Sportas > MMA
Pasisekimo rizika? Neabejotinai.
(1/1)
Powka:
PASISEKIMO RIZIKA? NEABEJOTINAI.
Parašė Powka (povvka@gmail.com)
Sausio 15-ą dieną, DSECEO Nobuyuki Sakakibara patvirtino, jog Absoliutus arba Atviro-Svorio Grand Prix laikysis per visus 2006-uosius. Kovotojai iš lengvos ir pusvidutinės svorio kategorijų bus įtraukti dalyvavimui, o taip pat vidutinio ir sunkaus svorio kategorijų divizijos. Greitas MMA plitimas sukurė naują kartą labai talentingų kovotojų. Grand Prix šešiolikai PRIDE kovotojų suteiks galimybę įrodyti, kad vienas iš jų yra geriausias kovotojas visame pasaulyje, nežiūrint į svorio klasę. Šis turnyras bus apie pilnos jėgos, technikos ir proto panaudojimą. Šis turnyras bus apie garbę ir ištvermingumą. Ir kas yra visų svarbiausia, šis turnyras bus apie kovotojų narsumą.
Turnyras PRIDE 31 „Unbreakable“ pasitarnavo kaip kelias tam, kad praskaidyti vandenį ir sužinoti galutines nuomones. DSE sudarė gerą kovų sąrašą norėdami pateikti tai, ką fanai ir jie patys norėtu pamatyti. Turnyro rezultatai parodė, jog DSE rado tai, ko ieškojo, kadangi tai buvo dideliu triumfų ir nusivilimų naktis. Kovotojai, iš kurių buvo tikėtasi pralaimėjimų tapo nugalėtojais. Kiti kovotojai, kuriems neteko patirti pergalės skonio tą vakarą parodė labai daug drąsos, taip pelnydami daugelio pagarbą. Tai ir buvo ypatybės, kurių ieškojo DSE ir jos turi būti Absoliutaus Grand Prix čempiono požymiu.
Nors UFC ir praskynė kelią Atviro-Svorio turnyrams, tačiau Atviro-Svorio varžybų idėja, koncepcija toliau buvo praktikuojama kitose MMA organizacijose ilgai po to, kai UFC pasirinko svorio klases. Išpopuliarėjas Brazilijoje (dar prieš UFC egzistavimą) Vale Tudo stilius ir jo turnyrai/renginiai paprasčiausiai ėmė ir statė kovotojus iš įvairių svorio kategorijų vieną prieš kitą. Pankrationas (Pancrase) yra dar viena MMA organizacija, kuri tęsia Atviro-Svorio turnyro kovas.
Po daugelio sėkmingų įvairių svorio kategorijų turnyrų organizavimo, DSE pagaliau nusprendė vėl surengti Atviro-Svorio varžybas. Tiems, kas neprisimena ar net išvis nežinojo, tai pats pirmasis PRIDE Grand Prix turnyras 2000-aisiais ištiesų buvo Atviro-Svorio. Klaidingai fanais pavadinto Sunkaus-Svorio Grand Prix, turnyro kovų sąraše buvo tokie vardai, kaip Kazushi Sakuraba, Royce Gracie ir Guy Mezger, kovotojai, kurie paprastai kovoja pusvidutinio ir vidutinio svorio kategorijų varžybose. Bet nors ir lengvo ir pusvidutinio svorio kategorijų kovotojams leidžiama dalyvauti šių metų Atviro-Svorio Grand Prix, greičiausiai jame pagrinde bus vidutinio svorio ir sunkiasvoriai kovotojai.
