Pitbuli... tai tu ka, kvietei didziai gerbiamus meistrus aiskinti FMA Lietuvoje padeti? Tada supratau kodel jie ant suoliuko visa laika prasedejo - lekcijos lauke.
Pirma, tai nereikia taip arogantiškai ironizuoti - maestro Rostrapovičius irgi ant suoliuko būtų prasėdėjęs, nepriklausomai nuo jo meistriškumo lygio kitoje srityje.

Galėjau parašyti tinklapyje grubesnį atsiliepimą apie įspūdžius - bet klydau dėl tamstos sąmoningumo. Matyt, vis tik reikėjo - tada šiek tiek pabūtumėt kuklesni...
Antra, tai Pitbulis tikrai neaiškiai parašė praeitą kvietimą, tad visi absoliučiai, su kuriais teko bendrauti, suprato tai kaip SEMINARĄ. Asia taip ir atėjo tam pasiruošęs ir nusiteikęs.
Aš, tiesą sakant, atėjau pasiruošęs neutraliai (ne pirmas kartas). Ta mano apranga tinka tiek gatvei, tiek aš ją naudoju RBSD treniruotėms - nebūtina vilktis kamufliažą (nieko asmeniško, Pitbuli), kad sustiprinti savo mačizmą, arba kokią sportinę aprangą: seminaruose retai SPORTUOJAMA, nors paprakaituoti ir tenka (ypač daug prakaituojama, kai technika atliekama neefektyviai, neteisingai - per jėgą). Tad aš galėjau puikiausiai dirbti, ir kuprinėje ne tik nudrengtas “kinų šlepetes“ atsinešęs buvau: buvo ten ir pirštinės, tik kiek slidokos jūsų pagaliukams, buvo ten ir normalus peilis (nekalbant apie mano tradicinį arsenalą kišenėse)...
Tik, manau, yra NEMANDAGU brautis į daugiau nei valandą apšilusių nuo “bendravimo“ žmonių “pokalbį“, kai tiek pavėluoji ir esi nebelauktas?..

Pitbulio tad irgi nereikia užsipulti: jis mandagiai pasiūlė - mes mandagiai atsisakėme. Ne vieni gi buvome, galop. :? Ar tai irgi reikia aiškinti?...

Juolab, kad Pitbulis iškart paaiškino ir jūsų žaidimo taisykles. Ir žinai - man jos “nevež“. Nes jos skirtos tik masažuoti ego žmonių, įpratusių dirbti PAGAL šias taisykles - čia yra mano atvira nuomonė, kurios gal pasigedai tinklapyje pateiktame atsiliepime, tiesa?
Tarkime, Asia turi susidūrimų su peiliu ginkluotais kad ir čigonais patirtį, žino, kaip dirbama pagal Bujinkan ninjutsu programą, matė vieną iš mano peilio “strateginių koncepcijų“ paskutinėje mūsų sueigoje (tarp kitko, o kodėl JŪSŲ nei vieno mes ten nepamatėme???

) ir matė jūsų sparingus tada. Ir va dabar jo paklausk, kur jam yra “š malimas“ ir tik iliuzijų tenkinimas, ir kur yra brutali gyvenimo realybė. Juolab, kad prie panašių eksperimento sąlygų jūsų sistema (?) veikia tik 50 proc. (arba tu, arba jis), o mano - arti 100 (būčiau, barakiniai, parodęs kaip nuo to apsisaugoti, būtų mano rezultatas, be abejo, mažesnis...

)
Mano koncepcija į jūsų taisykles netelpa. Gal kad pasauliai mūsų nesusikerta, ir objektyvią realybę suvokiame per skirtingas subjektyvias prizmes?...

Bet žinai, man kaip tai praktiškai *** (cituojant Pūgžlį). Nes tie mano taikomi dėsniai yra universalūs, nepritaikyti jokioms taisyklėms ar stiliaus kanonams: FMA ar koks kitas MA...
Neseniai pasidomėjau yoroi-kumiuchi (čia iš Sengoku epochos - kai dar jujutsu nebuvo), grynai kitais tikslais, nesusietai su šia tema. Ir žinai, viena taktika (kaip sakiau tada “barakiniams“ praeitoje sueigoje - “saugokis kairiarankio“!

) jau tada buvo naudojama prieš ŠARVUOTĄ ir BESIPRIEŠINANTĮ karį mūšio lauke! O kad turiu progos bendrauti su pareigūnais iš už anapus Atlanto, tai tas pats, pasirodo, yra naudojama ir jų kalinių jų kalėjimuose, nors esu įsitikinęs, kad apie jokį yoroi-kumiuchi jie net nėra girdėję ir vieni iš kitų nesimokė...

Taip kad nebūčiau jau taip “pasikėlęs“, lyg koks absoliučios tiesos šiame reikale guru... :? Aš iš viso manau, kad absoliučios tiesos “peiliuose“ net būti negali! Patinka žaisti mediniais pagaliukais - žaiskite. Bet nesielkite tada kaip vaikai, aiškinantys suaugusiems, kaip jie mediniu šautuvėliu priešų pulkus išpleškino...
Atkreipk dėmesį - aš jūsų nekabinau. Tai TAU užsinorėjo pasikelti, mus su Asia pašiepiant (žeminant). Ir ką? Labai pavyko?...

