėti - tame tarpe ir peilio “jutsu“...  :-)

P.S. tik ką gavau Saxum mintį: “Kodėl žmogus nervinasi? Todėl, kad jį nervina kiti! Kokią teisę tie kiti turi nervinti žmogų? :E

:silenced:

FMA Lietuvoje
« Atsakyti #84 įjungtas: 2004 Grd 07, 11:29:55 am »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #85 įjungtas: 2004 Grd 07, 11:42:35 am »
Citata
O gal yra 9 mm?

Ilgio ar storio?...  :rolleyes:

Citata

arba švirkščiančių rūgštį?

Tai talpa turėtų būti stiklinė... O pats sukaliodamas apsipurkšti nebijai?... ;)

Be to, kam laukti ilgesnio rūgšties poveikio, jei gauni momentį - kai per makaulę tuo pačiu blakštu perlieji?...  :D

Kažkokie nelogiški tavo samprotavimai, Akira - einu susinervinsiu... :banging:

Citata

Vaikystėj videosalone mačiau.

Mano pirmas per video matytas filmas buvo “Žvaigždžių karai“, bet kažkaip “šviesos kardų“ aš nepuoliau ieškoti...  :-)

Wind

• Svečias
FMA Lietuvoje
« Atsakyti #86 įjungtas: 2004 Grd 07, 11:55:36 am »
Citata

Taip kad mano draugiškas patarimas Pitbuliui ir jo pasekėjams bei gerbėjams: vystykit geriau FMA, jei širdis prie to guli. Jei ką, bent “ant meno“ viską nurašysit ir išvairuosit... ;)

Visiskai pritariu, vien tik FMA pavadinimas daugiau zmoniu priviliuotu nei tas itartinas CSSD/SC ir treniruotes reiketu nukreipti daugiau prie realybes ... (sprendziant is Asios posto)

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #87 įjungtas: 2004 Grd 07, 12:09:33 pm »
Citata

O gal yra 9 mm? arba švirkščiančių rūgštį? Vaikystėj videosalone mačiau.

O per kuria vieta galima purkst nuodus?
Ar reikia kokia nors knopke paspaust?

O siaip geriausiai - stikliniai su sieros rugstim...
Kai sudauzai i kieno nors kopusta - dar ir rugstis ant veido..
Ziauru.. Ir BK pyks..;)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #88 įjungtas: 2004 Grd 07, 12:16:56 pm »
Na, tai ir aš taip supratau - tik baisu apsitaškyti...  :D

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #89 įjungtas: 2004 Grd 07, 14:10:16 pm »
Sei-i, nubodus tu  :P  Per galva ir per galva.. Nuobodu. Va trasuojantys  vis šiokia tokia įvairovė.  O šiaip su nunčiom gerai Dim Mak varyti. Yra tokiu slaptų taškų kūne, jei su nunčiom iš reverso pataikai, tai žmogus dėl slirtingų mistinių procesų ima ir užsilenkia.  :(  Bet prieš tai reikia  būtinai atlikti apeigas nunčių deivei nekaltybę paaukoti... kieno nors....
Dėl nuobodumo... čia yra kas bandęs varyti su trijų lazdų vertėlka (nežinau kaip vadinas)?

« Atsakyti #89 įjungtas: 2004 Grd 07, 14:10:16 pm »