AutoriusTema: Kovotojo charakteris ir laimetojo mentalitetas igimta ar igijama?  (Skaityti 51604 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kovotojo charakteris ir laimetojo mentalitetas igimta ar igijama?
« Atsakyti #120 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:22:34 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
O jei lietuvišką žodį garbėtroška (turintį neigiamą konotaciją) pakeisčiau užsienietišku žodžiu ambicijos (krūta), kaip tada reakcijos gerbiamų negarbėtroškų? Ambicija būt kietam, Lonsai, a?
Beje, aš nesu tokia darbo bitelė, kad mane darbe varytų į priekį noras atlikti darbą gerai ir pareigingai. Man tiesiog patinka nueit į knygyną ir matyt savo pavardę ant knygų  :P Ir laikui bėgant vis ant daugiau knygų  :P Ir ateity grynai iš garbėtroškos ar ambicijų, kaip kam patinka, norėčiau matyt tą pavardę ne tik vidiniuose, bet ir išoriniuose puslapiuose (autoriaus padėty). Taigi darau tą darbą grynai iš garbės troškimo, ir gerai bei pareigingai jį atlieku tik todėl, kad kitu atveju sulaukčiau ne garbės, o paniekos ir patyčių. (gal OT, o gal, pagalvojus, ir į temą)

kovotojas GALI buti garbetroska. kaip ir gali buti tinginys, girtuoklis, sexualinis manijakas ir tt ir pan. Taciau jei megintume sudaryti standartini kovotojo rinkinuka savybiu, nemanau kad garbetroskiskumas ieitu i tai.
Zodi ambicija as suprantu siek tiek kitaip nei garbetroskiskuma, nejau as klystu?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #121 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:29:00 pm »
Lonsai, geras kovotojas - tinginys? seksualinis maniakas? Nonsensas.
šiaip ambicija pagal Lietuvių kalbos žodyną yra : "savimeilė; garbės troškimas; išdidumas; puikybė". Tai ko gero, klysti... Vat ir prisišnekėjai, jau ir tu garbėtroška :) Tarp kitko, garbės troškimas kuklumui dažnai irgi nemaišo. Galima jos trokšti patyliukais :)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:33:15 pm »

nevisai matau mane supratai :) turejau omeny kad zmogus gali but visoks, ir garbetroskiskuma gavotojas gali ir turet ir neturet, taciau i standartini kvotojo rinki (jei toki pavyktu nustatyti) ta savybe kaip ir mano paminetos neieitu :)

kai isvertei ambicija akivaizdu kad garbes troskimas tik viena is reiksmiu :) taigi ambicija nebutinai reiskia garbes troskima :) gali buti ir isdidumas, kuo as zymiai labiau sutikciau kaip kovotojo savybe :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #123 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:36:38 pm »
Lonsai, tai prašom reikštis - sudaryt tą savo standartinį kovotojo rinkinuką (šiaip mano nuomone kiekvienam kovotojui tas rinkinukas gali būt ir nestandartinis, ir aš šneku apie tas savybes, kurios gali tikti arba netikti visiem kovotojam - o parašyt sunkiau nei sugalvot, painiai gavosi). Mano standartinis būtų: sadomazochizmas (pasiryžimas tiek būti sužalotam, jei nepavyktų atremti smūgio, tiek pačiam sužaloti kitą žmogišką būtybę), greita reakcija (padeda smogti pačiam negavus), garbės troškimas (atsako į klausimą - o kam man viso šito išvis reikia?).
Tavo, kaip supratau, būtų išdidumas, pinigų troškimas, kuklumas... Toliau? 
Tiesa, į temą - visos mano minėtos savybės - įgimtos.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #124 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:47:23 pm »
Lonsai, tai prašom reikštis - sudaryt tą savo standartinį kovotojo rinkinuką (šiaip mano nuomone kiekvienam kovotojui tas rinkinukas gali būt ir nestandartinis, ir aš šneku apie tas savybes, kurios gali tikti arba netikti visiem kovotojam - o parašyt sunkiau nei sugalvot, painiai gavosi).

jei zinociau kokios tos savybes, temos uzvedes nebuciau :) bet jei reiktu pasakyt... turbut pasakyciau sirdis... ar cia savybe ir ar kamnors tai kanors sako nzn :)

Citata
Mano standartinis būtų: sadomazochizmas (pasiryžimas tiek būti sužalotam, jei nepavyktų atremti smūgio, tiek pačiam sužaloti kitą žmogišką būtybę), greita reakcija (padeda smogti pačiam negavus), garbės troškimas (atsako į klausimą - o kam man viso šito išvis reikia?).

per ta netinkama leksikona tiek nesusipratimu... sadomazochizmas visai kita savybe, tai gal ja pakeiskim taip kaip turi buti - pasiryzimas, ar ne labiau tinka? Garbes troskimas neatsako i klausima kam man to reikia, nes nebutinai tai reik del garbes, gal cia labiau tiktu motivacija? Greita reakcija? ar mes vis dar apie charakteri ar jau apie technikos bei fizines savybes? :)