Kuomet apie šį renginį buvo pirmą kartą užsiminta, jis sutiko daug skirtingų MMA bendruomenės nuojautų ir greitai tapo diskusijų centrų visuose MMA portaluose. Buvo labai daug susirūpinimų dėl kovotojų sveikatos ir didelių skirtumų meistriškumo lygije. Na, buvo labai daug visokių nerimų su turnyrų žinovais. Mes nemapatysime senųjų UFC dienų, kuomet visos kovos buvo akivaizdžiai surežisuojamos ir vadovybėi nereikėjo jaudintis dėl didelių pasėkmių. Dabar kovotojų meistriškumas, sveikata, saugumo supratimas išaugo į visiškai naują lygį. Ir taip pat šaunu matyti, jog aistringai sergantys ištikimi gerbėjai yra susirūpine dėl savo mėgiamiausių kovotojų ir organizacijų. Aš esu įsitikinęs, kad DSE padarys viską ką tik gali tam, kad nuraminti fanų baiminimasi ir pravesti turnyrą saugiai. Ar bus ypatingos taisyklės dėl svorio nelygumų? Tikuosi, kad ne. Vis dėlto, aš manau PRIDE‘as ir toliau darys taip, kaip ankstesniuose varžybose ir mažesniam kovotojui pasiūlys rinktis ar leisti keturių-taškų ataką (leidžiami kelėnai arba spyriai į veidą priešininkui randantis „keturių taškų pozicijoje“). Netgi ir atsižvelgiant į svorių skirtumus, aš jaučiu, kad nebus kovotojo, kuris atmestu keturių-taškų ataką. Nors sveikatos ir saugumo taisyklės jau įrodė, jog yra tiesiog puikios, mane stebina, kad kaikurie gerbėjai mėgsta brūkštelt užsienio MMA portaluose kažką panašaus į „pirmą MMA kovotojo mirtį mes pamatysime PRIDE‘e“. Kvaila...
Stiliai kuria kovas ir taip nuėiname iki varžybų sudarynėjimo. Atviro-Svorio kovos turi galimybę parodyti mums nuostabų reginį arba pražūtingus rezultatus, jeigu svorio skirtumai bus paskirstyti nesąmoningai. Blogai sudaryti susitikimai gali duoti nepergeriausius rezultatus žiūrovų atžvilgiu. Sudaryti susitikimai gali arba labai pakelti turnyro reitingą arba sužlugdyti jį. Taigi, DSE pareiga bus suorganizuoti tinkamus mačus, kurie būtu jaudinantys ir įdomus žiūrėti, ir išlaikyti teisingą konkurentiškumo lygį. O aš jau pavargau skaityti tuos kvailus „Gomi bus iškirstas (įterpkite kokio nors sunkiasvorio vardą)“ komentarus. Ar jie/jūs iš tikrųjų manot, kad DSE pastatys legvasvorį kovotoją prieš sunkiasvorį, jeigu jiems to nereikia? Kada PRIDE paskelbs oficialius turnyro susitikimus, aš įsitikinęs, bus fanų, kurie nesutiks su pasirinkimais. Tačiau, kaip turnyras PRIDE 31 parodė – fanai neturėtu skubėti teisti. Ta nežinia kaip pasisuks kovos ir daro MMA tokiu įspūdingu reginiu.
Svarbu pažimėti, kad kovotojai, kurie yra pakviečiami dalyvauti Absoliučiame Grand Prix turnyre, turi galimybę pasirinkti, priimti iššūkį ar ne. Po kvietimo DSE neverčia kovotojų dalyvauti varžybose, kovotojai turi pasirinkti patys. Jie supranta svarbą ir žino kokia tai rizika kiekvieną kartą kai tik įžengia į ringą, ir šis renginys bus ne kitoks. Niekas ir niekada neturi abejoti kovotojo garbe ir drasa. Dalyvaujantiems kovotojams yra duotas šansas įrodyti patiems sau ir savo gerbėjams, kad jie yra geriausi kovotojai visame pasaulyje. Ir tam nėra geresnės progos nei Absoliutus/Atviro-Svorio turnyras.
Kartu su neįtikėtinu potencialių kovotojų, kurie gali dalyvauti, sąrašu, PRIDE Absoliutus Grand Prix turnyras bus vienas iš tryjų labiausiai jaudinančių renginių 2006-aisiais. Aš įsitikinęs, jog PRIDE‘as pristatys mums labai įdomu ir saugu šou. Traumos gali būti, ir jų nebus išvengta – tai normalu sporto pasaulyje. Tačiau progresas sveikatos ir saugumo taisyklėse padarė MMA vieną iš saugiausių sporto šakų šiandiena. Ar gali kovotojai pakilti ir priimti iššūkius? Ar mes būsime palaiminti, galėdami pamatyti reginį pasitaikanti ne taip dažnai šiame gyvenime? Vienas dalykas yra aiškus, mes sužinosime tai gegužės 5-ą dieną.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją