Dėmesio - kas tingi skaityt paklodę, atsakymas, ko reikia kovotojui - apačioje

Įteikiu savo apmąstymų rezultatus šia tema. Pailiustruosiu pavyzdėliu, tsakant, kad aiškiau būtų. Tai va, vienose gūdžiose pirmosiose tarpklubinėse fudokano varžybose dalyvavęs R. du kartus gavo į galvą kovodamas. Pirmą kartą, nes kovodamas erzino žemesnį diržą, visa veido išraiška sakydamas, aha, tu negali man suduot, nepraeisi mano gynybos ir t. t., užtat po komandos "Yame", t. y. baigti kovą, kai R. jau lenkėsi, gavo iš priešininko į snukį - nokautas, prarasta sąmonė 2-iem minutėm. Šiaip medicina lieptų po tokio nokauto negrįžt į kovas, bet tais laikais nieks tuo nesidomėjo, todėl R. grįžo ir per kitą kovą gavo į snukį jau dėl sulėtėjusios reakcijos. Na, ir dabar važiuoju vadinasi namo su kitais dviem fruktais, "katininku" M. ir kovose dalyvavusiu D. M. ir sako:
- Nu aš nesuprantu, kaip galima žmogui į galvą mušti, - su nuoširdžiu pasibaisėjimu.
D. atsiliepia:
- Ai, kaip aš vienam tipui veidą sumaliau, duodu į lūpą, neužskaito, į snukį, neužskaito ir t. t.
Paskui jie ir pratylėjo visą kelią, bet tai ne esmė.
Esmė yra ta, kad, mano galva, norėdamas būti geras kovotojas, turi į priešininką kovos metu nežiūrėt kaip į žmogų, kuriam gal kažką skauda, kurį gal gaila mušti, o žiūrėt kaip į priešą ar kaip tiesiog į negyvą daiktą - t. y. įsijausti į kovą ir galvot, kaip tiksliai ir gerai atlikti smūgius, o ne kaip ko nors nesužaloti.
Gal tai paaiškina ir Baila - Morena atvejį, kai žmogus normaliai skaldo maišą, o žmogaus - negali. Vienžo, turi būt įgimta dozė "sadizmo". Be jo iš žmogaus niekad nebus gero Kovotojo. Pvz. iš manęs nebus, nors techniką ir moku tikrai neblogai, ir reakcija labai staigi ir ko tik nėra. Bet aš tiesiog negaliu daužyt nieko man blogo nepadariusio žmogaus...
Ir dar vienas dalykas, svarbus geram Kovotojui - jam turi būti visiškai vienodai, kaip jis atrodys po kovos. Gal bus lūžę kaulai, gal nosis sugurinta, gal dar kas. Ir ši priežastis man yra pagrindinė, dėl ko nebūsiu gera Kovotoja. Esu pana, ir man visai nereikalingi dantų protezai, fanarai po akim ir t. t.
Ir galiausiai, čia jau mano galva, trečias dalykas, kuris turi būti įgimtas - greita reakcija. Nes šiaip tu gali būt "sadistas" ir "mazochistas" (1 ir 2 dalykai), bet jei neturėsi įgimtos greitos reakcijos, kiši ir tiek tiems, kurie turi greitesnę... O reakcija, moksliškai įrodyta, dalykas beveik neišlavinimas. Neturi tai ir neturi. Tiksliau, ne pati reakcija, ji tai išlavinama - kol nelankai, automatiškai teisingai neužsidengi, kai tave muša, - bet greitis - a va čia jau kokį turi, tokį ir turėsi.
Tingintiems skaityt paklodes - Kovotojo savybės:
1. sadizmas
2. mazochizmas.
3. greita reakcija.