del FMA nu kagaliu padaryt .. man tiesiog patinka sios grupes styliai,
Pagaliau FMA reklamos atgarsiai pasiekė ir Europos bambą...
pvz tobulesnio "peilio" niekur kitur nemaciau,
Tai dar nereiškia, kad jo kitur nėra...

Bet, jei rimtai, tai bene kiekviena kultūra ir subkultūra turi savus metodus, kurie yra ne ką prastesni, ir, pasakyčiau, toje socialinėje terpėje netgi labiau pranašesni, už “svetimus“. Tam pačiam suomiui, dėvinčiam kailius ir odinius storus drabužius savo tundroje, linksmai pasirodys pusplikio filipiniečio mosikavimasis peiliu - na, supjaustysi jam kailinius, ir kas iš to?...

Jis tau lėtapėdiškai tiesiog žarnas paleis, ir tiek...
Taip kad teiginys, kad FMA peilis tiesiog tobulesnis - primena tuos pačius ginčus stilium “o mano stilius, mokykla geresni, nei tavo“, “o mano mawashi yra geresnis mawashi nei tavo“...

Peiliu aš kiek giliau domiuosi, nei tu, spėju, todėl, nepaisant ir mano asmeninių simpatijų FMA bei Pūgžlio uošviams iš “Špagų“ klano, tokiu kategorišku nebūčiau.
beto patinka FMA nunchaku technika labiau nei Okinavos,
Skonio reikalas. Storas irgi gali juos pasukalioti įspūdingai, bet įspūdingiau būna, kai jis tais savo metaliniais blakštais pradeda nehigieniškai, anot Asios, “lakstančias makivaras“ guldyti...
nes ji daug grazesne dinamishkesne ir manau kad kartais veiksmingesne.
Ginčytinas teiginys. Kuo technika yra racionalesnė, tuo ji veiksmingesnė, o ne atvirkščiai...

O del istatymu ... juk nesiruosiu begioti gatvemis ir zudyti
Deja, įstatymui tavo ketinimas nėra didelis argumentas. Jis numato netgi baudžiamąją atsakomybę ne tik už šių draudžiamų priemonių panaudojimą, bet ir už laikymą, nekalbant jau apie nešiojimąsi... :?
Priešingu atveju, laikyčiau namuose ištisą šaudmenų ir sprogmenų arsenalą, teigdamas, kad nesu beprotis ir nesiruošiu jų naudoti...

Tik kažkaip neįtikinamai skamba, ar ne?...

o jei ir panorechau tai galechau daryt ir be nunchaku ar peiliu ir isvis nemokedamas kovos menu ... bet uztat neturedamas sveiko proto
)
Ne visi maniakai ir psichopatai, kurie kalėjimuose sėdi už žmogžudystes, tarp kitko. :?
Seip man treneris nelabai ir reikalingas ...
Ai, kam reikalingas toks zirzikas, kad kažką ne taip darai!...
mokausi is A.Komlevo knygu ...
Hm... Turbūt neturiu.

Spėju, kad arba nemačiau prekyboje (tai bent pavadinimą ar daugiau informacijos apie leidinį pasakytum) arba gal ir mačiau, bet nepraėjo mano vertinimo kriterijų, tai taip ir liko gulėti ten, kur buvo...

tradiciniu katu nemegstu,
Taip teigia žmonės, kuriems jos yra tamsus ir nesuprantamas miškas.

na ten ju ir ner,
FMA jų ir nereik!..
autorius visa technika remia savo patirtimi,
Tas autorius, matyt, yra žudikas-profesionalas? Gal jau ir “pasėdėjęs“?..

Man visada įdomu, keliose kovose, kur buvo peiliai panaudoti, toks ekspertas yra dalyvavęs. Ne tiek, kiek jis salėje ar miško pievelėje makalavosi ir įspūdį kitiems cirkindamasis padarė. O kiek REALIAI dalyvavo?...
Ir ar naktiniai košmarai jo nekankina, ką?...

Mano patirtis, prisipažįstu, yra šiame reikale itin menka: viso labo vienos rankos pirštų pakaktų, ir dar atliktų (bet geriau, kad jų ateityje skaičiavimui aš ir “neužpildyčiau“ :? ). Nepaisant to, aš labai gerai pamąstyčiau, ką dėti į tokią knygą, ir ar iš viso tokią knygą išleisti... :?
Šiaip pastebėjimas. Iš mano varpinės. 8)
technika yra gana isplesta i turtinga,
Na, maždaug jau aišku, kas per menas...
turiu kelteta ju knygu ir ju uztektu keleriems metams rimtu treniruochiu,
Treniruodamasis turi užsibrėžtą kažkokį tikslą (antraip - tai tėra laiko švaistymas). Taigi, KOKS TAVO tikslas?...

tiesiog pasidare idomu ar yra LT tos federacijos atstovu,
Pitbulio klausk - jis kažkuo panašiu domisi.
ar yra rengemos atestacijos (nors seip jos man irgi nelabai reikalingos)
Reiktų Vaivados apie tai paklausti, ir ką jis mano...

seminarai ir tt. nes kai kuriouse salyse sis menas yra pakankamai issivistes.
FMA yra dabar “ant bangos“ - matyt, ne visiems patinka ant žemės voliotis (BJJ madą turiu omeny)...