AutoriusTema: Kovotojo charakteris ir laimetojo mentalitetas igimta ar igijama?  (Skaityti 50555 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kovotojo charakteris ir laimetojo mentalitetas igimta ar igijama?
« Atsakyti #90 įjungtas: 2006 Lap 04, 15:52:10 pm »
Dėmesio - kas tingi skaityt paklodę, atsakymas, ko reikia kovotojui - apačioje  :rolleyes:
Įteikiu savo apmąstymų rezultatus šia tema. Pailiustruosiu pavyzdėliu, tsakant, kad aiškiau būtų. Tai va, vienose gūdžiose pirmosiose tarpklubinėse fudokano varžybose dalyvavęs R. du kartus gavo į galvą kovodamas. Pirmą kartą, nes kovodamas erzino žemesnį diržą, visa veido išraiška sakydamas, aha, tu negali man suduot, nepraeisi mano gynybos ir t. t., užtat po komandos "Yame", t. y. baigti kovą, kai R. jau lenkėsi, gavo iš priešininko į snukį - nokautas, prarasta sąmonė 2-iem minutėm. Šiaip medicina lieptų po tokio nokauto negrįžt į kovas, bet tais laikais nieks tuo nesidomėjo, todėl R. grįžo ir per kitą kovą gavo į snukį jau dėl sulėtėjusios reakcijos. Na, ir dabar važiuoju vadinasi namo su kitais dviem fruktais, "katininku" M. ir kovose dalyvavusiu D. M. ir sako:
- Nu aš nesuprantu, kaip galima žmogui į galvą mušti, - su nuoširdžiu pasibaisėjimu.
D. atsiliepia:
- Ai, kaip aš vienam tipui veidą sumaliau, duodu į lūpą, neužskaito, į snukį, neužskaito ir t. t.
Paskui jie ir pratylėjo visą kelią, bet tai ne esmė.
Esmė yra ta, kad, mano galva, norėdamas būti geras kovotojas, turi į priešininką kovos metu nežiūrėt kaip į žmogų, kuriam gal kažką skauda, kurį gal gaila mušti, o žiūrėt kaip į priešą ar kaip tiesiog į negyvą daiktą - t. y. įsijausti į kovą ir galvot, kaip tiksliai ir gerai atlikti smūgius, o ne kaip ko nors nesužaloti.
Gal tai paaiškina ir Baila - Morena atvejį, kai žmogus normaliai skaldo maišą, o žmogaus - negali. Vienžo, turi būt įgimta dozė "sadizmo". Be jo iš žmogaus niekad nebus gero Kovotojo. Pvz. iš manęs nebus, nors techniką ir moku tikrai neblogai, ir reakcija labai staigi ir ko tik nėra. Bet aš tiesiog negaliu daužyt nieko man blogo nepadariusio žmogaus...
Ir dar vienas dalykas, svarbus geram Kovotojui - jam turi būti visiškai vienodai, kaip jis atrodys po kovos. Gal bus lūžę kaulai, gal nosis sugurinta, gal dar kas. Ir ši priežastis man yra pagrindinė, dėl ko nebūsiu gera Kovotoja. Esu pana, ir man visai nereikalingi dantų protezai, fanarai po akim ir t. t.
Ir galiausiai, čia jau mano galva, trečias dalykas, kuris turi būti įgimtas - greita reakcija. Nes šiaip tu gali būt "sadistas" ir "mazochistas" (1 ir 2 dalykai), bet jei neturėsi įgimtos greitos reakcijos, kiši ir tiek tiems, kurie turi greitesnę... O reakcija, moksliškai įrodyta, dalykas beveik neišlavinimas. Neturi tai ir neturi. Tiksliau, ne pati reakcija, ji tai išlavinama - kol nelankai, automatiškai teisingai neužsidengi, kai tave muša, - bet greitis - a va čia jau kokį turi, tokį ir turėsi.
Tingintiems skaityt paklodes - Kovotojo savybės:
1. sadizmas
2. mazochizmas.
3. greita reakcija.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

unknown

• Svečias
« Atsakyti #91 įjungtas: 2006 Lap 04, 21:07:09 pm »
Mane stebini! Isvis, ko jus ten moko tam fudokane, nes cia tokios "pievos" prirasyta! Ar bent esi dalyvavus varzybose?
As irgi "turejau" panasiu klausimu, bet per pirmasias varzybas, dauguma ju buvo atsakyti po pirmojo praleisto smugio i galva, (po keletos sekundziu buvo atsakyti ir likusieji).

I tema: sadistu ir mazochistu buti nereikia, o apie eakcija nesupratau.

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: mt
  • Lytis: Vyras
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2006 Lap 04, 22:14:56 pm »
Nu, gal cia Policijos Akademijoje tokiems dalykams mokina ?  :angel: joke  ;-)
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #93 įjungtas: 2006 Lap 05, 01:09:19 am »
Aiškiai sakau - varžybose nedalyvavau. Čia pateikiu savo filosofinius apmąstymus. Ką, negalima? Ir tiesą sakant, pasakymas, ko jus tame fudokane moko, man nepaneigia tų trijų mano teiginių... Bet visai galimas dalykas, kad juos paneigtų mūsų fudokano Kovotojai. Mano galva, tokių pas mus yra keturi iš dalyvaujančių varžybose -   2 vyrai ir 2 moterys :)
Apie reakciją, unknown, tai nesupratau, ko tu nesupratai. Yra du dalykai.
1. Su greita reakcija gimstama, ir treniruojantis, jei ji pas tave lėta, ją pagreitinti galima labai minimaliai, iš esmės tas pagerėjimas nieko nereikš. Įrodyta moksliškai, iš piršto nelaužiu.
2. Jei esi lėtas, kovoje tau bus sunku, kad ir kiek būtum ryžtingai nusiteikęs. Vadinasi, bus sunku tapti tikru Kovotoju. Man bent Kovotojas asocijuojasi su žmogumi, kuris laimi... Nu galima filosofuot, kad jis tipo dvasiškai kaip nors aukštesnis, bet man tai nelabai priimtina.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

unknown

• Svečias
« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Lap 05, 02:25:40 am »
Ai, nu gerai tada.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #94 įjungtas: 2006 Lap 05, 02:25:40 am »

Rasheed

• Svečias
« Atsakyti #95 įjungtas: 2006 Lap 05, 13:48:05 pm »
Citata
Esmė yra ta, kad, mano galva, norėdamas būti geras kovotojas, turi į priešininką kovos metu nežiūrėt kaip į žmogų, kuriam gal kažką skauda, kurį gal gaila mušti, o žiūrėt kaip į priešą ar kaip tiesiog į negyvą daiktą - t. y. įsijausti į kovą ir galvot, kaip tiksliai ir gerai atlikti smūgius, o ne kaip ko nors nesužaloti.

Keisti man tokie pamąstmai. Visų pirma žmogus į varžybas eina savo noru, visų antra jis tau tą patį daro. Tam, kad būtų išvengta žiaurių sužalojimų yra taisyklės.

Citata
O reakcija, moksliškai įrodyta, dalykas beveik neišlavinimas.

Kur ir kas čia įrodė tokį dalyką?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #96 įjungtas: 2006 Lap 05, 19:51:56 pm »
Dėl to, kas kur ką įrodė dėl reakcijos, galėsiu trenerio per seminarą paklausti, ok? Jie prieš varžybas šiemet mokslinėj laboratorijoj visus tokius dalykus tyrėsi, beigi su mokslininkais apie tai šnekučiavosi... Nes man su pavadinimais ir datom truputį ne kas, faktus atsimenu, o jų ne.
 Vėlgi dar kartą pabrėžiu - reakciją išlavinti galima, reakcijos greitį tu turi maksimalų, ir jos nebepadidinsi, kai prieini tam tikrą ribą. Kaip čia paaiškinus? Tarkim daro tau smūgį, tu blokuoji. Iš pradžių blokuosi lėtai, nes neturėsi techninių įgūdžių. Paskui vis greičiau įgūdžių, įpročių kaina. Bet kažkuriuo metu pasieksi savo nervinės reakcijos maksimalų greitį, ir kad ir kiek po to gerėtų tavo technika kaip tokia, reakcija nebegerės... Todėl mano galva net nelabai yra prasmė žaisti stalo tenisą ar pan. dėl reakcijos. Galbūt žaisdamas tu tik išmoksi geriau reaguoti stalo tenise irgi iki savo maksimalios ribos, bet maksimalios reakcijos greičio ribos neprasiplės. Tai jei žaidžiama vien dėl "reakcijos gerinimo", o ne dėl to, kad patiktų, neapsimoka. Geriau tą laiką skirt technikai gerint ar dar kokiem su kova susijusiem dalykam.
Dėl "žiaurumo". Aš ne apie žudiko maniako žiaurumą šneku, bet pvz. būna Lietuvos varžybos. Ir kai kaunasi geriausi, norom nenorom tenka ir su draugu susikauti kartais. Tai va vieni specialiai smūgiuoja silpniau, kad nesužalotų draugo, o kiti visada nori laimėti, ir su draugais kovoja lygiai taip pat kaip su nepažįstamais. Tai aišku nereiškia, kad kovoja be taisyklių, daužo kur negalima ir žaloja be atodairos ir stengiasi kuo žiauriau suduoti. Tiesiog tai reiškia, kad žmogus mėgaujasi kova, ir kad nori ją laimėti... Ir net nežinia, kas geresnis - tas, kuriam svarbiau draugystė ar tas, kuriam svarbiau laimėti. Bet akivaizdu, prie Kovotojo labiau priartėja tas, kuriam svarbiau laimėti... Jei jau tokią temą turim.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2006 Lap 05, 21:10:50 pm »
Del ziaurumo, tai visi mes is gyvunu kile.
o del reakcijos. Tema juk ne apie ja! bet tai aisku kad viska gali istobulint iki savo galimybiu ribos! bet istobulint tai gali, Faktas! :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #98 įjungtas: 2006 Lap 05, 22:12:46 pm »
Sorry, Lonsai, kad tau ta reakcija pasirodė offtopicas. Tiesiog sakiau, kad Kovotojui reikia įgimtos greitos reakcijos ir tiek :) Net ne Kovotojui, o tam, kad taptum tikru Kovotoju  :maisas:

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Grd 11, 10:52:49 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
tai kas belieka, jei plaukti nemoki? Zavetis jura :]

:luztu:   :sex:  :fart:

„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

« Atsakyti #99 įjungtas: 2006 Grd 11, 10:52:49 am »

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #100 įjungtas: 2006 Grd 11, 10:59:00 am »
"Aš manau, kad daug ką lemia tikslo siekimas..
prisimikit savo vaikystę, kai ko nors labai norėdavot - galėdavot savaitėm nevalgyt, kad tik tai gautumėt....
Aš pats, kad pakliūčiau į mokyklos krepšinio rinktinę, sulaužiau krepšinio salės lango rankeną ir kiekvieną rytą ir savaitgaliais dirbau vienas arba su draugu.. Ir pasiekiau..
Tai būna, kai motyvacija valdo...

Ir Sabas būtų niekas, jei nebūtų dirbęs kaip juodas jautis...
Apie Jordaną nešneku...
Pažiūrėkit, kokias nesąmones daro Pipenas šiais metais - tik dėl to, kad visą atostogų sezoną dirbo pagal juodą programą... Atsisakęs visko... Ir tai profesionalas, galintis gyvent iš to, ką jau uždirbo, visą gyvenimą....
Jis turi tikslą...

O mes dabar neturim tikslo būt keičiausiu, nes kitaip mes viską mestumėm ir atsisakę, mergų, alaus, teliko, draugų kompo, - dirbtumėm, dirbtumėm, dirbtumėm...

Kodėl vietoj to, kad pasilikt salėj ir padirbėt dar vieną valandėlę, mes skubam susitikt su mergom, su draugais, prie teliko...

Asia  :alus: Mokytojas

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #101 įjungtas: 2006 Grd 11, 11:03:03 am »
"...Geru kovotoju tapti galima ypatingu gimstama."

:alus:

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #102 įjungtas: 2006 Grd 11, 11:04:28 am »
yra dar viena teorija ,priešingybė laimėtojui. " Mulkiu netampama - mulkiu gimstama" :D

:luztu:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2006 Grd 11, 11:33:21 am »
sinoku > bet kodel tada kai kurie zmones nors ir sportuoja, taciau niekaip nesugeba tapti Kovotojais (is didziosios raides)?
Gal zmones nemato tikslo ar prasmes tapti kovotojais ish didziosios raides! Ar tavo manimu buti kovotoju tai tokia supervertybe!? Tipo buti kovotoju - tai tiesiausias kelias i laime!? Kazkaip tuo abejoju tuo...
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs dzitkun

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2005
  • Žinutės: 19
  • Vieta: plunge

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Grd 11, 15:24:40 pm »
..... Gimstama ar igyjama , koks skirtumas ...... veliau ar anksciau visvien malku gausi  :punch: . Kai isalkstam mes neuzduodam sau klausimo ar tai igyjama ar gimstama(su tokiu apetitu), tiesiog valgai ..... Kovotojas kovoja(ne tik vdui....) , o jei kamuoja tokie klausimai geriausia   :banging: na dar  :punch: ir patikekit viskas issisprendzia kaip turi buti .... .
Visi keliai vienodi: jie veda į niekur. Tačiau kelias be širdies niekada nebus malonus. Kelias su širdim, priešingai, yra lengvas-kovotojui nereikia stengtis jį pamėgti; jis žada linksmą kelionę; jei tik seksi juo, su juo susiliesi. K.Kastaneda

« Atsakyti #104 įjungtas: 2006 Grd 11, 15:24:40 pm »