Kadangi jos nesulauke, o jokio pateisinancio pranesimo spaudai nebuvo, arbata kuria vaisinai matyt irgi nepatiko (turbut todel kad ne pagal tradicine arbatos ceremonija patiekta buvo) tai va tau ir nelabai uzmaskuotas nepasitenkinimas.
Pirma, arbatos mes NEGAVOME. Ja buvo vaišinami tik “dalyviai“ - mes gi priskirti buvome prie “prašalaičių“. Bet ačiū ir už tai, kad neišvarėte...

Tiesa, kitam kartui jau perspėta, kad įleidžiami nebūsime, jei nesutiksime su šeimininkų taisyklėmis...

Kas, šiaip jau, yra suprantama - negali pykt.
Antra, dažniausiai atsinešu Borjomi - rekomenduoju ir jums. Vienintelis Lietuvoje natūralus KALNŲ mineralinis vanduo (reklaminis intarpas...

).
Trečia, tai dar kartą perskaityk tiek mano, tiek Asios atsiliepimus tinklapyje - kur tu matai MŪSŲ nepasitenkinimą?...

Greičiau jau iš šitos žinutės aš matau TAVO nepasitenkinimą mūsų atsiliepimu, nors mūsiškiai, pastebėsiu, buvo labai korektiški (tiesa, Gyvulys pasakė, kad reiktų juos skaityti tarp eilučių - bet todėl jis ir “gyvulys“...

).
Tik gal Pitbuliui užteko sąmoningumo tai suprasti, o tau - ne. Ką gi, kiekvienam - savo..

Kita kart pasiruok rimciau pitbuli, kitaip FMA padetis Lietuvoje ir liks paslaptimi.
Iš tikro, tai man seniai ne paslaptis - kad ir kiek slėptumėt.
FMA niša Lietuvoje praktiškai laisva (nebent Pūgžlys čia savo uošvių patirtį pradėtų skleisti - kad ir per Tru...

). Todėl jūsų KOMERCINIS interesas yra suprantamas ją nusičiupti. Pabrėšiu - tai NĖRA blogai!
Tačiau aš vieno nesuprantu: ar jūs tokie “persikuklinę“ nerealai, ar tiek savimi nepasitikite, žinodami, kad iššauksite konkurentų atsaką, ar vis tik elementarių marketingo žinių trūksta?...
Jei tik tiek, tai pasimokykite iš Lisycino, kaip reikia imti rinką! Visuotinės karateizacijos laikais užsiimi aikido (u-au... kas per mistinis dalyyyykas! :shock: ) nišą, ir paskui tegul kiti, daug vėliau atestavęsi solidžiose kontorose, pabando išstumti iš rinkos - nepavyks!...
Argi ne taip? Tai kas trukdo JUMS “susikalti kuoliukus“ (pasiskaitykite Džeko Londono “Smoką Belju“, jei kontekstas nevež) FMA rinkai Lietuvoje? JUK TOKIUS KETINIMUS TAI TURITE!!!
Aš neprieštarauju...

Tai kad formaliai NIEKAS kol kas neprieštarauja!

Aš iš viso manau, kad Lietuvoje vartotojui turėtų būti kuo didesnis pasirinkimas kovos menų ir sistemų! Kad klestėtų SVEIKA konkurencija, kad nebūtų sektantiško užsiskleidimo ir nepagrįsto pasipūtimo bei uždarumo.
A, šiek tiek baisoka...

Na taip - FMA mada patiria smukimą (rizikinga investuoti, bet ką daryti, kad labai jau “vež“?

) pasaulyje - dėka RBSD (reality-based self-defense)!
Ironiška, kad kai kurie tada pas jus atėję dalyviai (kiek pažįstu) yra intuityviai arčiau RBSD, nei FMA - va šitie tai tikrai neleis “absoliučios peilio tiesos“ jums uzurpuoti...
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
Tai vis tik JŲ prisibijote?...

TAME jūsų nepasitenkinimo priežastys?...
Todėl iš tikro, sutinku: kitą kartą Pitbulis turėtų labiau pasiruošti. Juk ateina vis tik jau pasiruošęs ir apsišvietęs vartotojas - jam bet ko neįkiši.
Antra, mano klausimas taip ir liks retorinis?

Turiu omeny FMA padėtį Lietuvoje... Ir jei toks liks, tai gal vis per tą bent jau šiame forume labiau apsišvietusį vartotoją. Jei taip - didelis ačiū Saxum! :hug:
Nors kokiame vinčuniniame forume reikštis, be abejo, jums lengviau - ten daugiau “siauro akiračio“, ten jūs - dievai!...
Tuo ir pabaigsime manau, jei pridurti nebus ko.
Geros dienos. :peace: