Sveiki,
nežinau net kaip teisingai užduoti klausimą ir koks jis turėtų būti bet gal kas perskaitys ir atvers man akis. Žodžiu užsiiminėju kovos menais daugiau nei 5 metai, teko išbandyti kyokushin, kudo (norėjosi smūgių į galvą), papildomai ėjau muathai. Norėjosi užsiiminėti realiu, kuo mažiau apribojimų turinčiu "sportu". Viskas buvo kaip ir neblogai, ir motyvacija buvo ir varžybose sudalyvauti teko ir pergalių buvo ir pralaimėjimų, taip "ariau" kol vieną kartą gavau tokią nemažą traumą, po mėnesio atsistačiau beveik, bet kažkaip pradėjau kitaip žiūrėti į visą tą reikalą.
Vis ateidavo mintys, "kam man to reikia", "kam save žaloti" nes realiai pastoviai kažkur skaudėdavo, tai ranka tai koja, neapleisdavo nuovargis, o čia dar darbas juk reikia ir gyventi, ateities planai, metai bėga, o gyvenimas tik darbas, sporto salė ir poilsis. Pats jau nepirmos jaunystės (28m.) čempionu jau nebūsi...
Pradėjau galvoti kam išvis man toks sportas reikalingas, juk jis tik "drožia" mane. Bandžiau eiti sportuot, bet treniruotės "nebekabina", taip kaip anksčiau, išvis dingo noras kovoti, sparinguotis... Ir va dabar jau kažkur metai laiko, kai sėdžiu namie, kažkiek pabėgioju, nueinu prie "turniko", na bet nereguliariai. Kadangi varžybose dalyvauti nebematau tikslo, o sportuoti dėl savęs kažkaip irgi nelabai (nėra motyvacijos/perspektyvos), tai nebematau prasmės toliau užsiimti tokiu sportu.
Pradėjau galvoti kas užkabintų vėl ir ilgam... Kartais pagalvoju kas būtų po 10 metų, fiziškai jau nebūčiau toks pajėgus kaip anksčiau, ką aš išvis veikčiau tose treniruotėse tada, kur pagrinde viskas paremta fizika ir varžybomis. Bukas bokso maišo daužymas man džiaugsmo neteikia, jau geriau eit pabėgiot...

Norėtūsi kažko ir realaus/praktiškai pritaikomo ir tuo pačiu, kad stiprintų sveikatingumą, ir būtų perspektyva užsiiminėti visą gyvenimą.
Visi varžybiniai stiliai man kaip ir neaktualūs tapo... Kam atidirbinėti tas kombinacijas, ryti papildus ištisai kad išlaikyti jėgą, kai vienas geras spyris į "kiaušinius", arba ištrauktas peilis/pistoletas gali sudėti visus taškus ant i. Ypač kai pamiršęs bandažą, ne-tyčia gauni į tarpkojį ir tada susimastai, koks žmogus yra silpnas ir kaip viską riboja tos varžybinės taisyklės.
Kas man pirmiausiai atėjo į galvą:
1. Nevaržybinis karate (GojuRyu) - dabar supratau kur yra karate privalumas, o tai kad karate gali užsiimti visą gyvenimą, šlifuoti katas, grūdinti kūną, su metais tiktai keldamas savo meistriškumo ir sveikatingumo lygį, o ne luošindamas save (nekalbu apie kaikuriuos varžybinius karate stilius, kur 30 metų gauni invalidumą ir džiaugiesi kad išėjai į pensiją). Atrodo viskas čia OK, ir būdamas 60 metų, gali išdurti pirštu kamnors akį, ar nurauti ausį. Nors katos atrodo visiškas "kostmosas", bet tuo pačiu viskas realiai paaiškinama ir pritaikoma - čia truputį kyla abejonės, nes realybėj būna visada "snukiadaužis", na nebent ichi-geki pavyksta pataikyt

.
2. KravMaga - mane sužavėjo praktiškumu ir pritaikomumu, ypač tai kad praktikuojama ginyba prieš ginklus, nestandartinės situacijos, keli užpuolikai ir panašiai. Tačiau šiokia tokia abejonė dar yra, ar man to iš tikro reikia. Meno čia kaip ir nematau, viskas grynai iš realitiškos pusės atidirbinėjama. Kyla klausimas ar būdamas 50 m. aš vis dar norėsiu tos baisios realybės

Ar bus man aktualu mokintis kaip reikia išmalti snukį ir pasišalinti... Ir šiaip niekas nepuola manęs kad labai reiktų akcentuotis į savigyną, na bet KravMaga mano dėmesį taippogi patraukė...
3. JuJitsu (tradicinis) - labiau kovos menas, tradicijos, kiek žinau ir kobudo praktikuojama man visai pasirodė patrauklu, gal ir būtų įdomu pabandyti, tik va, kad Lietuvoj nė vieno rimtesnio klubo kaip ir nežinau...
Apibendrinimui, gavosi taip kad vis norėjau užsiimti kažkokiu "kietu" stiliumi ir priėjau aklavietę, ir labai nesinorėtų dabar pradėti vėl kažką nuo nulio ir suprasti kad vėl tai ne man... Kaip sakoma gerai ten kur mūsų nėra, gal vertėtų susiimti ir tęsti toliau ką esu pradėjęs? Ar tiesiog ieškoti kol rasiu būtent tai ko noriu, arba išvis nieko nerasiu...
Gal kas esat irgi buvę tokioje situacijoje ir kanors patasrit, ar šiaip kokią mintį numesit kaip toliau gyventi...

Kadangi nesu didelis kovos menų žinovas, visų ekspertų prašau labai nekritikuoti jei kur nuvažiavau į lankas, tiesiog išsipasakot reikėjo...