Citata
Tavo, kaip supratau, būtų išdidumas, pinigų troškimas, kuklumas... Toliau? 
Tiesa, į temą - visos mano minėtos savybės - įgimtos.

blogai supratot :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #124 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:47:23 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #125 įjungtas: 2006 Grd 29, 16:50:55 pm »

Esu įsitikinęs, kad seksualinių maniakų tarpe yra vienas kitas GERAS kovotojas... Maniakai dažnai pasižymi puikia logika, dedukciniu mąstymu, taip pat pasitaiko ir labai tvirto sudėjimo (kaip Čikotila). Ir kodėl toks žmogus negali būt kovotoju? :book1:

Citata
šiaip ambicija pagal Lietuvių kalbos žodyną yra : "savimeilė; garbės troškimas; išdidumas; puikybė". Tai ko gero, klysti... Vat ir prisišnekėjai, jau ir tu garbėtroška :)

Reiktų visgi remtis ne Lietuvių kalbos žodynu, o tarptautinių žodžių žodynu, nes čia tarptautinis žodis, kilęs iš lotynų kalbos. O lotyniškai ambicija ir reiškia garbės troškimą :ruko:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2006 Grd 29, 17:43:27 pm »
Lonsai, mano žinutės dažnai būna šiek tiek su sarkazmu - lengviau reaguok, ir viskas bus gerai  :P Visgi mes čia ne enciklopediją rašom, kiek suprantu  :book1:

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2006 Grd 29, 18:09:43 pm »
Lonsai, mano žinutės dažnai būna šiek tiek su sarkazmu - lengviau reaguok, ir viskas bus gerai  :P Visgi mes čia ne enciklopediją rašom, kiek suprantu  :book1:

tai kad as neisitempes :) viskas ok :D  :alus:

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2006 Grd 30, 03:11:07 am »
Atradau dar vieną kovotojo savybę - turi būti garbėtroška visose gyvenimo srityse. Panikė mūsų čempionka buvo treniruotėj prieš savaitę (gal ir vakar buvo, bet aš nebuvau), ir vienas bachūrėlis uždrėbė jai, kad katas jai matyt geriau sekasi daryt nei čiuožti, atseit matė ją Akropoly ledo arenoj. Ji dar neįsikirtus nuėjo persirenginėt, paskui pradėjo man burčyt, kad ji į priekį gerai čiuožia, kad matyt jis ją matė besimokančią čiuožti atgal, nuėjo ir išskėlė jam pamokslą, kad ji čiuožia gerai :) Ko gero, toks dalykas irgi būna įgimtas, kaip ir greita reakcija bei sadomazochizmas  :icon_bat:
Visiška nesamonė :ne: Pakankamai mačiau tu garbėtroškų, mėgstančių pasimaivyti, pasirodyti. Deja, dauguma ekstremalesnėje situacijoje visiškai palūžta (norisi pavartoti bjauresnį žodį :icon_bat:). O kovotojas atsiskleidžia būtent sunkiausia akimirka. Treniruotėje, tai tas kovotojas, kuris poroje su žymiai stipresniu varžovu kovoja iki galo, nebėga, nevengia kovos ir "neieško penkto kampo". O garbėtroška ar bailys, ieškos tokios poros, kur galėtų pats "pasireikšti, pasirodyti".
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2006 Grd 30, 04:43:36 am »
Nu smaugly, nu niekaip nesutinku... Kodėl daug kas tą garbės troškimą supranta tik kaip kvailą savimeilę? Kaip norą pasirodyt kietam, pačiam elgiatis bukai? Tai kokia čia garbė tada? Garbė man irgi su išdidumu asocijuojasi, o kur tas pasididžiavimas savimi, jei tu vengi rimtų situacijų, bėgi nuo stipresnių priešininkų ir pan?

« Atsakyti #129 įjungtas: 2006 Grd 30, 04:43:36 am »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2006 Grd 30, 09:41:17 am »
Nu smaugly, nu niekaip nesutinku... Kodėl daug kas tą garbės troškimą supranta tik kaip kvailą savimeilę? Kaip norą pasirodyt kietam, pačiam elgiatis bukai? Tai kokia čia garbė tada? Garbė man irgi su išdidumu asocijuojasi, o kur tas pasididžiavimas savimi, jei tu vengi rimtų situacijų, bėgi nuo stipresnių priešininkų ir pan?

gal minti ir teisinga turi, bet zodzius gal tiesiog ne tuos vartoji? gal reiktu pagalvot kaip pervadint :)
nes matau kad pasitaiko tamstai daznai pavartot koki zodi bet savo reiksme jam sugalvojus but :) cia taspats kaip su sadomazochizmu :D is to ir kyla po to nesusipratimai :)

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #131 įjungtas: 2006 Grd 30, 12:11:17 pm »
siaip garbetroskumas tai tavo ego, kuo ego didesnis tuo isdidesnis zmogus, sunkiau jam tobulet, pripazint savo klaidas ir galu gale atskleist save kaip gera kovotoja, tad garbes troskimas tikrai nera pats geriausias bruozas. tikslas kovotojo sumazint savo ego taip atveria savo vidines duris ir priimti mokyma, kad galetum tobulet, tad manau, kad i temos uzduota klausima reikia atsakyt, jog tai igijama, per sunkia praktika ir treniruotes, darbas su savimi.
« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 30, 12:19:19 pm nuo Dojo »
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #132 įjungtas: 2006 Grd 30, 13:46:12 pm »
Prieštarauju  :senis: Kodėl kovotojas yra geras kovotojas? Todėl, kad nori garbės už laimėtas kovas. Ir vardan garbės daro viską. Nekalbu apie vienkartinius susidūrimus gatvėj ar pan. Pagal juos irgi nepasakysi, ar žmogus geras kovotojas. Gal jam tiesiog pasisekė?
tai sakai ir disko metikas Alekna ,ir galiunas Savickas yra kieti tik del to kad kad nori garbes uz laimetas kovas,ir vardan to daro viska  :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2006 Grd 30, 15:50:48 pm »
Nereikia suabsoliutint, bet tiek Alekna ne kartą yra pabrėžęs, kad jam malonu, jog jis yra iškovojęs visų įmanomų spalvų medaliukus, ir kad nenorėtų dabar vietoj aukso gauti ką kita (jei čia ne garbės troškimas, tai aš namo kampas), tiek Savickas ne kartą džiaugėsi savo pasaulio rekordais ir nenutrūkstamom pergalių serijom (vėlgi niekaip nemanau, kad šis džiaugsmas susijęs TIK su noru sunkiai dirbti. Natūralu, kad žmonės nori gauti už sunkų darbą kažkokį atlygį, ir kodėl gi tai negalėtų būti ego pamaloninimas?).
Dabar vėlgi kas kam yra garbės troškimas. Pvz. imu save. Aš mėgstu kiekvieną egzaminą išlaikyt su pagyrimu. T. y. geriausiai iš tuo metu laikančių. Tris kartus man pasisekė, ir pasisekė neabejotinai pelnytai. Kas iš to seka? Iš to seka, kad dirbu dar smarkiau, dar stipriau save spaudžiu tobulint tiek techniką, tiek dvasią, tiek kitus dalykus, norėdama ir sekantį diržą išlaikyt garbingai (ok, su pagyrimu, norėdama patenkinti savo garbės troškimą). Bet tas garbės troškimas nieku gyvu nereiškia, kad man visko reik čia ir dabar, ir tučtuojau, ir dažnai, ir lipant per kitų galvas.
Ir jei prie tokio mano garbės troškimo (troškimo sunkiai arti ir gauti už tą arimą atlygį savo ego) bei mano greitos reakcijos prisidėtų pasiryžimas skaldyti dantis ir pačiai būt suskaldyta, ko gero ir aš būčiau nebloga kovotoja. Bet būtent to pasiryžimo ir trūksta...
Ir jis niekaip ko gero negali būt įgyjamas. Nei sunkiu darbu nei dar kuo nors. Todėl lieku prie savo nuomonės - kovotoju gimstama. Turėjau pavyzdį grupėje. Buvo panelė. Lankė daug metų. Dirbo tiesiog nežmoniškai daug. Tiek ant technikos, tiek ant lankstumo, tiek ant jėgos, - ant visko vienžo. Ir turėjo garbėtroškiškumo... Bet neturėjo greitos reakcijos ir turėjo per mažai ryžto skaldytis. Ir ko gero per mažai talento karatė. (per ilgus metus susidariau nuomonę, kad turi būti talentas būtent šiam sportui, visų sudedamųjų dalių kol kas irgi nesugalvojau, bet turi... nežinau, gal kituose kovos menuose yra ir kitaip). Ir viskas. Panelė pasiekė lubas ir toliau nė žingsnio, kad ir kiek būtų sunkiai dirbusi... Atrodytų neteisinga, va vienam bachūriukui viskas puikiai sekasi su dešimteriopai mažiau darbo, bet jis tiesiog gimęs būt kovotoju ir tiek. Tarp kitko, jam ko gero, sportinė garbėtroška svetima. Gal dėlto, kad  jis tiesiog yra daug pasiekęs kitoje savo gyvenimo srityje, ir jam nebūtina tenkint savo garbės troškimą būtent karatė kovose.
 Pasaulis yra neteisingas, ne visada daugiausiai dirbantys daugiausiai pasiekia.   
« Paskutinis taisymas: 2006 Grd 30, 15:58:03 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #134 įjungtas: 2006 Grd 30, 15:59:48 pm »
nu taip, suprantu ka nori pasakyt, bet sakykim man malonu kazkam bedoje padet, kokia moteri apgint nuo dunduliu, ar girta vyriuka kuri spardo kirstukai, tai malonu, bet garbes man nereikia, man malonu , jog galiu padet zmonem taip kaip moku ir tada treniruotese dirbu dar labiau, kad jei reikalina pagalba galeciau suteikt pries tikrai sunkiai iveikiamus priesininkus.cia sakyciau jau yra igimtas charakteris pas mane.o likusius dalykus jau igiji treniruotse.
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

« Atsakyti #134 įjungtas: 2006 Grd 30, 15:59:48 pm »